Skocz do zawartości
IGNORED

stk0050 czy stk0080

michal rozmus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Siadł mi wzmacniacz. Padly darlingtony. Oryginalnie są stk0050. Pomyslalem, że może by wymienić na stk080, tylko czy to będzie jakaś różnica?

Tzn z tego co wyczytałem to różnica jest w mocy oraz napięciu (53/65v)

stk050.jpg?1416745920

co polecacie?

ponadto prośba o komentarz do poniższego schematu mojego wzmaka. Czy/które elementy wymienić, ew jakiś inny pomysl co by ztuningować:) w zał. caly plik.

z góry dzięki za info!

13552577.jpg?1416746172

sanyo a35.pdf

https://www.audiostereo.pl/topic/116049-stk0050-czy-stk0080/

kladz 080. jako obiekt tuningu uceluj kondensatory elektorlityczne. kazdy jeden ma wplyw a zwalszcza te na zasilaniu. Ja potrafie kondami zrobic wiecej jak mozna regulatorem barwy dzwieku...

musisz posluchac jak ktore gdzie graja. poczytaj na forach, mniej wiecej się to zgadza.

080 to coś więcej niż tylko więcej mocy?

co do tuningu to może niejasno sie wyraziłem. Bardziej miałem na myśli czy architektura tego wzmaka sprawia, że jest sens inwestować w kondki itp... Ew. czy np jest sens wypiąć któryś obwód...?

Oryginalnie są stk0050. Pomyslalem, że może by wymienić na stk080, tylko czy to będzie jakaś różnica?

Bez wymiany zasilacza nie uzyskasz większej mocy.

Na tym zasilaczu stk080 może gorzej grać niż 050, ponieważ będzie zasilany mniejszym napięciem niż znamionowe.

Bez wymiany zasilacza nie uzyskasz większej mocy.

Na tym zasilaczu stk080 może gorzej grać niż 050, ponieważ będzie zasilany mniejszym napięciem niż znamionowe.

nie bedzie grac gorzej. lepiej tez nie. to zabezpieczenie na wypadek gdyby producentem jego byly male sprytne chinskie raczki. Chinskie raczki sa sprytne i malutkie i zazwyczaj wkladaja tam wszystko troszeczke mniejsze. i dobrym pomyslem jest wziac poprawke i zawsze ladowac najwieksze z serii dostepne, a jak nie ma to zmowic paciorek zeby nie odlecialo przy pierwszym wlaczeniu.

Zamowilem juz stk0050. Moze dostane dzisiaj to wstawie i sie zobaczy co to bedzie:)

Pytanie czy po prostu podmienic czy jeszcze cos wczesniej sprawdzic? Tak mnie cos nie daje spokoju ze oba kanaly w jednej sekundzie stanely choc wczesniej nie bylo zadnych oznak. Jest tam jakies zabezpieczenie czy cus? (Nie znam sie na tyle zeby wyczytac to ze schematu)

I jeszcze kolejne pytanie przy okazji czy ma znaczenie ustawienie 220v czy 240v?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.