Skocz do zawartości
IGNORED

Pytania do wlascicieli Oppo

barni

Rekomendowane odpowiedzi

W Niemczech 500 pln tańszy, fakt; ale >> za drogi w stosunku do wersji wbudowanej w oppo 103 ? lepiej zakupić oppo ? czy może DVP 5000 bezpośrednio z US >> wysyłają do Polski ( koszt ok 1000pln z opłatami ) ??

Zwykły BD Panasa, czy Sony będzie świecił wyraźnie gorzej - wiem z doświadczenia - przy projektorze klasy Sony HW55ES nie radzę oszczędzać na źródle, bo będzie to strzał w kolano. Ja porównywałem 103D z BDT500 Panasa na mojej plazmie Panasonic VT60 i obraz z 103D był po prostu bezdyskusyjnie lepszy, nawet bez korzystania z Darbee, nie mówiąc już o przewagach użytkowych takich jak dużo lepsza obsługa plików audio - wideo, szybsze działanie, cichszy napęd, porządniejsze wykonanie, czy ciekawszy dźwięk po analogu. Wymieniać dalej :)

Ja bym z RC w Sony nie przesadzał, bo łatwo wprowadza podwojenie konturów przy większych wartościach - Sony opracowało dużo inteligentniejszy algorytm niż cała reszta konkurencyjnych firm, ale działanie RC dalej polega na wyostrzeniu obrazu. Darbee ma według mnie zupełnie inny wpływ na obraz - nie wyostrza go, bardziej manipuluje kontrastem, dodając ciekawej głębi - taki lekki efekt 3D. Obie funkcje fajnie się uzupełniają, ale z RC w Sony trzeba postępować ostrożniej niż z Darbee.

I o taki konkretny i treściwy wpis mi chodziło. Brawo! ..i dziękuję :)

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Zgadzam się >> porównując cenę 103 i 103D opłacalność zakupu 1 jest nie wielka, mnie natomiast chodzi o różnicę pomiędzy 103D i samym procesorem >> tzn. czy zakup kolejnego odtwarzacza ( zakładając , że posiadamy już jakiś BR player) ma sens i czy nie wystarczy w takim układzie podpiąć procesor Darbee do posiadanego..

Mi wygląda na to, że Darbee 5100 od 5000, nie rozni sie jakoscia obrazu, a dodatkową funkcjonalnoscia. Mozna tez poszukac resztek 5000 z rynku. To czy warto go brac zalezy od tego czy Twoj obecny player jest dobry w skalowaniu (ew ma tryb source direct) i czy masz miejsce na półce oraz jaka jest ew. wartość odsprzedaży obecnego playerka. Osobiście staram się już nie kumulować niepotrzebnych gratów .

--

Uwaga do dla tych co chca kupic odtwarzacze Oppo za granica !!!!!!!!!!!

Serwis Oppo PL naprawia TYLKO odtwarzacze kupione w PL , jesli kupiles w GB to naprawa musi byc dokonana w GB ..... !!!!!!

Ich serwis jest o kant d...y rozbic ! Naprawy po gwarancyjne ich nie interesuja ........

Ja se juz dalem spokoj z Oppo , po przebojach jakie mialem z ich serwisem USA .... Kupilem Pioneera BDP- LX58 bez blokady regionalnej w !!

Kiedyś jak byłem w trakcie poszukiwania projektora, odwiedziłem jeden salon audio-video gdzie mieli właśnie podpiętego sonego vpl-hv40 i jako BR robił właśnie oppo103d. To co zobaczyły moje oczy to właśnie efekt głębi obrazu, już nie chodzi o to że obraz był bardzo dobrej jakości ale o tą właśnie głębie. Przy obraz 100" oraz więcej podejrzewam że oppo103d prócz tego że bardziej wyostrza obraz to również nadaję głębie....... Po włączeniu u siebie panasa na tym samym materiale już tego efektu aż tak nie odebrałem, ale to jest tylko moje odczucie nie wiem jak inni czy mogą to potwierdzić...? Posiadam BR panasonic dbt300 i uważam że to doskonały player do TV ale przy rozmiarach powyzej 130" uważam że oppo by go pobiło nie pod względem jakości obraz ale właśnie tej głębi, efektu jakby minimalnego 3d na obrazie właśnie 2d... ;-)

Zakupiłem 103D podpiąłem do sony vw500 i :)) niezdecydowanych zachęcam >> można wypożyczyć, umówić w salonie na przetestowanie w domu i ocenić >> u mnie zostaje..

co do ustawień >> Darbee w HD 38 RC w projektorze 4 >> najbardziej naturalny wg mnie obraz , jaki widziałem w moim KD.

Uwaga do dla tych co chca kupic odtwarzacze Oppo za granica !!!!!!!!!!!

Serwis Oppo PL naprawia TYLKO odtwarzacze kupione w PL , jesli kupiles w GB to naprawa musi byc dokonana w GB ..... !!!!!!

Ich serwis jest o kant d...y rozbic ! Naprawy po gwarancyjne ich nie interesuja ........

Ja se juz dalem spokoj z Oppo , po przebojach jakie mialem z ich serwisem USA .... Kupilem Pioneera BDP- LX58 bez blokady regionalnej w !!

Serwis w UK jest do d? To ich naprawy pogwarancyjne nie interesuja? Skad takie wiesci? Jakis konkretny przypadek? Mysle, ze po "interwencyjnym mailu" do centrali w USA, zainteresowanie serwisu by wrocilo. Co jak co, ale takie manufaktury przy zyciu trzymaja 2 rzeczy - wysoka jakosc produktu w kontekscie ceny oraz bdb obsluga klienta.

Jeszce pytanie odnosnie LX-58 - co takiego ma ten odtwarzacz, ze warto za niego zaplacic 4k? Jak rozumiem usuniecie blokady regionalnej skutecznie usuwa rowniez gwarancje...

Zakupiłem 103D podpiąłem do sony vw500 i :)) niezdecydowanych zachęcam >> można wypożyczyć, umówić w salonie na przetestowanie w domu i ocenić >> u mnie zostaje..

co do ustawień >> Darbee w HD 38 RC w projektorze 4 >> najbardziej naturalny wg mnie obraz , jaki widziałem w moim KD.

wyslalem Ci priva.

--

LX-58 - co takiego ma ten odtwarzacz, ze warto za niego zaplacic 4k?

Myślę, że punktem odniesienia takich odtwarzaczy są klocki Oppo. Teraz Oppo 103D kosztuje 4.000 (z nowym rokiem :-)) , więc Pioneer dołączył do tej granicy.

Natomiast LX88 jest o mniej więcej 1.000zł tańszym konkurentem dla Oppo 105

Myślę, że punktem odniesienia takich odtwarzaczy są klocki Oppo. Teraz Oppo 103D kosztuje 4.000 (z nowym rokiem :-)) , więc Pioneer dołączył do tej granicy.

LX 88 ma Darbee ?

Mam odtwarzacz US i musialem wymienic kilka maili zanim zdecydowali sie na przyjecie do naprawy - wymiana lasera u nich kosztuje 79$ ( wraz z kosztami przesylki powrotnej z US :-) ) , caly loader kupiony u nich 120$...

Co do LX-58 , odtwarzacz po pierwsze robi bardzo dobre wrazenie wizualne , szuflada zamyka i otwiera sie bardzo cicho... ! Czas ladowania plyty podobny do Oppo .Glowna roznica w jakosci obrazu w Pioneerze jest bardziej miekki filmowy z doskonalymi kolorami , w Oppo bardziej wyostrzona ostroscia a obraz bardziej cyfrowy ...Przyzwyczajony do Opppo musialem podbic w Pioneerze ostrosc ...Rzecz gustu i przyzwyczajen ... Ja kupilem tutaj :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) za 800€ , gosc daje gwarancje jak Pioneer - tylko trzeba wyslac do naprawy do Holandii.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przepraszam, ale dla mnie punktem odniesienia nie jest cena, tylko co w tej cenie - jakość i funkcjonalność. Przykładowo - Primare ma fajny BR, ale za kilkanascie tysi, Ayre - też, ale nawet nie spoglądam w ich stronę, bo nie oferują więcej niż takie Oppo. Do czystego stereo są i zawsze będą lepsze urządzenia.

Ponawiam pytanie - co takiego ma ten Pionerr LX 58 ? Swoja droga - sprostowanie - jest on w PL do kupienia juz za 3000pln.

"Miękkość" obrazu to nie jest chyba najlepsza rzecz jaka mogłaby spotkać posiadacza projektora- one troche z definicji dają miekki obraz. Co innego plastyka i głębia, tu jest wiele do ugrania. Dla mnie np gigantyczne znaczenie ma upscaling DVD, poneważ wiele wartościowych i offowych produkcji nie jest i nigdy nie bedzie na BR, BR 4K itd, a authoring DVD bez licencji kazda mini wytwórnia moze sobie zrobic "w domu".

Podobna niewiadoma dla mnie jest Panasonic 700 - koszt ok 2k pln i znowu...co takiego ma?

...tia..widze nowa cene oppo ...jakis ponury zart. Czy oni go kupują w Szwajcarii? Bez jaj, za niecaly rok będą playerki 4k, a oni na już przestarzały produkt podnoszą cenę?

--

Przepraszam, ale dla mnie punktem odniesienia nie jest cena, tylko co w tej cenie - jakość i funkcjonalność

Ale to dla ciebie. I dla mnie. I dla innych świadomych userów.

Ale nie dla działu marketingu i księgowych ;)

...tia..widze nowa cene oppo ...jakis ponury zart. Czy oni go kupują w Szwajcarii? Bez jaj, za niecaly rok będą playerki 4k, a oni na już przestarzały produkt podnoszą cenę?

Może dystrybutor wziął kredyt we frankach :-)))

Odtwarzacze 4k owszem, ale cuda-czyniący Darbee jeszcze długo będzie dobrym magnesem i uzasadnieniem ceny.

Zadzwoń indywidualnie do każdego sklepu , zobaczysz ile są w stanie zejść z ceny :)

Jest martwy sezon , kryzys zagląda to tu , to tam :(

Jest na All... Sony 55 za ponad 15.6 k :) powodzenia ze sprzedażą , jak można wyrwać za 10k :)

Zadzwoń indywidualnie do każdego sklepu , zobaczysz ile są w stanie zejść z ceny :)

Jest martwy sezon , kryzys zagląda to tu , to tam :(

Jest na All... Sony 55 za ponad 15.6 k :) powodzenia ze sprzedażą , jak można wyrwać za 10k :)

za 10k nowego?

--

Ale to dla ciebie. I dla mnie. I dla innych świadomych userów.

Ale nie dla działu marketingu i księgowych ;)

Może dystrybutor wziął kredyt we frankach :-)))

Odtwarzacze 4k owszem, ale cuda-czyniący Darbee jeszcze długo będzie dobrym magnesem i uzasadnieniem ceny.

Pytanie czy ktos nieswiadomy wyjmie ot tak - 3/4/6k na Bluraya...sa ludzie, dla ktorych znaczki Denon/Marantz czy Pioneer sa magnesem..znam takich..kilku.Ale zeby na wieksza skale? Nie sadze.

Poza tym, chyba jednak w kazdej firmie produkujacej cokolwiek, sa ludzie którzy mają rozeznanie na rynku, za co i ile można sciągnąć...a tu nie widzę jakby uzasadnienia...dla dalszego zatrudniania tych ludzi w Pionku ;)

To jak juz sobie tak zartujemy, to Oppo 103D z nowym rokiem 2015 stało się odtwarzaczem 4k...bo kosztuje 4k ;-)

Aha :) 10 ( dziesięć ) , nówka , PL dystrybucja .

Noż w morde, to przepłaciłem ;(

--

Dla zainteresowanych pare screenow z Pionneer BDP-LX 58 +Kuro ( z francuskiego forum... )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A tak z ciekawości , ktoś sprawdzał jak spisuje się upskaling :) do 4K z Panasonic BDT 700 lub Sony 7200, 6200 , czy coś takiego z projetorm Sony 55 lubJVC x 500 ?

Ja sprawdzałem sony s7200.

Testowałem go parę dni. Oddaliśmy potem córce do sypialni, bo po tej kilkudniowej zabawie na powrót kupiłem sobie oppo 103D :-)

Dla zainteresowanych pare screenow z Pionneer BDP-LX 58 +Kuro ( z francuskiego forum... )

Ukryta Zawartość

Niezle klaty! A mnie sie ten podoba:
Moj DV-59 niestety czasami szwankuje i chyba wczesniej czy poznie czeka mnie wymiana (mam jeszcze bdp-05 - obraz swietny (dzwiek tez) ale czas ladowania.... mozna prawie na kawe isc

Ukryta Zawartość

A tak z ciekawości , ktoś sprawdzał jak spisuje się upskaling :) do 4K z Panasonic BDT 700 lub Sony 7200, 6200 , czy coś takiego z projetorm Sony 55 lubJVC x 500 ?

Upscaling do 4k w przypadku tych projektorów kończy się na upscalingu do 1080p, gdyż żaden z nich nie wyświetla 4K :)

--

Takie same sztuczki robi ( po mojemu) Panasonic 700 i Sony 7200.

Do pełnego 4K potrzeba wyjścia i wejścia HDMI 2.0 (?).

Wszystko bez tego wymogu będzie czarowaniem . Czyli już w tym momencie Oppo 103 D jest już przestarzałe i moim zdaniem nie ma sensu wykładać 4K , bez wsparcia dla 4K .

Panasonic i Sony mogą być ciekawą przejściówką . Jak się odbiję po ostatnich zakupach pomyślę o tych zastępczych produktach .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.