Skocz do zawartości
IGNORED

DSD DA-niska cena/wysoka jakość.XLR-y preferowane.Znak czasów.

Rekomendowane odpowiedzi

i wreszcie na półce

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie to dobre co jest dobre, tylko co się komu podoba.

W lutym na valuebasket ale po miesiącu okazało się że już nie będą mieli a po dwóch oddali kasę. Egzemplarz ze zdjęcia odkupiłem od forumowicza. Którego z tego miejsca pozdrawiam.

Nie to dobre co jest dobre, tylko co się komu podoba.

No i niech mi ktoś wytłumaczy jak do tak ładnego urządzenia jakim jest ten dac można było zrobić takiego tragicznego pilota ;(

Miałem dylemat w kwestii kabli głośnikowych.Czy kupić skuszony ,entuzjastyczną opinią chińskiego recenzenta

Copper Colour Time

czy też dać wiarę recenzentowi z Tajwanu i kupić

MPS E-330sp

Kable te mają podobną cenę i są zrobione z podobnych materiałów:miedź OFC o różnych średnicach_srebrzona miedź OFC w teflonie w klasie czystości 4N.

Miałem dylemat w kwestii kabli głośnikowych.Czy kupić skuszony ,entuzjastyczną opinią chińskiego recenzenta

Copper Colour Time

czy też dać wiarę recenzentowi z Tajwanu i kupić

MPS E-330sp

Kable te mają podobną cenę i są zrobione z podobnych materiałów:miedź OFC o różnych średnicach_srebrzona miedź OFC w teflonie w klasie czystości 4N.

Szkoda kasy, szukaj miedzi OCC.

Krysztalek musi byc :-)

Edytowane przez panerai_47

Przeważyła-dostępność i promocja u firmowego sprzedawcy firmy MPS na alli.

Kupiłem:

Ukryta Zawartość

Właśnie dzisiaj dotarł do mnie.Kilka słów o pierwszych wrażeniach.

Wizualnie:kabel jest gruby i dość sztywny,ma piękny oplot w kolorze starego złota-wrażenie psują tanie ,plastikowe splittery.

Słucham kilka godzin i jestem pod wrażeniem!

Dźwięk jest niesamowicie gładki,kompletny i zrównoważony.Kapitalna przestrzeń,definicja i zwarty ,potężny bas.Zmysłowo piękne wokale.

To wszystko za 184usd+opłaty celne!2x2m.

Przy okazji-kupiłem również wtyk IEC Hercules produkowany przez tą firmę.Wygląda całkiem kusząco........

post-20288-0-31347700-1461085176_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No i niech mi ktoś wytłumaczy jak do tak ładnego urządzenia jakim jest ten dac można było zrobić takiego tragicznego pilota ;(

Pilot jest calkiem ok uwazam i oby wszyscy producenci wyposazali sprzet w co najmniej takie piloty :).

A po drugie.... wazne jaki jest dzwiek a nie tam jakies piloty... o co tu bic piane???

Przeważyła-dostępność i promocja u firmowego sprzedawcy firmy MPS na alli.

Kupiłem:

Ukryta Zawartość

Właśnie dzisiaj dotarł do mnie.Kilka słów o pierwszych wrażeniach.

Wizualnie:kabel jest gruby i dość sztywny,ma piękny oplot w kolorze starego złota-wrażenie psują tanie ,plastikowe splittery.

Słucham kilka godzin i jestem pod wrażeniem!

Dźwięk jest niesamowicie gładki,kompletny i zrównoważony.Kapitalna przestrzeń,definicja i zwarty ,potężny bas.Zmysłowo piękne wokale.

To wszystko za 184usd+opłaty celne!2x2m.

Przy okazji-kupiłem również wtyk IEC Hercules produkowany przez tą firmę.Wygląda całkiem kusząco........

Gratulowac zakupow :)

Ukryta Zawartość

Gość A&T

(Konto usunięte)

Dziś używa się uniwersalnych strowników w tym iPhon i smartfony.

Witam a moze ktos slyszal nowy dac Teac UD-503 DAC wyglqda niezle i specyfikacja tez ,ktos sie wypowie.

Kiedy dostawa ? :)

Początek przyszłego tygodnia z tego co mi wiadomo :) Na żadnym zdjęciu nie widziałem tego wejścia USB... Ale w specyfikacj jest już ten AKM :)

Na żadnym zdjęciu nie widziałem tego wejścia USB... Ale w specyfikacj jest już ten AKM :)

Mi się wydaje , że to będzie wejście typu A jak u mnie. Ja wcześniej byłem informowany , że do niego można podłączyć CD player ,a teraz jak wyszły stery będzie można podłączyć kompa.

Mi się wydaje , że to będzie wejście typu A jak u mnie.  Ja wcześniej byłem informowany , że do niego można podłączyć CD player ,a teraz jak wyszły stery będzie można podłączyć kompa.

Bardziej mnie interesuje, czy u Ciebie usłyszysz jakieś równice pomiędzy Sabre a AKM :) bo cały streamer jest bez zmian, a często pojawiają sie głosy, że nie liczy sie DAC tylko aplikacja... :) no i napiszesz jeszcze czy feng z Ariesem gra lepiej niż on sam. Z moich jednak doświadczeń wynika, że gra na moje oczekiwania na dobrym poziomie. Mowa oczywiście o S1pro :)

Instrukcja obsługi w j.angielskim dla JFeng UDS- 1/3/5

Ukryta Zawartość

A do S1Pro gdzieś jest ? :)

Ukryta Zawartość

nie-jak dotąd nie znalazłem. (:-

Ja już mam nowego fenga S1-Pro na AK4495*2 DAC

Wkrótce porównanie z ES9018S*2 DAC

Jest USB DAC kosztem HDMI

Ukryta Zawartość

post-55061-0-80138400-1461843257_thumb.jpg

post-55061-0-13070600-1461843258_thumb.jpg

post-55061-0-89977400-1461843846_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez moniek

Ja już mam nowego fenga S1-Pro na AK4495*2 DAC

Wkrótce porównanie z ES9018S*2 DAC

Jest USB DAC kosztem HDMI

Możesz te porównanie zrobić kiedykolwiek, ale pod warunkiem, że będzie to dzisiaj :)

Możesz te porównanie zrobić kiedykolwiek, ale pod warunkiem, że będzie to dzisiaj :)

Dzisiaj wieczorem podłączę niech się wygrzewa :) , a Twój kiedy będzie w domku ?

Dzisiaj wieczorem podłączę niech się wygrzewa :) , a Twój kiedy będzie w domku ?

Jak ogarnę logistycznie dostawę.

Chwilowo mój dostawca kolumn ma jakiegoś focha czy jak. Gorzej niż kapryśna panna jakaś z niego :) W tej branży, co drugi większy neurotyk :) Tacy zresztą mają skłonność do alkoholu i muzyki :)

Gość

(Konto usunięte)

Witam, od kilku dni jestem w posiadaniu tego urządzenia, a konkretnie wersji z wejściem usb czyli w nazwie Gustard X20U.

Jeszcze nie dokonałem solidnych odsłuchów, gdyż go wygrzewam. Ponieważ od dłuższego czasu używam konwertera Gustard U12, tak więc i teraz połączyłem X20 poprzez U12. Oba te urządzenia są przystosowane do połączenia szyną I2s, wykorzystując kabel hdmi. Pozwala to na obsługę sygnału dsd256.

Pierwsze wrażenia, w porównaniu do mojego dotychczasowego konwertera Audio Gd są bardzo pozytywne; jest zupełnie nowa jakość. Mam teraz możliwość odsłuchów wszelkich materiałów 16, 24bit oraz dsd64 przekonwertowanych w 'locie' do dsd128 lub nawet dsd256. Efekt jest piorunujący, bo mam wrażenie, że gdzieś stoi i gra dobry gramofon.

Urządzenie posiada zgrabny pilot, którym można dokonać wyboru wejścia, zmienić nastawy, regulować cyfrowo głośność, również po zbalansowanych xlr, a nawet ustawić jasność świecenia wyświetlacza. Nie wiedzieć czemu nie działa na pilocie wyłącznik główny, ale czytałem na forach, że ten typ tak ma.

Witaj, napisz proszę jak x20u gra u Ciebie w różnych konfiguracjach, chodzi mi ten Gustard ''po głowie'', przeczytałem już wiele na jego temat na zagranicznych forach. Chętnie usłyszę Twoje wrażenia i dotychczasowe spostrzeżenia (chyba już sie wygrzał...). Mnie osobiście zależy na dobrej jakości (bez wyostrzeń) przy podłączeniu cd (MF xray v3) do daca po coaxialu (mam dużo płyt cd), na dobrym wejściu usb (miałem Aune s16, też xmos) i pliki PCM, te zwykłe jak i hi-res brzmiały całkiem nieźle...

Sprawdziłbym też daca jako pre do integry (exposure 2010s) i na pewno zainteresuje się technologią dsd, IIS itp. Napisz gdzie kupiłeś x20u (ebay, aliexpres, czy bezpośrednio u sprzedawcy) i ile dodatkowo kosztują cło i podatek.

Pozdrawiam, Cezary

Który z nich to nowy feng?

Cały czarny z USB jest nowy. Na zdjęciu nie wygląda, ale gra zadziwiającą dobrze jak na swoją cenę.

Edytowane przez zenon.kowalski
Od jutra będę miał na odsłuchu Lumina T1. Zobaczymy jak to gra?

Będziesz zawiedziony coś podejrzewam

• Pokaż nowe odpowiedzi