Skocz do zawartości
IGNORED

DSD DA-niska cena/wysoka jakość.XLR-y preferowane.Znak czasów.

Rekomendowane odpowiedzi

Po włączeniu na wyświetlaczu pojawia się LKS MH-DA003 25.1506 co to oznacza? Wersję firmware czy jeszcze coś innego?

Sprawdziłem w instrukcji i jest tak:

zjedź na pobocze, zgaś silnik i wezwij pomoc ...

Oj, przepraszam, to nie ta instrukcja!

U mnie od razu wyświetliły się: USB , STEREO , 44K, AUTO , FAST , -33dB.

A mnie takiego napisu nie było, może masz nowszą wersję LKSa ?

Witam , od jakiegos czasu poszukuje jakiegos daca , poniewaz chce przerzucic sie na pc audio. Mialem wczesniej Linna Ikemi i szukam czegos co zagran na takim samym poziomie a najlepiej lepszym. Warunkiem jest regulacja glosnosci i Xlr gdyz moj wzmak jest zbalansowany i nie ma zdalnego sterowania.... Myslalem na Audiobyte Black Dragon , ale ponad moj budzet. Najchetniej nabylbym uzywke w granicach 3000-4000kzl aby zyskac na jakosci :-) dzieki za jakakolwiek pomoc.

Dziękujemy!

A kolega lolo989 pyta co kupić,

odpowiedż może być tylko jedna,

no oczywiście, że .... 2 x ES9018

Po włączeniu na wyświetlaczu pojawia się LKS MH-DA003 25.1506 co to oznacza? Wersję firmware czy jeszcze coś innego?

Najprawdopodobniej wersja firmware i/lub numer seryjny. Też mam coś takiego na wyświetlaczu.

Najprawdopodobniej wersja firmware i/lub numer seryjny. Też mam coś takiego na wyświetlaczu.

Jakie dokładnie u Ciebie wyświetlają się informacje? Masz nowy USB Amareno w swoim urządzeniu?

Edytowane przez dfx5

Faktycznie!

Przez sekundę po włączeniu wyświetla się: LKS MH-DA003 25.1506

Wcześniej nie zwróciłem na to uwagi.

Faktycznie!

Przez sekundę po włączeniu wyświetla się: LKS MH-DA003 25.1506

Wcześniej nie zwróciłem na to uwagi.

Czyli to nie nr seryjny bo masz taki sam napis jak ja. Kiedy kupowałeś? Co z Amareno ? Masz nową wersję?

Dfx5,

Chcesz pewności to rozkrec. To są Chińczycy, Ty o numerach seryjnych a ich na naszych lks nie ma w ogóle:D

Dzisiaj dostałem LKS-a po 7 dniach. Instalka nie była prosta , wykonanie super.Brzmienie : jasne, nie męczące dynamicze, basik jest tam gdzie trzeba, średnie super .

Mój aktualny dac: DAC-END na AD1865 i Mullardach E182CC to zupełnie inne brzmienie, chyba wolę LKS-a.

Sorry za chaos ale lekko się wspomagałem "chemicznie" pod koniec , bas przestał mnie męczyć a nawet czuję lekki niedosyt. Jutro lampkami we wzmacniaczu pomieszam.

Pobaw się zmiana polaryzacji gniazda sieciowego, duża różnica in plus po prawidłowym podłączeniu.

A patrząc z tył na gniazdo EIC w LKSie, na środku (wiadomo, lekko wyżej) jest PE,

to na który bolec powinna przychodzić żyła fazowa L, prawy czy lewy ?

Kurcze! Mam dobrą polaryzację !

A już myślałem, że jeszcze więcej z niego wyciągnę.

Mam pytanie, czym (jakim programem) najlepiej tagować pliki DSD ? W JRiver można ale tylko ręcznie a fajnie by było skorzystać z jakiejś bazy online.

Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale z opisu UDS 1T wynika, że NIE DA się wyprowadzić natywnego DSD do DAC-a, pomijając I2S i HDMI (według JFenga niekompatybilne z LKS)?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Czy ktoś z Was testował J.Feng UDS 3 lub 5? Czy to będzie coś istotnie lepszego sonicznie niż Pioneer n70a lub Marantz 8005?

Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale z opisu UDS 1T wynika, że NIE DA się wyprowadzić natywnego DSD do DAC-a, pomijając I2S i HDMI (według JFenga niekompatybilne z LKS)?

Ukryta Zawartość

według specyfikacji producenta-nie.

Czy ktoś z Was testował J.Feng UDS 3 lub 5?

bardzo wątpię aby ktoś w Polsce widział te urządzenia.

Ceny zaczynają się od 2500usd.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

według specyfikacji producenta-nie.

A może to jest kwestia zrobienia odpowiedniego kabla?

Ukryta Zawartość

A może to jest kwestia zrobienia odpowiedniego kabla?

być,,może-ale trzeba znać schemat pinów hdmi po obu stronach.

Najlepiej napisać do producenta(mu-sound) z zapytaniem i poprosić o sugestie.

Czy ktoś podłączył LKS 003 do Raspberry Pi 2 po USB lub I2S ? Czy jest to możliwe, zwłaszcza w DSD (64,128,256,512)? Pytam ponieważ kusi mnie idea małej puszeczki gotowej do grania non-stop (pewnie trzeba zainstalować Volumio). Mój obecny setup z komputerem jest trochę mało ergonomiczny (laptop) i muszę się na coś zdecydować (na razie w grę wchodzą: dedykowany mały pc, auralic mini, raspberry pi 2). Oczywiście najważniejsza jest jakość dźwięku ale użyteczność po skonfigurowaniu musi być też na odpowiednim poziomie. Mam trochę dość grzebania na ten moment...

Mam właśnie taki zestaw ale jak na razie nie miałem czasu przysiąść do tematu . Wstępnie będę instalował Archphile bo jako jedyny ma obsługę dsd iso. Malinę chcę zasilić powerbankiem i połączyć przez i2s .

Edytowane przez kazan

Daj znak jak uda się odpalić malinkę. Masz już powerbank i przewód i2s? Nie wiem kompletnie jaki zastosować...

Pliki DSD można wypakować z ISO.

Przydało by się jakieś porównanie instalacji na Raspberry aby nie testować wszystkich.

Powerbank mam , kabel też się znajdzie . Z tym testowaniem to chyba niestety nieuniknione bo raczej mało osób próbuje takiego połaczenia .

Schemat pinów w gnieździe i2s (hdmi i RJ45) znajduje się w instrukcji LKS'a:

Ukryta Zawartość

O próbach połączenie i2s bezpośrednio z Raspberry Pi 2 można poczytać w wątku:

Ukryta Zawartość

Teoretycznie można dociąć kabel ze skrętki i spróbować. Może ktoś bardziej obyty się wypowie na temat możliwości i efektów.

Trudno mi powiedzieć czy będzie lepiej w porównaniu do b.dobrego USB.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez tribon

Pisałem już o tym,w sklepie komputerowym dorobiono mi kabel Cat6 do połączenia i2s.

Zlącza rj45 w moim J.Feng i YSDZ:D-03 nie do końca są kompatybilne.

U mnie dżwięk po i2s odbieram jako pełniejszy,lepiej dociążony.Jednak różnice nie są duże w stosunku do aes/ebu.

Amanero Combo usb ma swój charakter-więc nie zdziwię się,jeżeli ktoś dysponujący żródłem z usb-wybierze ten rodzaj transmisji.

Ażeby zamknąć pewien etap moich poszukiwań-kupiłem mojego pierwszego smartfona .Z Chin oczywiście.

Jest to fantastycznie wykonane urządzenie,które znacznie przerasta moje wymagania.Więcej detali na filmie reklamowym:

W Raspberry pi nie ma gniazda i2s w typowej postaci (np rj45) i trzeba coś dorabiać bezpośrednio z pinów wystających z PCB bazując na schematach. Mimo wszystko chciałbym spróbować jak brzmi LKS z Pi.

Ładny telefon tylko dla mnie trochę za duży.

• Pokaż nowe odpowiedzi