Skocz do zawartości
IGNORED

Ciepły wzmacniacz do 1000 zł.

Maniu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Właśnie pozbyłem się amplitunera Marantz SR 4002. Podobno wzmacniacze stereo brzmią lepiej.

Szukam wzmaka lekko ocieplonego z delikatną nie metaliczną górą do 1000 zł.

Moje kolumny to Jamo S-606 i na razie ich nie zmienię.

Proponuję posłuchać wzmacniacz BC Acoustique EX-302, powinien stanowić bardzo dobre połączenie z Twoimi kolumnami.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy do naszego salonu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Czy Marantz PM 7000 zagra lepiej niż mój poprzedni amplituner?

A może coś ze starszych modeli Luxmana na aukcjach obecnie jest oferta starego L-30, i L-400,410.

Jeszcze jedno - na razie nie mam CD, poszukam jak zakupię wzmaka, dodatkowo posiadam winyl PRO JECT RPM 5.1.

Poszukaj Musicala Fidelity E10 albo E11. W tej cenie znajdziesz. Ewentualnie E 100 ale to już wydatek rzędu 1200-1400zł.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Czy Marantz PM 7000 zagra lepiej niż mój poprzedni amplituner?

Lepiej na pewno zagra Marantz PM75.

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

Musicala Fidelity to dla mnie marka zupełnie obca i nie wiem co o tym sądzić choć przyznam, że posiadam bufor lampowy tej właśnie firmy. A co z tymi moimi propozycjami?

A skąd ta pewność?

Luxmana nie znam. A Musical, przynajmniej te modele, które wymieniłem, idealnie pasują do dźwięku jaki szukasz. Jak masz do mnie niedaleko to wpadnij do mnie, wygrzebię go z szafy i sam posłuchasz. Żeby jasność była-nie jestem handlarzem, gram na lampie a Musical leży w szafie ale go nie sprzedaję. Zostaje z sentymentu :)

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

MF A2 i A3, Thula 100 czy Nada 370/372 na pewno nie kupi w cenie do 1000zł. I NADy nie brzmią tak jak kolega Maniu napisał.

MF A2 i A3, Thula 100 czy Nada 370/372 na pewno nie kupi w cenie do 1000zł. I NADy nie brzmią tak jak kolega Maniu napisał.

Właśnie przeglądałem internet - zgadzam się i potwierdzam, jedynie Luxman jest w zasięgu.

No Panowie doradźcie coś - Kusi mnie ten Luxman L-400, jest jeszcze ta stara l-30-ka, i jeszcze Denon PMA 980R. Mam jednak wątpliwości co do tych całkiem wiekowych klocków mogą wymagać odświeżenia i moc niezbyt duża.

Jak chcesz posłuchać Musicala to zapraszam. Mieszkam w centrum PL.

Harman Kardon HK980. Te kolumny krzyczą i jazgoczą, jak da Nada będzie jeszcze gorzej. Miałem ten problem na Paradigmach, i z popularnych wzmacniaczy Nad C356BEE, Cambridge Audio 651a czy Denon 710(chyba).

Tylko Harman się nie narzucał. Na dodatek to popularny wzmak, łatwo kupi i sprzeda w tej samej cenie jak się nie spodoba.

Polecam Creek 4330, sam taki mam i gra bardzo muzykalnie i ciepło.

Tu jest jakaś oferta, może gość jeszcze by opuścił z 150pln i masz za 750 i resztę na dobry interkonekt. Nie wiem tylko jak zagra z Twoimi kolumnami.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cześć, jeżeli chcesz ciepły- neutralnie grający wzmacniacz to mam do sprzedania Onkyo A-8850 za rozsądne pieniążki.

Mam kolumny Arcus Tm-85 (2xwifa i seas) ktore potrzebują czegoś jaśniejszego. Jak coś to pw.

Potwierdzam słowa przedmówcy. Miałem przez kilka dni Onkyo A-8850 i zagrał (z moimi Heybrookami HB4) mniej więcej jak potrzebujesz: ciepło miękko ale przy tym nie gubił stereofoni... scena pięknie się rozciągała.

Luxmany i winyle 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.