Skocz do zawartości
IGNORED

Listwa sieciowa z Niemiec - czy taka sama sieć w Polsce?

krzysiekol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam możliwość zakupić w Niemczech listwę sieciową, ale nie wiem jak u nich z napięciem w sieci itp., czy w Polsce jest takie same i można bez problemu korzystać z tych urządzeń w Polsce?

Tak, jest takie same. I większość współczesnych gniazdek akceptuje wtyki schuko.

a jak ze sprzętem audio z Niemiec, wzmacniacz cd też będzie to samo co u nas?

Ten temat to na powaznie?

w USA masz na przykład inną siec i napięcie w Anglii inne wtyczki itp., więc o szkodzi o Niemaszków dopytać

Ale to chyba kazdy wie ze USA, Japan to inne napiecia, a Anglicy to kierownice maja z innej strony.

dobrze napisałeś że o USA Japan i UK wszyscy wiedzą, ale o Niemaszkach nie koniecznie już wszyscy wiedzą bo i w Europie są przypadki że jest inna sieć - także lepiej konkrety do tematu pisać jak już ktoś inny napisał a nie ...........

+

dobrze napisałeś że o USA Japan i UK wszyscy wiedzą, ale o Niemaszkach nie koniecznie już wszyscy wiedzą bo i w Europie są przypadki że jest inna sieć - także lepiej konkrety do tematu pisać jak już ktoś inny napisał a nie ...........

W europie jest 230V, więc wszystko działa bez problemów , bez względu na kraj.

Nie szukaj problemów na siłę ;-)

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

dobrze napisałeś że o USA Japan i UK wszyscy wiedzą, ale o Niemaszkach nie koniecznie już wszyscy wiedzą bo i w Europie są przypadki że jest inna sieć - także lepiej konkrety do tematu pisać jak już ktoś inny napisał a nie

Tak , Rosjanie mają np. inną sieć kolejową (szersze tory)

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

<br />Nie szukaj problemów na siłę ;-)<br /> <br /> <br />

trzeba się douczyć to będziesz wiedział że nawet w Europie nie wszędzie jest taka sama

ktoś w tym temacie już się wypowiedział sensownie więc takich mędrców tu nie trzeba

Wątek uważam za zamknięty bo dowiedziałem się co chciałem i o to proszę Moderatora - Dzięki

Na temat Rosji pozwolę sobie wtrącić swoje 5 groszy.

Jakiś czas temu miałem okazję mieszkać w tym dziwnym kraju prawie przez rok. W mieszkaniu mieliśmy dwie sieci elektryczne. Jedna "normalna" z napięciem 180-190V i druga z napięciem 220V - specjalnie dla lodówki.

trzeba się douczyć to będziesz wiedział że nawet w Europie nie wszędzie jest taka sama

Ale co to zmienia dla Ciebie jako użytkownika, czy masz TT, IT czy jeszcze inną?

Powrót po dłuższej przerwie...

Ale co to zmienia dla Ciebie jako użytkownika, czy masz TT, IT czy jeszcze inną?

nie wiem co to zmienia dlatego założyłem ten post żeby się dowiedzieć - jak bym wiedział to bym nie pytał

nie wiem co to zmienia dlatego założyłem ten post żeby się dowiedzieć - jak bym wiedział to bym nie pytał

No to odpowiedz jest taka jak wyzej: typ sieci Cie nie obchodzi a tylko jej parametry czyli napiecie i ew. Czestotliwosc. Napiecie jest w de 230 wiec nie ma o czym gadac.

Powrót po dłuższej przerwie...

Mieszkajac w DE - uzywam polska listwe Tomanek, wszytsko dziala bez zarzutow. :)

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.