Skocz do zawartości
IGNORED

Zakup audio w Rosji - Moskwa Kijów - możliwości doświadczenia

krzysiekol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Widziałem kilka ciekawych ogłoszeń audio nowych i używanych z Kijowa, Moskwy ogólnie z Rosji. Jakie są możliwości zakupu z tego kraju? są jakieś dodatkowe opłaty prósz kuriera?

Witam

Widziałem kilka ciekawych ogłoszeń audio nowych i używanych z Kijowa, Moskwy ogólnie z Rosji. Jakie są możliwości zakupu z tego kraju? są jakieś dodatkowe opłaty prósz kuriera?

ogólnie to Kijów nie jest w Rosji - przynajmniej na razie :-).Rubel ostatnio dość mocno stracił, tanio się robi. Podejrzewam, z formalności to jakieś standardowe opłaty jak przy imporcie spoza UE (cło + VAT?)

Możesz jakieś strony z ogłoszeniami podać?

CD, pliki, analog

wieczorami słuchawki

Wydaje mi się że w tej chwili handel z Rosjanami to mało roztropny pomysł. Można nieźle wtopić co z tego że cło i vat to moim zdaniem jest pikuś. Przesyłka może zaginąć a jak tam zaginie to już koniec nie znajdziesz. Ile razy było pisane tu na forum o prymitywnym podejściu do zagadnienia polskich celników. A myślisz że ruski celnik to będzie swój chłop, przecież tam każdy urzędnik tylko patrzy ile dostanie do kieszeni tam wszyscy są tacy jak Maleńczuk śpiewa "Sługi za szlugi". Nie chcę Ciebie zniechęcać ale ja bym w to nie wchodził.

Moja babcia zawsze powtarzała "Jak najdalej od ruskich to jest bardzo prymitywny i sprzedajny naród"

Jednak jak chcesz to powodzenia życzę.

Pozdrawiam, Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

<br />Moja babcia zawsze powtarzała "Jak najdalej od ruskich to jest bardzo prymitywny i sprzedajny naród"<br />
<br />Moja babcia zawsze powtarzała "Jak najdalej od ruskich to jest bardzo prymitywny i sprzedajny naród"<br />

dlatego też trochę się obawiam

Ukryta Zawartość

Prawda jest taka okazję czasem można złapać w cywilizowanym kraju, choć często jest tak że jak okazja to i zazwyczaj haczyk. Tak więc łatwiej potem wszystko odkręcić w cywilizowanym kraju niż u ruskich zresztą rusek to rusek i tyle widać to szczególnie ostatnio. Ja w każdym razie miałem i mam do nich uprzedzenie.

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

A wszyscy Polacy to pijaki i katoliki!

Oraz burki i złodzieje ...

A zakupem w Rosji jest dokladnie takie samo niebezpieczeństwo jak z zakupem w każdym innym kraju. Tzn takie że człowiek napala się na jakąś markę, kupuje tanio wyobrażając sobie że trafił mu się high end - a że się dokładnie nie zna to kupuje jakiegoś śmiecia z dobrą nazwą który brzmi jak to budżetówka. To jest dla mnie w zakupach audio największe niebezpieczeństwo...

niewątpliwie kurs rubla sprzyja korzystnym decyzjom zakupowym, warto pomyśleć, a ryzyko niczym się nie różni od zakupu w Chinach

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

Możesz wybrać się do Kaliningradu i albo od razu coś kupić albo zorganizować sobie kogoś do pomocy, do kogo sprzęt przyjedzie. Wymienicie się potem pod Lidlem lub Biedronką :-)

A wszyscy Polacy to pijaki i katoliki!

No tak zgada się, jednak wole rozmawiać z polskim pijakiem niż z polskim katolem bezmózgim fanatykiem.

Możesz wybrać się do Kaliningradu i albo od razu coś kupić albo zorganizować sobie kogoś do pomocy, do kogo sprzęt przyjedzie. Wymienicie się potem pod Lidlem lub Biedronką :-)

sam nie znam takiej osoby ze wschodu, ale jakby był ktoś taki i chciał pomóc w tej sprawie to się możemy dogadać jakoś za fatygę.

Ukryta Zawartość

To co widzisz na stronie to jedno, to co mają w magazynie drugie.

U ruskich nie kupiłbym nic. Chyba że od Rosjanina z polecenia zaufanej osoby, na terenie Polski.

No tak zgada się, jednak wole rozmawiać z polskim pijakiem niż z polskim katolem bezmózgim fanatykiem.

Pomyliłeś strony to jest forum audiostereo a nie racjonalista.pl

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.