Jump to content
IGNORED

kompletowanie zestawu

_I_C_E_

Recommended Posts

Witam wszystkich,

Od pewnego czasu noszę się z zamiarem doposażenia swojego systemu tv w system audio.

pomieszczenie 20m, telewizor philips led, blueray LG

cel: filmy 20%, koncerty 30%,( metallica,coldplay,kings of leon), muzyka 50% (pop, rock)

Wstępnie miałem wybrany zestaw Pylon Pearl 20 oraz onkyo tx-nr525 jednak zaprzyjaźniona firma hifi zaprosiła mnie na odsłuch tychże głośników wraz z podłączonym wzmakiem stereo block v100, powystawowy, odsłuchowy. Zestaw zagrał imponująco. Poprzednio chciałem rozpocząć od systemu 2.0 + ampli i potem stopniowo dobudowywać. Jednak moc jaką pokazały te głośniki w pomieszczeniu 20m uświadomiły mi że przez długi czas sub nie będzie mi potrzebny. Mam teraz dylemat ponieważ nie mam możliwości podłączenia pearl wraz z onkyo i sprawdzenia mojego poprzedniego typu. Drugi dylemat to tv który nie ma standardowych wyjść audio (

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), czy lepiej podłączyć do nowszego ampli poprzez hdmi czy blocka bezpośrednio pod tuner kablowy, blueray itd. Muszę też myśleć o ukryciu ampli bądź tego wzmacniacza do szafki ponieważ na zewnątrz nie mam tak dużo miejsca na zewnątrz i jak tu jest z chłodzeniem takiego sprzętu?

Hidden Content

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Hidden Content

jak ustawisz wzmak na samej górze i będzie miał wolne miejsce nad sobą to nie będzie źle , jak go wsuniesz w wąską szafkę i będzie ciasno nad nim to możesz zakupić bardzo cichy wiatrak można nawet za sprzętem umieścić wiatrak jak do chłodzenia laptopów ( zasilany z zasilacza ) i będziesz miał cyrkulację powietrza i polepszone chłodzenie . Jak go zamkniesz w szafce to wywierć otwory w płycie tylnej szafki ( nie będzie widać a będzie cyrkulacja powietrza ).

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.