Skocz do zawartości
IGNORED

DSD DA-niska cena/wysoka jakość.XLR-y preferowane.Znak czasów.

Rekomendowane odpowiedzi

jeśli ktoś by się pozbywał to chętnie kupiłbym opa301 lub staccato. Lks 003 zagrał ciut mniej wciągająco niż mój grzebany staruszek pd9300, może opki coś zmienią.

Przy okazji - faktycznie można brać to zamiennie w stosunku do opa301?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Grasz po rca czy xlr?

STACCATO w rca u mnie wymotl v5 Bursona.

Co do porównania opa301 i jego zamiennika nie wypowiadam się - nie mam doświadczeń.

Opki, rezy I/V to podstawa przy upgrejdzie. Jak grasz po USB, to warto sprawić mu dedykowane zasilanie i ponoć(na razie rozpoznaje temat) odpowiedni transport (sparky+USB Bridge).

Rca tylko (przepraszam - wiem, że wątek traktuje o xlr... ale tak się jakoś ten lks tu rozpanoszył, że automagicznie uznałem, że to właściwe miejsce ;p). To bardzo wstępne wrażenia, przy lksie tylko z transportu cd po coaxialu. Malinka dopiero w budowie. W pionku mam cały tor poprawiony (oscony i blackgate'y) i dorzucone osobne zasilanie na analoga - na końcu opa627 (x2, x2) - i gra kulturalniej, bardziej fizjologicznie, żywo i tak ciut prawdziwiej. Mam go długo i fakt, dotąd nie znalazłem nic ciekawszego, mimo wszystko zdziwiłem się, że lks odstaje (nie jestem w stanie napisać, że 'aż tak' bo to nie kwestia skali co domeny różnic).

Opa301/opm401 - sam producent wskazuje, że to niby to samo, chciałem się tylko upewnić, czy diabeł nie tkwi w szczegółach... :)

Edytowane przez crategus

Przy zastosowaniu dobrego osobnego zasilania USB Bridge rozwiązany chyba jest problem zasilania w LKS-ie .

U mnie drugi dzień grają Bursony V6vivid, (LKS-03) ciekawy jestem porównania do Staccato. OPA301 nie przyniosły w moim odczuciu wielkich zmian w stosunku do defaultowych opków.

Zmiękczam i dodaję harmonicznych lampkami ;-), ale scena z tego duetu cieszy. Wesołych Świąt.

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...

Zaprzyjaźnione Chińczyk przekazał mi info, że nowy Feng znacznie jest lepszy nawet niż S1Pro. Moja sztuka będzie 18'go. W PL:)

Nie wiem dokładnie jaki koszt z wysyłką, bo to mój znajomy jedną sztukę przy okazji przywiezie. Nie jest to jednak drogie. Jakieś 350-450 USD.

Triodego by się trzeba zapytać, bo on jest mistrz jeśli chodzi o taki chiński "research" cenowo-transportowo-celny :)

Ponoć gra bardzo dobrze i ma otwarty system, co oznacza, że można w nim instalować aplikacje na Androida. Jak to będzie wyglądało w praktyce, to się wkrótce okaże.

Byby fajny grajek za parę groszy :)

Są dwie wersje:

mx-1 digital dial,czyli transport 16 lub 64Gb

mx-1 Aplayer,czyli odtwarzacz 16 lub 64Gb

ceny 300-450usd.

Są dwie wersje:

ceny 300-450usd.

Gość aqs

(Konto usunięte)

Nie wiem dokładnie jaki koszt z wysyłką, bo to mój znajomy jedną sztukę przy okazji przywiezie. Nie jest to jednak drogie. Jakieś 350-450 USD.

Triodego by się trzeba zapytać, bo on jest mistrz jeśli chodzi o taki chiński "research" cenowo-transportowo-celny :)

Ponoć gra bardzo dobrze i ma otwarty system, co oznacza, że można w nim instalować aplikacje na Androida. Jak to będzie wyglądało w praktyce, to się wkrótce okaże.

Byby fajny grajek za parę groszy :)

No właśnie jak będzie w praktyce, co tak naprawdę daje nam ze jest tam android, załóżmy ze instaluje apk Tidal, jak nią sterować, czy on widzi LMS lub Minimserver, to jedna wielka niewiadoma, Roxy w tobie nadzieja na rozkminienie tego cacka :)

Są dwie wersje:

ceny 300-450usd.

Są dwie wersje:

ceny 300-450usd.

/

Triode gdzie takie ceny, tutaj drożej https://www.englishtaobao.net/product/562874591368

Edytowane przez aqs

No właśnie jak będzie w praktyce, co tak naprawdę daje nam ze jest tam android, załóżmy ze instaluje apk Tidal, jak nią sterować, czy on widzi LMS lub Minimserver, to jedna wielka niewiadoma, Roxy w tobie nadzieja na rozkminienie tego cacka :)

Raczej Triode :) Z tą większą pamięcią wyjdzie to jakieś 1650 zł w PL. Jak zagra dobrze, to będzie radość. Jak słabo to trzeba będzie jakiegoś jelenia na allegro szukać :) Może jakiś forumowy da się nabrać na tanią chińszczyznę hehe :)

Wiadomo, że pewnie i sprawdzony soft to jakiś Auralic czy ten Bluesound w podobnej cenie, ale to taki zakup "dla sportu" aby zobaczyć, co najnowszego Chińczycy wymyślili, bo jest to ich jak by nie patrzeć najnowszy produkt. Ponoć jest postęp, to może być ciekawie :)

Kolega AQS się denerwuje, że napisałem o jeleniach :) To żart oczywiście jest... w końcu ja jestem pierwszy "naiwniak" a zresztą Feng nie robi nigdy produktów niskiej jakości w stosunku do ceny tych sprzętów oczywiście.

Edytowane przez Roxy
Gość aqs

(Konto usunięte)

Znasz to, czym się różni jeleń od daniela, daniel pije jeleń stawia :)

Edytowane przez aqs

Triode gdzie takie ceny, tutaj drożej

Ukryta Zawartość

na stronie JFeng są podane ceny:od 1799 CNY do 2999CNY..

można przeliczyć ile to jest w usd.

nie patrz na strony pośredników,na taobao ceny są identyczne jak u producenta.

urządzenie nie jest duże więc koszty przesyłki,również.

Sterowanie jest za pomocą aplikacji lub manualne-mx-1 ma 8`` touch screen.

według kalkulatora NBP,najdroższa wersja kosztuje 473usd

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez triode

jest na stronie-na Androida.

na iPhona/iPada-link zewnętrzny.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez triode

Znasz to, czym się różni jeleń od daniela, daniel pije jeleń stawia :)

Zrobiłeś mi smaka, nie można tego tak zostawić :)

Akurat będzie Twój Lumin nowy to oby się nie okazało, że Feng go pogoni. Feng ma przynajmniej fabrycznie porządne zasilanie :)

dajcie spokój...dac-a znalazłem -)

na ES9038pro...całe 295usd.wygląda na Jemmy Audio,specjalistę od takich maluchów.

Ukryta Zawartość

post-20288-0-20125000-1520274178_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość aqs

(Konto usunięte)

Zrobiłeś mi smaka, nie można tego tak zostawić :)

Akurat będzie Twój Lumin nowy to oby się nie okazało, że Feng go pogoni. Feng ma przynajmniej fabrycznie porządne zasilanie :)

Tylko znajdź nam jelenia :)

Ale Feng to transport tylko, jak mi Amare Musica moda zrobi to żaden Feng mu nie podskoczy :)

Tylko znajdź nam jelenia :)

Ale Feng to transport tylko, jak mi Amare Musica moda zrobi to żaden Feng mu nie podskoczy :)

Są dwie wersje. Ja zamówiłem player'a :)

Słyszałem, że Marcin z Amare robi super te mody, znam jednego zadowolonego użytkownika :)

Ciekawe tylko gdzie miałaby się tam zmieścić ta lampizacja tego Lumina, pytałeś o to?

Edytowane przez Roxy
Gość aqs

(Konto usunięte)

Ciekawe tylko gdzie miałaby się tam zmieścić ta lampizacja tego Lumina, pytałeś o to?

Jaki problem dziury zrobić w obudowie :)

6595fc30d4a580a4f5cff30e897a9199.jpg

Chyba nie pojawił się tu dotąd niepozorny DAC AMI Musik DS5, stosunkowo niedrogi, ale naprawdę ciekawy. Poniżej jest jego euforyczna recenzja. Może i nieco przesadzona, ale słuchałem tego urządzenia dość dokładnie, było wpięte do Hegla H90, który ma całkiem niezłego DACa (podobno bliskiego HD12), i przez ten Ami grało to znacznie ciekawiej! Wiem, że to wyświechtane porównanie, ale - bardziej analogowo. Miękko, lecz z bogatymi detalami i barwami. Sądzę że to zasługa bardzo dobrego interfejsu USB Amanero (i to chyba najtańszy DAC z tym interfejsem?), na pewno lepszego od starego Tenora, którego z niejasnych doprawdy powodów uparcie trzyma się Hegel. Wcześniej z Heglem grał wychwalany (i kosztujący z 5000) Chord 2Qute - no nie powiem, że Ami mu w pełni dorównywał, ale skoro w jednym i w drugim przypadku zmiana na lepsze była wobec wbudowanego DACa dobrze słyszalna, to coś musi być na rzeczy. :) Warto się zainteresować. Dodam, że zasilane to było nie dodaną fabrycznie impulsową "wtyczką", ale porządnym liniowym Tomankiem, co pewnie też miało znaczenie. Uprzedzając pytania - nie słuchałem na nim DSD, ale nominalnie je powinien odtwarzać. Nie słuchałem też na słuchawkach (podobno tu trochę ustępuje walorom "czystego" DACa).

Ukryta Zawartość

Tu jeszcze jedna recenzja, podobna w tonie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez MacP
Gość aqs

(Konto usunięte)

jest na stronie-na Androida.

na iPhona/iPada-link zewnętrzny.

http://jfdigital.com/en/support/downs.asp

Przetestowałem tą apke, wady nie widzi okładek albumów,(dla mnie to wielki minus) dopiero po wejściu w folder widzi, nie zagrasz z plików APE Monkey's Audio, nie zbyt piękna :)

Plusy dosyć szybka, nie wywala nie wiesza się

Przetestowałem tą apke, wady nie widzi okładek albumów,(dla mnie to wielki minus) dopiero po wejściu w folder widzi, nie zagrasz z plików APE Monkey's Audio, nie zbyt piękna :)

Feng jeśli chodzi o soft, to słabo wypada w porównaniu z najlepszymi aplikacjami. Teraz jednak przestanie mieć to znaczenie, bo będzie otwarty android i każdy będzie mógł sobie tam zainstalować inne aplikacje. Nie tak jak teraz, że tylko paru nielicznych szczęśliwców gra na apce z lumina i siedzi cichutko :)

• Pokaż nowe odpowiedzi