Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2014

Gość cybant

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem jak jest w prawdziwym high-endzie ale w przedziale cenowym dla "kowalskiego" moja teoria się sprawdza.

Będzie możliwość wypożyczenia mojego transportu PC za kaucją i posłuchanie w swoim systemie.

Proszę wpierw posłuchać mojego rozwiązania a potem krytykować ile wlezie. To będzie sprawiedliwe. Inaczej krytyka jest krzywdząca.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Spotkałeś może Staszka na AS i zrobiliście razem słoik butaprenu ? ;)

Słoik butaprenu i w dogrywce tri. Po tym komplecie to pewnie transporty idą jak przecinak, a daki tną jak skalpel!

Parker's Mood

Rewolucja, rewolucją a ja tu czytam, że na AS wielu osobom podobał się dźwięk ze szpulowca z materiałem przegranym z płyty CD.

Trend następny to vinyl nagrywany na szpulowca :)

Miałem tak 300taśm z nagranymi vinylami na mała studyjną i jak idiota ich się pozbyłem jak z tą modą plikową na rzecz kaset.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość vittorio

(Konto usunięte)

(Staszek nie gniewaj się wiesz ,że Ciebie lubię

Czy to nie jest specyficzny rodzaj miłości oprawcy do swojej ofiary ?

A to Stasio nie wystawiał się w tym rolu z tą swoją - nazwy nie pomne - żyletką czy tam skalpelem?

Nie wystawiał w tym roku nic (chyba się pochlastał czy cuś, w każdym razie nieostrożnie sie z nim obchodził) i nie chciał zakrwawiony szwędać się po AS.

nic mnie już nie zdziwi po tym jak dziś jakiś facet się zachwycał kolumnami audio tekne

W tych Audio Tekne ... to komuś się mocno z orientacją tej tubowej wstęgi pomyliło.

Biedaczek miał jakieś widzenie, lub może coś wąchał.

Wstęgę poziomo zamontował.

A cała perspektywa stereo - poszła się kochać.

Niestety wygląd nie gra. Przekonałem się o tym na własne uszy.

A z czym grał ten transport i co było nie tak?

....ładne monobloki lampowe,dac-pre Mytek(?) i kolumny na ceramikach.dżwięk był na poziomie pokoju Zingali(kto był w sobotę ten wie).

byłem w waszym pokoju kilka razy-pliki grały dobrze w jednej konfiguracji,nawet bas był akceptowalny.

.......a poza tym robisz dobrą kawę.....lol.....

Może jakiś plikowy program do parzenia kawy znajdzie lepszy grunt u audiofilów? ;)

Czy to nie jest specyficzny rodzaj miłości oprawcy do swojej ofiary ?

Parafrazując: Jarek dał Stasiowi brzytwę a Stasio uśmiechał się coraz szerzej i szerzej.

Kawa była z high-endowego ekspresu Jura ;-) Gdyby mu lekko zmodyfikować zasilanie ... zastosować liniowe ... byłby przebój rynkowy !

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Gość rochu

(Konto usunięte)

Nie wiem jak jest w prawdziwym high-endzie ale w przedziale cenowym dla "kowalskiego" moja teoria się sprawdza.

Wiesz kiedy będzie szansa na to aby pliki dobrze zagrały?

Wtedy gdy da sie je wypuszczać na kartę dwiękową/wyjście USB tak prosto jak pliki przy drukowaniu z pliku na drukarke.

COPY A:OUTPUT.PRN /B PRN

Póki co nikt jednak nie wymyślił jak to zrobić.

W tych Audio Tekne ... to komuś się mocno z orientacją tej tubowej wstęgi pomyliło.

Biedaczek miał jakieś widzenie, lub może coś wąchał.

Wstęgę poziomo zamontował.

A cała perspektywa stereo - poszła się kochać.

Nie wiesz że maja bardzo niskie sufity?

Może jakiś plikowy program do parzenia kawy znajdzie lepszy grunt u audiofilów? ;)

akurat byłem kiedy grało dobrze-więc potencjał jest.tylko w takich warunkach jak na AS-to się zwyczajnie nie da zademonstrować tego co jest ważne.tam jest tylko zbiegowisko dla oglądaczy.

To i ja dodam cos od siebie ;)

Generalnie musze powiedziec ze w tym roku zaobserwowalem zwyzke formy co do jakosci dzwiekowej w wielu pokojach.

Dzwiek wystawy, jak dla mnie, to system Audio Nota, a to z uwagi na bardzo dobre zrodlo cyfrowe (wiecie ze mam bzika na punkcie zrodel), system zagral bardzo wyrownanym i BARWNYM dzwiekiem, oczywiscie tak sadze reszta systemu tez robila swoje, dzwiek byl wciagajacy, dosc rozdzielczy i z bardzo dobra definicja basu niedosteopna, tak sadze dla nikogo, i wszystko to na stosunkowo tanim DAC-u bo Audio Note 3.1.

Jesli chodzi o zrodla cyfrowe to dla mnie numer dwa - prezentacja w Bristolu 3 czesciowego DCS Vivaldiego, wzmacniacza Dagostino oraz glosnikow Wison Audio. Dzwiek mial cechy mega rozdzielczosci niedostepnej dla zadnego zrodla wlacznie z najlepszymi gramiakami, ale niedostatkow tez bylo pelno, dzwiek nie byl jakos angazujacy specjalnie i jednak dosc plastikowy, dodac trzeba ze Vivaldi stal na specjalnych platformach od Synergistic Research, mysle ze to one w duzym % odpowiadaly za ta mega rozdzielczosc w stosunku do blizniaczej tej samej prezerntacji na wystawie w Monachium, gdzie platform nie bylo.

Dac Trinity - no niestety zawod, ale trzeba zaznaczyc ze DAC napedzany byl jakims nedznym transportem plikowym wiec o dzwieku tego DAC-a ciezko sie wypowiedziec, chociaz i tak uwazam ze powinien jednak nawet w takim wypadku wypasc lepiej jak na taka cene. Dodatkowo prezentacja w tym pokoju odbywala sie na zmiany z gramofonem analogowym i elektronika od Van Den Hula, zmienna wiec byla tylko jedna - DAC, po przepieciu na zrodlo analogowe system zagral pieknym dzwiekiem i to nawet z tak slabiutkimi ( moim zdaniem ) glosnikami jak Audio Physic, zaczelo grac barwnie i rozdzielczo, brawo dla tej prezentacji nie chcialo sie wychodzic.

Numer dwa mojej absolutnej listy dzwiekowej wystawy zajmuje tutaj system zlozony z glosnikow Focal Utopia wzmacniaczy Soulution oraz zrodla Soulution, glosniki te moim zdaniem WYBITNE nie ma chyba lepszych glosnikow, wysokie ultra dobre srodek tez wyjatkowy nie mowiac o basie ktory tez byl ekstra. Nie slyszalem jeszcze tak udanej prezentacji Utopii i nie wiem czy to wynik tego ze Focal wprowadzil tam istotne jakies zmiany czy tez system byl dobrze skonfigurowany. Niestety bylo slychac troche elektronike i brakowalo systemowi barwy, i analogowej oglady. W kazdym badz razie, gdybym mogl sobie pozwolic bralbym Utopie do siebie juz w ciemno! ;)

Dobrze zagralo tez wpokoju gdzie graly Marteny, Tenory i zrodlo gramofonowe, no i niestety puszczano tam muzyke na zmiane chyba z tego samego zrodla na ktorym odbywala sie prezentacja Utopii czyli Soulutionie, niestety dzwiek byl suchy i bez polotu, wszystko odmienilo sie jak przeszli na gramiaka, zaczelo grac pieknym dzwiekiem moje numer 3 na liscie. Niestety jak wydaje mi sie zrodlo Soulutiona to nie jest High-End w moim mniemaniu, dowod byl prosty.

Calkiem dobrze tez zagralo u Lampizatora ale bylo wiele punktow w dzwieku gdzie bylo tez sporo niedostatkow, srodek nie byl czysty, gora jednak dalej zgaszona, ale trzeba powiedziec w stosunku do prezentacji sprzed roku obecnie widac ogromny postep.

Porazka tej wystawy to moim zdaniem tak reklamowane i chyba przereklamowane FM Acoustics, prezentacja byla ciekawa i Wlasciciel firmy opowiadal bardzo interesujaco o muzyce jak i sprzecie, puszczal tez bardzo mila i gustowna muzyke to jednak dzwiek ponizej oczekiwan. Owszem bylo czuc jakis potencjal na sredniej gorze ale srodek i bas poprostu sie gubil. Niestety jest juz sporo sprzetow ze oferuje w tym zakresie duzo lepsze granie. To nie jest High-End!

Pozdr StasioP

Że niby ma robić kawę i podawać pliki ? Ciekawa koncepcja ...

Kawa była z high-endowego ekspresu Jura ;-) Gdyby mu lekko zmodyfikować zasilanie ... zastosować liniowe ... byłby przebój rynkowy !

Nie wiem ale czy wiesz że czym wyższy model i nowszy Jury tym gorsza kawa. W starym modelu mozna było ustawić trzy temperatury a w nowym tylko dwie a tekst wrzuć tabletke i opróżnij fusy to wręcz mantra. Wody musisz dolewać co chwilę;więcej funkcji, ładny miał być tak ze go nie pogrubili :)

Gość cybant

(Konto usunięte)

Nie wiesz że maja bardzo niskie sufity?

Przecież to najlepszy dźwięk wystawy

Cytat

"Na równi z tą prezentacją stawiamy też prezentację komponentów Audio Tekne skojarzonych z kolumnami Kabuki Ohaku firmy dc10. To było coś, od czego nie mogliśmy się oderwać. Z tak sugestywnym dźwiękiem rzadko się spotykamy. "

Nic a nic nie wiecie o dobrym dźwięku.....

Spotkałeś może Staszka na AS i zrobiliście razem słoik butaprenu ? ;)

(Staszek nie gniewaj się wiesz ,że Ciebie lubię ).

Ja sie nie gniewam nigdy! ;) A co do meritum to wcale nie uwazam ze transport wazniejszy, owszem jest bardzo wazny ale jednak DAC jest istotniejszy

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

To i ja dodam cos od siebie ;)

Dzięki Staszek za obszerny opis odsłuchów.

Reasumując :

1. Focale grały ok. ale brakowało barwy. Nie dziwię się bo nie było lampy w torze.

2. Tenor zagrał b.dobrze z odpowiednim żródłem pomimo słabych kolumn. Nie dziwię się , to są świetne urządzenia.

3. FM zagrał słabo? Najdroższy system na wystawie? Jak widać cena to nie wszystko.

4. Trinity zagrał słabo? Może brakowało Morfeusza jako DJ? Tak więc można powiedzieć ".. cały misterny plan poszedł w piz*....".

pozdr.

Wilsony były Super.

..w tym roku pojechałem ich posłuchać-niestety ubiegłoroczny czar prysł!typowe dla kolumn na Scanach granie.uszy tęskniły za Focalowską,odwróconą kopułką.a może za lampami Audio Research.bo kable chyba były te same.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.