Skocz do zawartości
IGNORED

Wyrok w sprawie kabli!

dekoracja

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma Ci zamiaru niczego udowadniac ja mam potwiedzony testami sluch absolutny jestem muzykiem i rozrozniam poszczegolne elementy audio. Jesli Ty nie to wspolczuje

A mogę się delikatnie zapytać czym się konkretnie zajmujesz?

Komponujesz, nagrywasz, grasz w może w mniej/bardziej znanym trio jazzowym albo coś koło tego?

Może wykładasz w klasie instrumentu w Akademii Muzycznej?

Szukam do rozmowy kogoś z odpowiednim doświadczeniem.

znaczenie maja indywidualne predyspozycje sluchowe i w troche mniejszym stopniu doswiadczenie w studiu osluchanie ze sprzetem stycznosc z instrumentami. Nie napiasalem ze sluch aboslutny pomaga w slyszeniu np gornej srednicy bo to dwie rozne sprawy. Dzieki niemu rozpoznaje ktora struna w zespole nie stroi albo gram dowolny utwor ze sluchu.

Rozmiar buta tez Ci podac? Poki co nie podaliscie sensowengo argumentu tylko czepiacie sie wyrwanych z kontekstu zdan. Naprawde czujecie taka zawisc ze jestescie uposledzeni? Daltonisci tez nie rozumieje roznicy miedzy mietowym a pistacjowym

Rozmiar buta tez Ci podac? Poki co nie podaliscie sensowengo argumentu tylko czepiacie sie wyrwanych z kontekstu zdan. Naprawde czujecie taka zawisc ze jestescie uposledzeni? Daltonisci tez nie rozumieje roznicy miedzy mietowym a pistacjowym

Nie no spoko. Już i nic nie będę pytał po po trzech postach wszystko o Tobie wiem.

Z góry dziękuję za diagnozę przez internet, nie wiedziałem, że jestem upośledzony.

Porozmawiaj też kiedyś z daltonistą i jak masz ochotę to wciskaj mu, że nie widzi miętowego.

Wybitna z Ciebie postać - muzyk, psychiatra i okulista w jednej osobie.

PS. O buty nie będę pytał, już z wypowiedzi wnioskuje, że sporo w nich słomy.

Tak więc Panie Muzykancie - nastrój swoje instrumenta i gnaj w trasę - w sobotę weselicha na wioskach - może jeszcze się załapiesz.

Bez odbioru.

martwi ze antykablarze wrzucaja wszystkich do jednego wora i szukaja usprawiedliwienia w racjonalnym obiektywizmie.

Teraz już rozumiem. olać obiektywizm i racjonalizm i kabel gra :)

Temat dotyczy dyskusji o mojej profesji czy Twojej ulomnosci bo sie zgubilem

Obiektywne ze wyniki badan pradu przenoszenia wykresy itp. I to jest czysta fizyka z ktora sie nie dyskutuje. Ale sluch ludzki nie jest obiektywny. Kazdy ma swoj i slyszy inaczej. Ty gorzej ja lepiej. Dociera to do Ciebie czy chcesz mi wmowic ze skoro Ty nie to ja tez?

Maki a co napisales poza tym ze sie wyglupiles z linkiem o daltonizmie?

Na serio to nie Twoj interes gdzie gralem bo nie wnosi to niczego do watku i to nie temat o mnie. Skoro nie slyszysz kabli to moze jednak jestes uposledzony? Czy masz na to lepsza teorie ktora nie chcesz sie ze mna podzielic?

Maki a co napisales poza tym ze sie wyglupiles z linkiem o daltonizmie?

Posłuchaj mitomanie.

Z Ciebie taki muzyk, jak ze mnie lekarz. Co w zasadzie nie wyklucza tego ze nie potrafiłbyś pięknie zagrać, a ja komuś pomoc w chorobie. Jednak ja nie wyskakuje z wyimaginowanym świadectwem swoich talentów lekarskich tak jak Ty z "potwierdzonym testami absolutem". Tak sie akurat składa ze mam pewność ze niewiele masz wspólnego z wykształceniem muzycznym, tekst o słuchu absolutnym Cie w tym kontekście demaskuje. Ale nie jestes pierwszy i nie ostatni pewnie, w wątkach o kablach co kilka postów ktoś wyskakuje z tym "absolutnym". Sęk w tym ze dopuszczając sie takich nadużyć jestes conajmniej niewiarygodny we wszystkim innym co piszesz.

Chodzi o to, że mózg/umysł człowieka mają powiedzmy ograniczoną „zdolność obliczeniową”. Ślepy test wprowadza niepewność, zmienne, które częściowo obciążają naszą zdolność do analizy i to generuję nieco niższą jakość wyników.

Zmienne, jakie zmienne? Niewiedza, jaki kabel jest wpięty nie wpływa ujemnie na percepcje słuchu człowieka. O ile ktoś słyszy, to będzie słyszał no chyba, ze się słucha oczami, wtedy faktycznie zasłonięcie ujawni gorzką prawdę, że to tylko wyobraźnia. Proszę nie zapominać również, że takie testy to uznana metoda naukowa i podważanie takowej to szczał w stopę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Powiedzmy ktoś jest w stanie przetwarzać na raz 5-6 wątków, a tymczasem sam ślepy test blokuje 1-2 wątki analizy (a gdyby od testu zależało coś naprawdę ważnego [życie?], to nawet więcej!)

Pytanie brzmi, o jakich blokowanych wątkach mówisz, skoro dobierasz kable na słuch, czyż nie? To chyba wiedza na temat wyglądu kabli Cię nie powinna interesować?.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.