Skocz do zawartości
IGNORED

Nakamichi - odbiornik - pytanie o konstrukcję Passa

skyrocket

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Miałem okazję posłuchać nakamichi SR-2E, czyli dość starej konstrukcji. Zrobiła na mnie bardzo pozytywne wrażenie dźwiękowe, porównywałem ją z kilkoma innymi typowymi integrami i była wyraźnie lepsza dźwiękowo. Zrobiłem smutną minę gdy ten ampli rozłożył mocne piece po 100W na kanał typu A700 czy L-410. Miała to coś w dźwięku, szczegóły które nie były tak wyraźnie podane w innych konstrukcjach tym bardziej że jest to amplituner. Widocznie musi być to prawda z tym, że Nelson Pass przykładał rękę do konstrukcji tego producenta z nazwą STASIS. Chciałbym się od Was dowiedzieć które konstrukcję Pass'a ( najlepiej DiY ) grają podobnie do tego amplitunera. Macie jakieś doświadczenie z jego konstrukcjami?

Zajrzyj do klubu Infinity - tam było dużo o nakach.

Nie pamiętam, czy jest klub Nakamichi.... sprawdź.

Ogólnie, to usłyszysz różne głosy: jedni będa pisać, że to stare strucle i kupa złomu, albo, że brak Ci osłuchhania, względnie że jesteś głuchy ;-) ; inni (w tym ja) są po prostu zadowolonymi użytkowniami wzmaków opartych o Stasis (głównie końcówki pa7 i pa5, ale też niektóre integry).

Powrót po dłuższej przerwie...

Niestety nie mialem okazji posluchac na koncowkach z systemem stasis ale domyslam sie ze powinny byc rozwinieciem tego co prezentuje wspomniany przeze mnie amplituner.

Zapytam sie w takim razie jaka cena jest za koncowke mocy ktora oferujesz?

W temacie bardziej pytalem o to czy konstrukcje diy typu aleph lub f5 maja cos wspolnego z typem dzwieku jaki prezentuje ww amplituner. Jest to na pewno tansze rozwiazanie niz zakup chociazby pa7 ktora widzialem za 5k.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.