Skocz do zawartości
IGNORED

DSD DA-niska cena/wysoka jakość.XLR-y preferowane.Znak czasów.

Rekomendowane odpowiedzi

Emil trochę wypadłem z tematu ,te Sonic wkłada się zamiast czego i dla rca czy xlr ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Chyba się skuszę, z waszą pomocą pewnie znajdę miejsce by to wsadzić.

Kupiłem - niestety były tylko 4. Jak hesteś

To ja jestem chętny .

Kupiłem - niestety ostatnie 4. Jak jesteś zainteresowany czekam poza forum na kontakt.

• 4 tygodnie później...

Witajcie, szukam DACa, który da wyraźną poprawę brzmienia względem daca wbudowanego w Ariesa Mini (na 1xSabre ES9018). Słucham głównie tidala i jego obsługa w Auralicu mi odpowiada. Wzmacniacz to Caspian M1 NG nie ma XLR, dlatego jeśli możecie polecić daca, który zagra też bardzo dobrze na RCA to będę bardzo wdzięczny. Dodatkowo mam pytanie czy na Ariesie Mini można zbudować dobry transport po USB lub coax, czy to urządzenie jednak się nie nadaje i najlepiej zmienić też źródło? Rozważam zakup używanego Dragona lub LKSa ale ten ostatni podobno nieco gorzej wypada po RCA. Za wszelkie sugestie bardzo dziękuję.

Podobno MINI daje radę, tylko zasilanie należy poprawić, poszukaj informacji na forach na ten temat.

Warto inwestować solidne zasilanie nawet jeśli mini będzie tylko transportem? Rozumiem, że Tomanek da wyraźny efekt na wewnętrznym dacu ale czy na samym transporcie da wymierne efekty?

Kiedyś kolega z forum oferował mi za 5200 Eximus DP1, gdybyś dzisiaj wyhaczył takiego DACa, to lepszego w tych pieniądzach nie znajdziesz.

Zaraz wyjdzie nowy oppo sonica. Powinien byc hitem patrzac na specyfikacje

Tak, już wcześniej czytalem o Oppo Sonica, może być hitem ale dopóki nie usłyszymy to nie wiadomo... może być podobnie jak z Gustardem X20 - miał zrobić dużo zamieszania a nie zrobił.

Do Ariesa, który jest tylko transportem jest oferowane poprawione zasilanie i wszyscy użytkownicy widzą dużą zmianę im plus, jak będzie z MINI ? Poszukaj na Computeraudiophile.u

tanio nie będzie,ale to chyba jedyny dac który dobrze rokuje:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jest o nim trochę opinii w sieci-warto poszukać.

na alli jest promocyjna wyprzedaż dac LKS Audio-wydaje mi się,że cena ok1100usd,jest atrakcyjna.

Ukryta Zawartość

Kiedyś kolega z forum oferował mi za 5200 Eximus DP1, gdybyś dzisiaj wyhaczył takiego DACa, to lepszego w tych pieniądzach nie znajdziesz.

lepszy ten DAC od Twojego?

wiesz już, że Twój można upgreadować?

tanio nie będzie,ale to chyba jedyny dac który dobrze rokuje:

Ukryta Zawartość

Triode ciekawy DAC narobiłeś mi apetytu wczoraj pisałem z chińczykiem i wersję 2 mogę kupić za $1750 z przesyłką

Ukryta Zawartość

Witaj Moniek,bardzo dobry dac posiadasz w Fengu S-1 Pro.Warto tyle kasy inwestować w niesprawdzony produkt?

Dolicz cło i podatek to wyjdzie już "na bogato"

Pzdr

Zenek, a ile Twój transport kosztował?

Pytasz o Macintosh MCT 450??

Jutro będzie u mnie MAcintosh D 150.Zrobię porównanie dac w fengu oraz D 150

Wydaje mi się, że przy bardzo dobrej klasy transporcie można sporo wycisnąć nawet jak DAC nie jest za "dziesiątki" tys. Podobnie jak przeciętny transport można "leczyć" coraz lepszym DAC i zawsze będzie jakiś z jednej strony postęp i z drugiej różne to granie będzie. Pytanie tylko czy zawsze lepsze? Czasami jest najzwyczajniej inne. Ale co człowiek na chorobę poradzi :)

Edytowane przez ROXI

Racja ale z drugiej strony przy sprzętach ze średniej półki czasem różnice w brzmieniu są wyraźne i myślę, że informacji o takich sprawdzonych konfiguracjach szuka wielu.

Ja przykładowo zastanawiam się teraz czy wyposażyć Ariesa Mini w tomanka i połączyć go z jakimś dobrym DAC przez jakiś interface USB/I2S czy lepiej wybrać DAC z amanero.

Czy może lepiej w ogóle pominąć kabel USB i łączyć coax bo z PC audio nie korzystam.

A może najlepiej kupić dobry streamer z dobrym dac w jednym urządzeniu?

DObry streamer z DAc w jednym to dobre rozwiązanie.Jezeli fundusz na to pozwala to b .dobry jest Lumin T-1

Feng S-1 pro także jest godny polecenia.

Feng jest jak najbardziej godny polecenia i ta ostatnia wersja na AKM-ach którą posiadasz jest bardzo udana. Sprawił mi wiele przyjemności, jednak lubię nowe wyzwania i jak to ujął Triode ten Holo Audio Spring R2R DAC dobrze rokuje.

Triode ciekawy DAC narobiłeś mi apetytu wczoraj pisałem z chińczykiem i wersję 2 mogę kupić za $1750 z przesyłką

moim zdaniem nie warto przy obecnym kursie usd dopłacać za trafa,czy kondensatory-takie rzeczy można dokupić w Polsce.

gdyby mieć odrobinę fartu na cle-jest to ciekawa opcja.

akurat w tym przedziale cenowym,nic ciekawego nie ma. Wracając do wcześniejszego pytania kolegi-nie warto się pchać w usb,jest zbyt dużo problemów.Wyjątkiem jest sytuacja gdy planujesz granie DSD.

Powiedziałbym,że ideałem ,dla mnie jest sytuacja gdy streamer,dac,dysk są w jednej obudowie.Oznacza to,że mój UDS-3 jest dla mnie cool..

moim zdaniem nie warto przy obecnym kursie usd dopłacać za trafa,czy kondensatory-takie rzeczy można dokupić w Polsce.

Zamówiony wysyłka w połowie listopada tyle mają chętnych :(

Ktoś sprzedaje Fenga UDS-3 na giełdzie HIFI.

Edytowane przez moniek

czytałem o tym,że jest pre-sale.

to jest strona sprzedawcy na facebook:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zamawiałem bezpośrednio nie przez sklep. Tylko jak jest z cłem i VAT-em ma ktoś jakiś sprawdzony pomysł ? Proszę pisać na priv :)

przesłanie paczki kurierem to na 100% opłaty.

można spróbować pocztą,jako paczkę i zadeklarować,niezbyt wysoką ale sensowną wartość.

tyle,że czeka się 3-4tygodnie.

• Pokaż nowe odpowiedzi