Skocz do zawartości
IGNORED

Klipsch B20 - problem z podwieszeniem

mastah32

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Pierwszy post, przeniescie jesli w zlym miejscu, ale potrzebuje pilnej pomocy.

Otoz od kilku lat posiadam najprostszy zestaw z Klipsch F10, C10 i B20. Do tej pory surroundy lezaly sobie spokojnie na meblach i nie bylo z nimi problemu. Razem z przeprowadzka wymyśliłem sobie zawieszenie ich na ścianę (P) / podwieszenie po sufit (L) - uklad scian salon wymusil takie rozwiazanie.

O ile nie ma problemu ze znalezieniem uchwytow Arkas, Vogels czy B-Tech do zawieszenia sciennego, o tyle mam wielki problem ze znalezieniem czegokolwiek pod sufit.

Klipsch B20 chyba z zalozenia producenta nie sa nawet przystosowane do wieszania na wysokosci, jednak kto by myslal o tym pare lat temu.

Jak narazie kupilem prymitywane (wg mnie) rozwiazanie czyli Arkas YDF530 do mocowania sufitowego. Problem jednak polega na tym ze 1) nie wiem czy w B20 moge pozwolic sobie na spokojne wkrecenie (grube a krotkie wkrety?), 2) teoretycznie przewidziane sa one na surroundy do 4,5kg - Klipsch.com.pl podaje ze B20 ma 5kg.

Moze ktos spotkal sie z podobnym problemem i ma gotowe rozwiazanie, preferowane oczywiscie nie wkrecanie sie w obudowe glosnika.

Dodatkowo dosyc istotne jest ze ta nieszczesna strona Lewa strona podwieszona musi byc do profilu karton-gips. dodatkowo jednak wzmocnionego wlasnie pod glosnik. Optymalny uklad 4 wkretow do sufitu, jednak kazde rozwiazanie bedzie pomocne.

https://www.audiostereo.pl/topic/115414-klipsch-b20-problem-z-podwieszeniem/

Tu masz podobny temat , może Tobie pomoże .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.