Skocz do zawartości
IGNORED

DSD DA-niska cena/wysoka jakość.XLR-y preferowane.Znak czasów.

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie przy 301 wokale były nieco wycofane i jakby lekko za kotarką. Teraz mam na linii kolumn i już w pełnej barwie, ale na pewno nie dominujące. Bas zdecydowanie bardziej rozdzielczy. One mają podobny charakter do LME 49999 ale z większą klasą jakby bardziej zaokrąglone ale nie mniej szczegółowe. V5i podsumował bym tak, plastyka brzmienia i muzykalność OPA 301 a rozdzielczość i dynamika LME 49999.

Nie to dobre co jest dobre, tylko co się komu podoba.

U mnie przy 301 wokale były nieco wycofane i jakby lekko za kotarką. Teraz mam na linii kolumn i już w pełnej barwie, ale na pewno nie dominujące. Bas zdecydowanie bardziej rozdzielczy. One mają podobny charakter do LME 49999 ale z większą klasą jakby bardziej zaokrąglone ale nie mniej szczegółowe. V5i podsumował bym tak, plastyka brzmienia i muzykalność OPA 301 a rozdzielczość i dynamika LME 49999.

Zmiana na xlr czy rca? Muz widze po,zdjeciach, ze grasz po xlr. Czy na rca tez mozna taki mod zrobic?

Edytowane przez panerai_47

Da się. U mnie do sekcji RCA przeskoczyły LME 49999 i tam zostaną.

Da się. U mnie do sekcji RCA przeskoczyły LME 49999 i tam zostaną.

Sekcja rca to te wyzej od tych nowych zainstalowanych?

Edytowane przez panerai_47

stachukubik, dzięki za info. Mam dwa pytania.

Kupowałeś w Audeosie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ustawiałeś wartości prądu DC na wyjściu xlr po wymianie opa?

Ukryta Zawartość

Witam Panów!

Nie wiem jak to się stało, że dopiero wczoraj trafiłem na ten wątek (przeczytałem cały:)). Od miesięcy przymierzam się do zakupu DAC z cyfrową regulacją. Najpierw wytypowałem Gustard DAC-X20 ale brak pilota mnie zniechęcił. Teraz czytam, że jednak go posiada. No i zacząłem zbierać na LKS Audio MH-DA003 no bo Amanero, pilot itd. Kolejne zaskoczenie to informacja o Sabre ES3098PRO. Może warto zaczekać? Skoro przez rok nic nie kupiłem to zaczekam jeszcze kilka miesięcy.

800$ na Gustard X20U bym wysupłał.

1300$ za LKS to już problem bo mam teraz ważną inwestycję i kasa idzie na poważniejsze zabawki.

Warto wziąć X20U i np. za dwa lata zamienić na ES9038PRO - jak się spopularyzuje?

Kolejne pytanie dotyczy kolegi z pracy. Przesiada się z badziewnego kina domowego na wzmacniacz i pliki (Daphile). Śledzicie, szczególnie kolega Triode nowości w Chinach. Proponowałem mu zintegrowany DAC z końcówką, np. Xindak XA6800R (II):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

ale nie mam pojęcia co za kość tam siedzi. Jest coś podobnego na Taobao w okolicach 1000$?

Ukryta Zawartość

tribon tak kupowałem w Audeosie. Wartości DC nie ustawiałem. Ale nie ma różnic miedzy kanałami (przynajmniej tak mi się wydaje).Czas chyba zakupić miernik.

KonradRak my Ci raczej nie pomożemy w ustaleniu Twoich priorytetów. Gustard X20U też ma dobre opinie wiec nie powinieneś być nim zawiedziony.

Wzmacniacz Xindaka wygląda ok-30W klasa A.Dac w nim zainstalowany to zapewne jakaś prosta konstrukcja,dlatego nic o nim nie piszą.

Raczej cudów nie należy oczekiwać.

W takiej kwocie ciężko będzie znaleźć coś podobnego.

Widziałem w Polsce monobloki Xindaka za ok.5tys.Może do tego dac z regulacją głośności z drugiej ręki?

Porównywałeś może Gustarda z innymi DACami np jakichś bardziej popularnych marek na rynku. Jak można pozycjonować tą jakość dźwięku w stosunku do konkurencji?

Chodzi mi po głowie ten sprzęt..

Nie miałem okazji do porównań, ale ...

Gustarda dac-X20u mam od kwietnia. Wprowadziłem kilka zmian, które znacznie poprawiły dynamikę. Najszybsza do wypróbowania: owinięcie bezpiecznika folią miedzianą. Ze względów bezpieczeństawa, nie jest polecana, należy raczej pomyśleć o bezpieczniku audiofilskim. Wkrótce będę miał trafa Lundhal LL 1684 i włącze je miedzy wyjścia napięciowe ES9018 i gniazda XLR - wyeliminuję cały tor analogowy.

Znaczą poprawę dało mi zasilanie poprzez tarfo separujące. Od ok. 10 lat mam trafo Indel TST 450/19. Mam również 200 VA (chyba już nie produkowane), ale z 450/19 jest lepsze brzmienie. Poprzez to trafo zasilam również CD 17 mk 2 (zmieniłem w nim m.in. master clock i trafo), z którego coaxialem podaję sygnał na DAC. Te trafa Indela dają świetny efekt, ale niedawno kupiłem w TME trafo 400 VA firmy Telema i nie było żadnego efektu. Zrobiłem pomiary TST 450/19 i Telemy: rezystancja uzwojeń podobna, indukcyjność uzwojeń Indela ok. 10-krotnie mniejsza - prawdopodobnie rdzeń Indela ma mniejszą przenikalność magnetyczną. Teoretycznie jest to gorsze transfo bo prąd spoczynkowy jest znacznie większy. Ale działa !

Gustard pracuje u mnie jako przedwzmacniacz. Z wyjść symetrycznych 2 metrowymi kablami VdH The Rock Hybrid 3T podaję sygnał na 3-drożne aktywne kolumny zamknięte (mój montaż: wys. 115 cm, masa ponad 50 kg) - procesor DLCP Hypex + 3 x Hypex NC 500 z SMPS 1200, głośniki Scan-Speak R3004, 12MU, 23W.

Supreme Sound Opamp V5i czyli wersję V5 nadającą się do sekcji I/V. .

Czy aby na pewno? Tu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jest napisane:

Wzmacniacze operacyjne V5i są układami przeznaczonymi do pracy w analogowych aplikacjach i nie należy ich stosować w sekcjach cyfrowych, prądowo-napięciowych (I/V) itp.

Ukryta Zawartość

Na stronie producenta takiej informacji niema.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) A sam zarejestrowałem u nich produkt i moje zdjęcia widnieją u nich na stronie. Więc chyba audeos za bardzo dmucha na zimne. Najważniejsze że już parędziesiąt godzin mają wygrane i niema jakiś niepokojących symptomów.

Ukryta Zawartość

Czyli wszystko sterowane z interneta a jak nie będzie transmisji to  . .. .... . .. ..  amba :-)

To jest DAC, to czym chcesz tam sterować z netu? Selektorem źródeł, czy głośnością :) ?

ten dac wygląda ciekawie.koncepcja podobna do Lampiego-ale to szczegół.

jest w tym kilka ale:cena? gdyby była jakaś wersja ekonomiczna bez wypaśnych akcesoriów robi się ciekawa

skąd wziąć transport z wyjściem usb?

4V na xlr,to mi pachnie tym,że po rca będzie lepiej(i głośniej).

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

Czyli wszystko sterowane z interneta a jak nie będzie transmisji to . .. .... . .. .. amba :-)

I jeszcze do tego wykupiony abonament u producenta za korzystanie z firmware jako usługa100 złotych na miesiąc.

Edytowane przez Piwo Jasne

Na stronie producenta takiej informacji niema.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) sam zarejestrowałem u nich produkt i moje zdjęcia widnieją u nich na stronie. Więc chyba audeos za bardzo dmucha na zimne. Najważniejsze że już parędziesiąt godzin mają wygrane i niema jakiś niepokojących symptomów.

OK to fajnie. We wcześniejszych postach pisano, że V5 nie nadaje się do tej sekcji - pali się. Widocznie z v5i jest inaczej.:)

Ja jestem szczęśliwym posiadaczem LKS z muse2 w sekcji I/V od 2 m-cy i jestem b. zadowolony. Choć myślę, aby na jesieni pójść szeroko i zakupić

- Sonic Imagery Ticha 994 w wesji FC do sekcji I/V

- v5 w sekcji RCA

Oczytałem się tego forum

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i się trochę nakręciłem. Tam napisane jest ze muse2 nie nadaje się. Ciekaw jestem czy ktoś z Polski poszedł drogą wskazaną przez b0bb-a.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

:) - wymienilem wsio wg. zalecen "b0bb-a" - kazdy element wnosil poprawe w mniejszym lub wiekszym st. z pewnoscia oprocz slawetnych op. warto wymienic tez rezy przy I/V, troche drogie ale cholera warto..., zegarek..hmm gra mi to fajnie jak jest

pzdr

mar_70 możesz podsumować tu co wymieniłeś i gdzie poszczególne części można kupić. bo na head-fi trzeba wertować cały temat. i wiem że b0bb pisał ze moze być kłopot z wymianą zegara. jak Ty sobie z tym poradziłeś... pzdr

A propos Lapiego o którym wyżej. Czy ktoś podjął się/ słyszał o lampizacji LKS-a i jaki jest tego skutek?

Tu opisana jest lapizacja DAC-a na Sabre -http://www.lampizator.eu/lampizator/REFERENCES/Buffalo%20DAC/BuffaloDAC.html

do mar_70. Może pochwalisz się fotką w ramach tego podsumowania wprowadzonych zmian wraz ze wskazaniem elementów w kolejności od tych które wprowadzają najwięcej "dobra"

• 1 miesiąc później...

Gdybym nie miał audiofeel to brałbym te Sonic Imagery Labs 994 enh-Tich w tej promocji:

Ukryta Zawartość

U nas 500zł sztuka więc "okazja";)

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi