Skocz do zawartości
IGNORED

DSD DA-niska cena/wysoka jakość.XLR-y preferowane.Znak czasów.

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem okazję w salonie zobaczyć soft i hardeware Streamer Magic CXN oraz go posuchać. Gdybym miał ocenić S1 Pro do CXN to tak w skali 1 do 10. CXN to Max 4, a S1 8/10. Wprawdzie CXN ma natywne Spotify, ale jakość z airplay jest co najmniej na tym samym poziomie. Jeśli chodzi o UDS, to przy SM wizualnie stratosfera, dźwiękowo również inna liga na plus dla Fenga. Ten streamer SM powinien kosztować Max 1 tys zł jeśli chodzi o to co oferuje softem i sprzętowo imho.

Miałem okazję w salonie zobaczyć soft i hardeware Streamer Magic CXN oraz go posuchać. Gdybym miał ocenić S1 Pro do CXN to tak w skali 1 do 10. CXN to Max 4, a S1 8/10. Wprawdzie CXN ma natywne Spotify, ale jakość z airplay jest co najmniej na tym samym poziomie. Jeśli chodzi o UDS, to przy SM wizualnie stratosfera, dźwiękowo również inna liga na plus dla Fenga. Ten streamer SM powinien kosztować Max 1 tys zł jeśli chodzi o to co oferuje softem i sprzętowo imho.

Wcale mnie to nie dziwi pp przygodzie z markami pokroju Kambodży.

Gdybym miał ocenić S1 Pro do CXN to tak w skali 1 do 10. CXN to Max 4, a S1 8/10

Nie znam CXN, ale od 2 tygodni mam Aralic Aries Femto i software-rowo wygrywa z S1-pro, ale to tylko transport.

Czekam na DAC-a, żeby Triode wcześniej się ogłosił z YSDZ:D-03 to bym się skusił.

Nie znam CXN, ale od 2 tygodni mam Aralic Aries Femto i software-rowo wygrywa z S1-pro, ale to tylko transport.

Czekam na DAC-a, żeby Triode wcześniej się ogłosił z YSDZ:D-03 to bym się skusił.

Nie masz żadnego DACa ?

To duży auralic, czy mini?

Nie masz żadnego DACa ?

To duży auralic, czy mini?

W tej chwili mam tylko S1-pro z wbudowanym DAC-iem. Auralic Aries Femto czyli duży.

Pełna zgoda. Soft z Auralica, Linn'a są pewnie lepsze. Dodatkowo natywny Tidal Auralica.

Pełna zgoda. Soft z Auralica, Linn'a są pewnie lepsze. Dodatkowo natywny Tidal Auralica.

Co to znaczy, że Tidal jest natywny?

Edytowane przez insaimz

Co to znaczy, że Tidal jest natywny?

Producent w swoim sofcie przewidział współpracę / obsługę z Tidalem i nie musisz szukać pośrednich rozwiązań np. streaming poprzez airplay lub wifi direct itp.

Producent w swoim sofcie przewidział współpracę / obsługę z Tidalem i nie musisz szukać pośrednich rozwiązań np. streaming poprzez airplay lub wifi direct itp.

To w NAD M50 też mam natywny Tidal? Dobrze to rozumiem?

To w NAD M50 też mam natywny Tidal? Dobrze to rozumiem?

Nie znam Nada. Ponoć ma. Ciekawe czemu nie ma go na stronie Tidala w obsługiwanych urządzeniach. Czy też może to część jakiegoś koncernu, tego nie wiem.

dzięki za odpowiedź

Nie znam Nada. Ponoć ma. Ciekawe czemu nie ma go na stronie Tidala w obsługiwanych urządzeniach. Czy też może to część jakiegoś koncernu, tego nie wiem.

To właśnie ciekawe, ponieważ NAD ma dostępnych większość serwisów strumieniowych a na stronie Tidal nie jest wymieniony.

Czy produkty Shanling ktoś z Was miał u siebie? Ściągać trzeba z Chin, czy można kupić w Europie?

Edytowane przez insaimz

miałem kiedyś cd-player Shanling cdt-100se

piękny,dobrze grający...

to był mój pierwszy,większy zakup w Chinach.

Niezłe ceny na Shanlinga były w GB.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dzięki,

a ten transport jest w cenie podanej w walucie chińskiej, czy japońskiej? Banalne pytanie ale się gubię i coś za tanio wychodzi jak używam google.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

to chyba CNY-ostatnio było ok.6,7 cny/1usd.

jest jeszcze jubileuszowy transport Xindaka na alliexpres.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znam to :) Na cenzurowanym są wszyscy którzy oferują ten wzmacniacz za mniej niż 4500$ :) Cło to 10% wartości wzmacniacza. VAT płaci się od sumy: cena wzmacniacza+ wartość cła + koszt transportu. Koszt transportu DHL-em z ubezpieczeniem to 365$.

Oprócz daczków, Chińczycy robią fajne inne produkty:) np takie monitorkiem :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Napromieniowany !

To musi błyszczeć !

Nie potrzeba kupować kolorofonu.

Ponieważ młodzież również nas czytuje, to pokazuję, co to takiego.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

to już słuchałeś? :)

o już słuchałeś? :)

Tak :) Grają super, ale Chińcy złamali jakiś patent z tym głośnikiem odwróconym i nie mogą tego do Europy i USA sprzedawać. Szkoda, bo grały bardzo fajnie :)

Napromieniowany !

To musi błyszczeć !

Nie potrzeba kupować kolorofonu.

Ponieważ młodzież również nas czytuje, to pokazuję, co to takiego.

Za to wprowadzam Cię na moja black listę :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez zenon.kowalski

Za to wprowadzam Cię na moja black listę :)

:-(( .... ale przecież o brzmieniu nic nie pisałem.

Zapewne gra zacnie,

bo przecież by Chińczycy nie ryzykowali tym łamaniem patentu, gdyby miał grać słabo ;-)))

PS.

eee ... teraz dopiero widzę oni po prostu głośniki Dynaudio odwrotnie przykręcili. Poznaje po koszu :-))))

I to był ten patent :-) Chyba coś opatentuję!

Edytowane przez Krzysztof_56775

:-(( .... ale przecież o brzmieniu nic nie pisałem.

Zapewne gra zacnie,

bo przecież by Chińczycy nie ryzykowali tym łamaniem patentu, gdyby miał grać słabo ;-)))

A jak tam gra LKS z Aries? :)

A dziękuję!

Aries gra zacnie, ale już z Heglem.

Aries to doskonały transport. Teraz nie żartuję.

dziękuję!

Aries gra zacnie, ale już z Heglem.

Jakim heglem? LKS nie jest już cacy?

To fajny DAC ten LKS jest, ale nic nie słodzi :) Hegel pewnie trochę więcej 'ociepla barwę' i tego może brakowało?

Aries, domyślam się, że jest fajny. Teraz u tego dystrybutora, co ma mini chcą 8 tys, a po rabatach 7 :) podrożał i nie ma oficjalnego dystrybutora na PL. Zamówienie w DE lub w centrali Aurailic. Soft pewnie bardzo dobry :)

Edytowane przez zenon.kowalski

Aries jest doskonały ("brzmieniowo" - jeśli można tak powiedzieć),

ale ten soft właśnie, to wariuje niekiedy.

Hegel! Ten Hegel ?

No właśnie nic! Pełna przejrzystość, neutralność, transparentność.

Trudno opisać jak brzmi, bo nie posiada cech własnych.

Zagra jak nagranie i reszta toru pozwala.

Szkoda, że musi iść do ludzi :-(((((

Szkoda, że musi iść do ludzi :-(((((

Masz okazję zrobić marketing placement niewinny.... :) z Heglusiem

marketing placement

muszę sprawdzić w wikipedii, co to znaczy, bo nie wiem, czy już Cię wrzucić na czarną listę .... :-)))

Nie będę klocka chwalił, bo powiedzą, że się lansuję.

A ja prosty chłop kubański jestem.

PS.

LKS to dobry DAC.

Ale po zamianie, kapcie spadły.

.

.

.

No ... i co, ... wiedziałem, że i tak, nikt mi nie uwierzy ....

Edytowane przez Krzysztof_56775
  • Pokaż nowe odpowiedzi