Skocz do zawartości
IGNORED

DSD DA-niska cena/wysoka jakość.XLR-y preferowane.Znak czasów.

Rekomendowane odpowiedzi

OK, włączam LLBW i czekam na problemy :-)

Oczywiście ,że przy LLBW są problemy, ale temat piszą po to by ktoś poradził jak ich uniknąć. Tak jak pisałem wcześniej ekranowanie SABRE ponoć pomaga.

witam,

czy kupujac poprzez all...mieliscie jakis kontakt ze sprzedajacym ? - od tygodnia brak odp. na @ i tel rowniez milczy :(

pzdr

witam,

czy kupujac poprzez all...mieliscie jakis kontakt ze sprzedajacym ? - od tygodnia brak odp. na @ i tel rowniez milczy :(

pzdr

Jeśli do nich nie napiszesz to dopiero jak wyślę DAC'a prześlą Ci nr listu przewozowego. Niestety na wysyłkę sprzętu trzeba czekać dosyć długo. Generalnie nie ma się co martwić. Firma dość solidna, a cena bardzo dobra.

witam,

pzdr

Chyba nie mają zwyczaju potwierdzać zamówień, bo wiadomo, że ktoś to musiałby znowu robić... Dodzwonić się i tak chyba nie idzie. Taka polityka... Trzeba spokojnie swoje odczekać :)

Do mnie szedł 2 tygodnie,

czy tam płynął łodziami z Malezji, nie wiem,

ale kurier urodę miał północnoeuropejską :-)

<br />wysylka w opisie aukcjii - do 4 dni<br />
Idzie 2 tygodnie .

WADIA 860 , ROTEL RHB 10 (MICHI) KOLUMNY YB AUDIO,VERICTUM .

Czy ktoś z was testował Supreme Sound Audio Op-amp Gen 5 lub Muse 02 w LKS'ie?

mam 02, 8820, 8920...i kilka innych - jak dojdzie sprzet to opisze czy jest sens podmieniac ...:)

Ktoś z was stosuje zewnętrzny konwerter USB SPDIF by poprawić jakość dźwięku? Jeśli tak to jaki model?

Masz nowego amanero? Jeżeli tak to dołóż zewnętrzny zasilacz i będzie super.

Lepszego konwertera trzeba by szuakc w cenie lks.

Masz nowego amanero? Jeżeli tak to dołóż zewnętrzny zasilacz i będzie super.

Lepszego konwertera trzeba by szuakc w cenie lks.

Dodanie zewnętrznego zasilania to jaki koszt? Oczywiście problem UN LOCK'ów przy LLBW pozostaje?

Interesuje mnie czy iFi audio iLink konwerter USB , Matrix X-Spdif lub coś tej klasy znacząco wpłynie na jakość dźwięku.

Ifi iusb polecam do LKS.

Śmiem wątpić czy te wynalazki, które wymieniłeś będą lepsze od nowego amanero.

Koledzy LKS szuka nowego właściciela jak ktoś zainteresowany to proszę pisać.

Słucham już kilka dni z LLBW i nie ma problemów.

Jak pisze EMIL, zewnętrzny konwenter USB nic nie wnosi. Sprawdzone, oczywiście mówimy o sytuacji z LKS.

Koledzy LKS szuka nowego właściciela jak ktoś zainteresowany to proszę pisać.

A na co zmienisz? Co Ci w nim nie pasuje? :)

A na co zmienisz? Co Ci w nim nie pasuje? :)

Gra bardzo fajnie ale tak miałem do niego podłączony napęd i korzystałem z cd ,pliki raczej nie dla mnie a korzystam z wadii 860.

Słucham już kilka dni z LLBW i nie ma problemów.

Jak pisze EMIL, zewnętrzny konwenter USB nic nie wnosi. Sprawdzone, oczywiście mówimy o sytuacji z LKS.

U mnie musi pograć około godz i wtedy śmiga z LLBW bez problemu :)

Gra bardzo fajnie ale tak miałem do niego podłączony napęd i korzystałem z cd ,pliki raczej nie dla mnie a korzystam z wadii 860.

Dlatego w pewnym sensie dyskusja o DAC bez odpowiedniej klasy transportu mija się z celem :) Kiedyś była teraz większa świadomość. Teraz większości terminale z daphile graja już jak hiend:) Ale plikowy napęd na poziomie tej Wadii to ... właśnie co :) Daczek to połowa sukcesu :)

Mam daphile na Intel nuc, zasilacz ifi co by śmieci z kompa nie szły po udb i jestem szczęśliwy.

Nie pisałem tego złośliwie. To dobre i uniwersalne rozwiązanie. Ale trzeba mieć świadomość, że to nie jest poziom oferowany przez wysokiej klasy CD. Najlepszym potwierdzeniem jest decyzja kolegi, który jak widać pomimo dostępu do "darmowej muzyki" wybiera starą dobrą płytę :) Dlatego sam LKS sprawy nie załatwi. Oczywiście mogą być systemy bardziej lub mniej wrażliwe na jakość źródła, ale to już inna bajka :)

Zenek,

Tidal darmowy nie jest, wygoda niesamowita.

A czy to jest poziom "wysokiej klasy cd", nie wiem, podobno gra dobrze;)

Zenek,

Tidal darmowy nie jest, wygoda niesamowita.

Racja, racja. Wiem, bo korzystam :) Tidal jest super. Najczęściej słucham z laptopa jak coś robię na kompie :)

A możesz porównać LKS do swojego CD ? :)

A możesz porównać LKS do swojego CD ?

Gra podobnie ale wadia ma trochę więcej powietrza między instrumentami i większa dynamika ale LKS goły bez ingerencji w wzmacniacze oper. itp i może jakieś kabelki by coś więcej pokazały z LKS ale to już zabawa do innych ja pozostaję przy krążkach.

Koledzy LKS jest naprawdę bardzo dobrym urządzeniem w swojej cenie wymiata wszystko ale dla mnie na dzień dzisiejszy istnieją tylko krążki może kiedyś dorosnę do plików.

Gra podobnie ale wadia ma trochę więcej powietrza między instrumentami i większa dynamika ale LKS goły bez ingerencji w wzmacniacze oper. itp i może jakieś kabelki by coś więcej pokazały z LKS ale to już zabawa do innych ja pozostaję przy krążkach.

Myślę, że spokojnie możesz szczerze napisać, co i jak, bo klienci na LKS nie kupią Wadii raczej, więc to ich raczej nie zniechęci :) Wiadomo, że na pewnym poziomie sprawa dotyczy niuansów i wyrafinowania. Niby tak wszystko juz jest dobrze, ale nadal coś nie tak :)

Znajomy mój ma Audiomeca Mephisto... może mi go pożyczy na chwilę, to sprawdzę i zobaczę jak się z nim LKS sprawuje jak do mnie przyjdzie. W takiej konfiguracji LKS spokojnie mógłby się z Wadią mierzyć pewnie :)

Edytowane przez zenon.kowalski
  • Pokaż nowe odpowiedzi