Skocz do zawartości
IGNORED

Musical Fidelity A300 - dobór kolumn

alicante

Rekomendowane odpowiedzi

Bas jest oczywiscie na plytach gdzie jest on dobrze nagrany.Podkręcić nie ma jak.Są płyty gdzie jest go mniej,płyt gdzie nie ma go wcale nie znalazłem.

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

• 2 tygodnie później...

dziękuję wszystkim za rady!

Zakupiłem Focale Chorus 826v po odsłuchu i był to strzał w dziesiątkę!

Mam jeszcze CA SM 6, bardzo fajnie gra.

Zastanawiam się jeszcze nad odtwarzaczem CD.

Czy czasem CA 650c nie zagra z Musical Fidelity A300 i Chorusami 826 zbyt jasno,wysoko i ze słabszym basem?

Czy lepiej interesować się jakimś np. NADem.

Zapewne podłączę CD i tak pod CA SM6 jako że ma dobry DAC.

Słucham różnej muzyki i chcę mieć uniwersalny zestaw do muzyki filmowej/jazzu ale i chillout/rocka/metalu

A nie ukrywam że "pasowałby" mi CD z CA designem bo mam już CA SM 6 - no i dźwięk z niego jest OK.

Czy CA 650c będzie grać podobnie do CA SM6?

Pytam bo nie mam możliwości odsłuchu.

A nie ukrywam że "pasowałby" mi CD z CA designem bo mam już CA SM 6 - no i dźwięk z niego jest OK.

Zwróć się do kolegi @muda44,On jest specem od casm6.Pisał, ze casm świetnie sprawdza się jako DAC,wiec jeśli dźwięk Ci pasuje,to wykorzystaj któryś CD CA jako transport.

Kamil79 - sluchałem jeszcze Dali Zensor 7 oraz Monitor Audio Silver 8. Generalnie dosyć mocno przekroczyłem zakładany wcześniej budżet na kolumny ale nie żałuję.

Chciałem jeszcze Paradigm 11v7 ale w południowej Polsce nie było możliwości odsłuchu.

dziękuję wszystkim za rady!

Zakupiłem Focale Chorus 826v po odsłuchu i był to strzał w dziesiątkę!

Łałłł... cieszę się niezmiernie, że skusiłeś się na te Chorusy. CD MF A3 wcale nie jest słabym źródłem. Dobrze wyczuwasz, CA 650C może nie tyle grać za jasno, co za sucho. Nie kupuj niczego w ciemno. Nie patrz na wzornictwo.

a co powiecie na cd creek'a evolution? da radę ?

Miałem zamiar go kupić tzn MF A-300-ale jednak srebro mi nie pasi.Ale bardzo ole to bardzo jestem ciekaw jak to gra w tym zestawieniu-mam podobnie Focal z sm6-napęd nad,i wzmocnienie NAD ,ale wzmocnienie do wymiany. :)

a co powiecie na cd creek'a evolution? da radę ?

zapoluj jak juz na jakiegoś densena, w tej cenie gołego 400 bym sobie odpuscił, odrazu wersje plus, ma sporo lepszego dacka i lepszy soft, ic tary sie dobrze z nim zgrywa, cd creeka sobie odpuść.

evo2 to takie granie srednicą, nie było by zle gdyby nie słaba rozdzielczość, wszystko jest nudne i matowe

Gracjan - jadąc go oglądać miałem uprzedzenia sugerując się zdjęciami - strasznie mnie zniechęcał bo mam wszystko czarne, ale na żywo prezentuje się kapitalnie! taka perełka...

NAD zniechęca wysoką ponoć awaryjnością no i designem.

Gracjan - jadąc go oglądać miałem uprzedzenia sugerując się zdjęciami - strasznie mnie zniechęcał bo mam wszystko czarne, ale na żywo prezentuje się kapitalnie! taka perełka...

NAD zniechęca wysoką ponoć awaryjnością no i designem.

Wierzę że jest zadbany-są jeszcze ludzie dbający o sprzęt :) mi też by nie przeszkadzał kolor srebro,gdy by reszta była srebrna,a przynajmniej sm6 i 546.-a ja mam czarny lakier kolumny,czarny lakier stolik RTV,czarne standy,czarne platformy,czarny TV,czarne klocki-a tu bach srebrny wzmak,nie widzę tego,zresztą stał w śród tego wszystkiego srebrny S300i i słabo to wyglądało,a grało znakomicie-ale trafo brumiło i wrócił do sprzedawcy.

Co do awaryjności NADA-koledzy mają po 4-5 lat te nowe modele bee- i grają.

Stare 10-15 letnie grają-fakt są tacy co im się coś popsuło-ale podaj firmę albo serwis który nie naprawiał jakiejś marki bo jest nie do popsucia. ;)

Wszystko kiedyś pada,a sondażu nikt nie przeprowadził o większej lub mniejszej awaryjności danych urządzeń. :) więc to takie moim zdaniem głupie gadanie.

zapoluj jak juz na jakiegoś densena, w tej cenie gołego 400 bym sobie odpuscił, odrazu wersje plus, ma sporo lepszego dacka i lepszy soft, ic tary sie dobrze z nim zgrywa,

Z tym się zgadzam.

cd creeka sobie odpuść.

evo2 to takie granie srednicą, nie było by zle gdyby nie słaba rozdzielczość, wszystko jest nudne i matowe

Wynika z tego, że w Evo2 w porównaniu do Evo1 firma Creek maksymalnie wszystko spieprzyła.

• 4 tygodnie później...
  • 1 rok później...

Ja jako posiadacz MF 300 znajdując i ten wątek postanowiłem dać szansę Castle'om (nie są takei drogie :) ). Z wielkim zaskoczeniem mogę przyznać, że zagrały w tym połączeniu lepiej od 4ry razy droższych Atc scm 11. Poziom szczegółowości średnicy (wielkie zaskoczenie) podobny, barwa i koloryt lepszy.

Interesowałaby mnie informacja (o ile ktoś taką posiada) jak wygląda sprawa z większymi kolumnami Castle'a niż knight (jakieś podłogówki), oraz jak się ma to do starszych produktów tej firmy - informacje, które znalazłem mówią, że kiedyś szli w dźwięk o wiele cieplejszy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.