Skocz do zawartości
IGNORED

DSD DA-niska cena/wysoka jakość.XLR-y preferowane.Znak czasów.

Rekomendowane odpowiedzi

Jaka masz elektronike i kolumny?

Krell FPB300cx/Krell KCT. Kolumny jak Triode podobne.

Ten La scala może być ciekawy nie znam tego. Cena jak widzę 20 tys :)

Miało być śmieszniej ;-(

:)

Zenek,

Dobre masz zabawki, weź na odsłuch la scale lub wysokiego AN:)

La scala była duuuuzo tańsza niż te 20k.

"Krell FPB300cx/Krell KCT. Kolumny jak Triode podobne"

No to Panie, Hi-End pełną gębą !!!

To i przetwornik musisz mieć Audio Research Reference DAC

La scala

prawie nówka , nieśmigana za 12k

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Krzysztof_56775

"Krell FPB300cx/Krell KCT. Kolumny jak Triode podobne"

No to Panie, Hi-End pełną gębą !!!

To i przetwornik musisz mieć Audio Research Reference DAC

Spokojnie Panie :) Podstawowe źródło to mam gramofon.

La scala

prawie nówka , nieśmigana za 12k

Ukryta Zawartość

Dobra cena faktycznie. Muszę tego wpierw posłuchać jak się ma do AN :)

La scala była duuuuzo tańsza niż te 20k.

Ale faktycznie dzięki za te info, bo tego daczka nie znałem. Słuchałeś go może?

Ukryta Zawartość

W Bydgoszczy w Albedo / Audio Connect mają La scalę.

Maja tez takie coś, ciekawe jak to gra:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W Bydgoszczy w Albedo / Audio Connect mają La scalę.

Maja tez takie coś, ciekawe jak to gra:

Ukryta Zawartość

Posłuchamy teraz LKS, tak tu śpiewacie, że to już HIEND w końcu :)

LKS ma akurat taki sam wyświetlacz jak mam w pre Toshiby.

Do takiego daczka za 20 tys, to wypadałoby odpowiedniej klasy transport podpiąć, bo zwykły komp z małą modyfikacją lub nawet jakiś Aries, to możliwości tego daczka są niewykorzystane... i robi się już min 40-50 tys... na granie z plików...

Ja postawiłem bardziej na analog, a pliki są u mnie na drugim miejscu. Czekamy na LKS'a z przemytu :)

Ukryta Zawartość

"...lub nawet jakiś Aries..."

O! nie! wypraszam sobie !

To też jest hi-end ! (please)

Edytowane przez Krzysztof_56775

O! nie! wypraszam sobie !

To też jest hi-end !

Wybacz. Nie wiedziałem, że masz Ariesa :) Oczywiście to jest HIEND:)

No!

Teraz to możemy dalej współpracować :-)

:)

Teraz to ja mam z placka "Division Bell" a jutro idę odebrać w końcu nową płytę Gilmoura, bo jaj jeszcze nie mam. Słuchał jej ktoś, dobra jest?

Edytowane przez zenon.kowalski

Ja słuchał 3 m-ce temu, ale nie z placka, bo nie mam karuzeli.

Zirytowały mnie przeróbki utworów na końcu płyty na jakieś DJskie dziwolongi - przecież to nie te klimaty

Chyba, że na longplayu tego nie ma.

Ja słuchał 3 m-ce temu, ale nie z placka, bo nie mam karuzeli.

Za to masz dobrego awatara z alternatyw :)

Koledzy czy używacie w ustawieniach LKSa jakichś filtrów czy macie ustawione na auto? Ostatnio nastawiłem na HHBW i jest jeszcze ciekawiej :)

Im dokładniejsza pętla tym lepsze brzmienie, te zaczynające się na "L" są najlepsze.

Też mam takie wrażenie. Ale czasem przełączam na HHBW właśnie. Co ciekawe ustawienia są zapamiętywane przy "restarcie" DAC. Może to być problem jak zapomnimy się. Pozostawimy DAC na egzotycznym filtrze, który idzie tylko z "red bookiem" i potem startujemy z grubej rury z hi-resowym plikiem. No i nie gra. No i dlaczego? No bo zapomnieliśmy... Przynajmniej ja tak miałem. Szukałem 5 minut problemu tam gdzie go nie było. A wystarczyło dokładnie przeczytać co jest na wyświetlaczu. Aaaaa, no tak wyświetlacz wygaszony...

Może mały offtopic. Używa ktoś z Was tych chińskich kabelków colour copper penny? Ciekaw jestem Waszych opinii. Triode?

Głośnikowe+sieciówka Penny IV-niezłe są.Dość szybkie,detaliczne,ciepłe ,z dobrze rozbudowaną sceną .Drobne problemy z kontrolą basu.

Cena jest myląca-to jedne z lepszych ,tanich kabli jakie miałem/mam.

Inny ciekawy kabel głośnikowy ,pochodzi z firmy Yarbo-jest to model FV-100(lub pokrewny FV-110)..Nie jest to tani kabel ale zawiera ciekawe rozwiązanie-stąd moje pytanie:

gdzie można kupić ``ground station``(czyli uziemienie)-za jakieś umiarkowane pieniądze?

Mak ktoś doświadczenie w jaki sposób uzyskać jak najlepszy dpll bandwidth. W internecie są różne informacje na ten temat, ale nie do końca wiem jak to się ma do LKS'a. Ktoś gra z ustawieniem LBW bez problemów i UN-LOCK'ÓW?

Moim zdaniem całkowicie bez unlocków się nie da przy takich ustawieniach. Sabre po i2s tak już ma i tyle.

Moim subiektywnym wrażeniem unlocków jest mniej gdy sprzęt stoi dalek od końcówki mocy (transformator) i DAC gra kilkadziesiąt minut.

Moim zdaniem całkowicie bez unlocków się nie da przy takich ustawieniach. Sabre po i2s tak już ma i tyle.

Moim subiektywnym wrażeniem unlocków jest mniej gdy sprzęt stoi dalek od końcówki mocy (transformator) i DAC gra kilkadziesiąt minut.

Gram od 20 minut i przy LLBW nie usłyszałem, żadnego problemu. Potwierdzam ,że urządzenie musi być rozgrzane. Często piszą o tym w sieci. Drugie twoje spostrzeżenie też jest słuszne i w sieci piszą o ekranowaniu SABRE by mieć problemów z UN-LOCK'ami.

Nie wiem, może zrobiłem coś niechcący,

ale nie zdarzają mi się żadne UN-LOCKi.

Słucham na AUTO i SLOW, no i po USB.

Nie wiem, może zrobiłem coś niechcący,

ale nie zdarzają mi się żadne UN-LOCKi.

Słucham na AUTO i SLOW, no i po USB.

AUTO dla opcji dpll bandwidth to oczywiście UNLOCK'ów nie ma. Chodzi o to by nie mieć ich przy ustawieniu nie na AUTO tylko LLBW. Przy ustawieniu na LLBW jest najlepsza jakość muzyki.

Ustawiłem AUTO od początku, bo Chińczyki tak kazały ...... i

"... Wśród DPLL – ustawiony jako LBW brzmi najlepiej. Jednak w tym ustawieniu filtrów DPLL, choć najprzyjemniejszą charakterystykę posiada LBW, to lepiej ustawić na Automat (co rekomenduje także producent), gdyż na niektórych nagraniach następuje utrata synchronizacji na ustawieniach LBW i LLBW..."

• Pokaż nowe odpowiedzi