Skocz do zawartości
IGNORED

Kościół Katolicki - za i przeciw.

TomekL3

Rekomendowane odpowiedzi

Co tu rozumieć? Nie rozmawiamy o problemach tylko o wyimaginowanych problemach serwowanych przez tak zwaną "opozycję". A to nie problemy tylko w większości zwyczajne kłamstwa.

Co do słowa cytat z partyjnej propagandy z lat późnego Gierka. Reżim pruł się już w szwach, a tamci niezmiennie o "kłamstwach", "wyimaginowanych problemach" serwowanych przez "tak zwaną opozycję".

po odwołaniu której rada mędrców z miasta Poznań poczuła się zdyskryminowana i wystosowała do prezydenta RP stosowny protest mówiący o postępującej klerykalizacji państwa.

Jeżeli komuś szuka nie odpowiada - nie ma obowiązku chodzenia do teatru, w szczególności na ten akurat spektakl. Zdejmowanie go z afisza jest recydywą stalinowskiej cenzury.

Tutaj oczywiście kazano Wam nazywać tak, a nie inaczej ludzi którzy się temu przeciwstawiają. Natomiast moherowy motłoch zdalnie sterowany wiadomo skąd i wymuszający określone działania to jest Waszym zdaniem "autentyczny głos ludu". Nieźle macie wyprane mózgi.

Nie napisałeś "Opatrzności" lecz "Opaczności". Znamienne. Zobacz w słowniku co znaczy to drugie słowo.

Faktycznie. Pomroczność jasna. Wypadałoby teraz przytoczyć klasyka, ale nie chcę :)

Nie mam chorej wyobraźni więc tam podobieństw nie szukam....

Za to jesteś ślepy, więc pewnych spraw nie dostrzegasz. Dlatego staram się je uzmysłowić.

Nazywanie podawanych faktów "wykwitami wyobraźni" jest jedną z rzeczy, jakich uczą na kursach dla aktywistów frontu propagandowego.

powtarzane w nieskończoność żarty stają się tzw. sucharami,

Po pierwsze: to nie są żarty. Po drugie: na sucharach wielu połamało sobie zęby.

Nazywanie podawanych faktów "wykwitami wyobraźni" jest jedną z rzeczy, jakich uczą na kursach dla aktywistów frontu propagandowego.

Tego nie wiedziałem, ale skoro tak piszesz to pewnie wiesz to z własnego doświadczenia. ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Fakt, że pan X trwoni publiczny grosz i na dodatek dopuszcza się czynów nagannych w najmniejszym stopniu nie usprawiedliwia pana Y z trwonienia publicznego grosza na innym odcinku. Zwłaszcza gdy są inne, pilniejsze wydatki, na przykład leżąca na łopatkach służba zdrowia.

Służba zdrowia ma swój budżet , a kultura swój. Ja jestem taki, że wydatki na zbrojenia to wydatki na głupotę. I... ?

On to użył takiego sformułowania w stosunku do DeeS-a i do mnie jakbyśmy tu w ten sposób działali a tylko staramy się by krytyka kościoła tu prowadzona nie stawała się krytykanctwem i nie bazowała na pomówieniach. Wbrew temu co napisał też podajemy dane potwierdzające że w Kk jest margines zła, ale nie jest to naszym głównym celem.

Pozwoliłem sobie napisać w imieniu DeeSa ale myślę że się z tym zgodzi a jeżeli nie to może swoim komentarzem coś sprostuje lub dopowie.

Bingo!

Na marginesie: jeśli pobrano za paliwo na 30 tys km, a samochód przejechał połowę tego - znaczy oszukano na 15 tys km.

15 tys km x 7 l/100 km x 4.50 zł/l = 4725 zł. Nie 16 mln.

A o "kolesiowym" (rok w rok), słyszałeś? Przecież chcesz być zdrowym...

Tego nie wiedziałem, ale skoro tak piszesz to pewnie wiesz to z własnego doświadczenia. ;)

Raczej ze znajomości realiów. Tamtych i obecnych.

A mógłbyś sprecyzować

Wytykasz komuś coś, co często stosujesz.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Służba zdrowia ma swój budżet

Który mógłby być większy gdyby nie konieczność przeznaczania ogromnych kwot na pomniki pychy kleru.

A o "kolesiowym" (rok w rok), słyszałeś?

Gdzie i kiedy napisałem, że ja to popieram? Przeciwnie: uważam za skandal.

Jeżeli komuś szuka nie odpowiada - nie ma obowiązku chodzenia do teatru, w szczególności na ten akurat spektakl. Zdejmowanie go z afisza jest recydywą stalinowskiej cenzury.

Tutaj oczywiście kazano Wam nazywać tak, a nie inaczej ludzi którzy się temu przeciwstawiają. Natomiast moherowy motłoch zdalnie sterowany wiadomo skąd i wymuszający określone działania to jest Waszym zdaniem "autentyczny głos ludu". Nieźle macie wyprane mózgi.

Wybacz, ale... poklepiecie po plecach nawet obsługę oświęcimskiego kremarorium, byle będziecie pewni tego, że przed chwilą spalono tam kilku katolików. A jak już trafi się jakiś ksiądz...

Wiemy, wiemy... stale dajesz to nam swymi wpisami do zrozumienia. Macie tam jeszcze jakieś inne kólka zainteresowań? :)

To może wypuśćmy ze szpitali wszystkich wariatów. Według stanu ich umysłów wszystko jest oki. Czy to nie jawna dyskryminacja jest? :)

Raczej ze znajomości realiów. Tamtych i obecnych.

Dzisiejsze realia polityczne utożsamiasz z tamtymi?

To jest sabotaż z Twojej strony :) i woda na młyn dzisiejszej opozycji - tej znaczącej, nie tej od tęcz, eugeniki i sztucznych penisów,

Wybacz, ale... poklepiecie po plecach nawet obsługę oświęcimskiego kremarorium, byle będziecie pewni tego, że przed chwilą spalono tam kilku katolików. A jak już trafi się jakiś ksiądz...

A to ono jest jeszcze czynne?

Stek bredni i bzdur.

"powtarzane w nieskończoność żarty stają się tzw. sucharami.."

....to nie są żarty.

Poważnie?

Musisz w końcu się zdecydować, chcesz nas bawić "żartami", czy nudzić "argumentami".

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

To może wypuśćmy ze szpitali wszystkich wariatów. Według stanu ich umysłów wszystko jest oki. Czy to nie jawna dyskryminacja jest?

Jak zaczniesz pisać z sensem to odpowiem. Poza tym trafne porównanie. W poprzednim reżimie również przeciwników uważano za chorych psychicznie i umieszczano w stosownych szpitalach.

Dzisiejsze realia polityczne utożsamiasz z tamtymi?

Podobieństwa są aż nadto widoczne.

Musisz w końcu się zdecydować, chcesz nas bawić "żartami", czy nudzić "argumentami".

Ty nas od dawna bawisz swoimi wpisami i fanatycznym zaślepieniem.

Bobcat piszesz o moim zaślepieniu a lustro masz? ;)

Bobcat dnia 29.12.2014 - 11:10 napisał"Nazywanie podawanych faktów "wykwitami wyobraźni" jest jedną z rzeczy, jakich uczą na kursach dla aktywistów frontu propagandowego."

Macie tam jeszcze jakieś inne kólka zainteresowań? :)

Nic konkretnego się nie dowiesz, ma pewnie zakazane mówić o tym. :))))

Albo jeszcze czeka na wytyczne z centrali. Ciągle o nich mówi. O tej tajemniczej centrali też :)

Jak zaczniesz pisać z sensem to odpowiem. Poza tym trafne porównanie. W poprzednim reżimie również przeciwników uważano za chorych psychicznie i umieszczano w stosownych szpitalach.

Co bym nie napisał zawsze będzie pozbawione sensu, prawda? Chciałbym abyś nam to tu w końcu wyznał otwarcie: wszystko co nie pochodzi z ust moich, jest absolutnie pozbawione sensu.

Śmiało!

:)

Co byśmy nie napisali kojarzy z poprzednim reżimem....ta znajomość i ciągłe porównania do tamtych realiów zadziwiająca, zaciekawiająca, zastanawiająca.... :))))

Ciekawe co dzisiaj pełokracja by zrobiła gdyby PiS wystawił na Narodowym 'Dziady".

Albo jeszcze czeka na wytyczne z centrali. Ciągle o nich mówi. O tej tajemniczej centrali też

Z wdziękiem młodego słonia rżniesz głupa, wiedząc że ja pisząc o centrali i wytycznych piszę o Was: brygadzie sieciowej KK.

Nic konkretnego się nie dowiesz, ma pewnie zakazane mówić o tym. :))))

Ja nie muszę się nikogo pytać jakie jest moje zdanie w każdej sprawie. W przeciwieństwie do Ciebie (zauważyłeś że z dużej litery, a co mi tam).

Tak?

Na przykład?

Rozejrzyj się dookoła i sam wyciągnij wnioski. Jeśli (a) potrafisz; (b) dostałeś na to zgodę.

Co byśmy nie napisali kojarzy z poprzednim reżimem....ta znajomość i ciągłe porównania do tamtych realiów zadziwiająca, zaciekawiająca, zastanawiająca.... :))))

Brawo. Może w końcu dostrzeżesz, że wszystkie oparte na ideologii totalitaryzmy są do siebie bliźniaczo podobne. Różni je wyłącznie stojąca w tle ideologia. Cała reszta, metody działania identyczne.

Ciekawe co dzisiaj pełokracja by zrobiła gdyby PiS wystawił na Narodowym 'Dziady".

Nic. Kto by chciał - ten by poszedł na spektakl. Zdejmowanie z afisza bo "obraża czyjeś uczucia" jest przejawem stalinowskiej cenzury. Powtarzam: nikt nikogo nie zmusza do chodzenia do teatru, w szczególności na tę sztukę.

Z wdziękiem młodego słonia rżniesz głupa, wiedząc że ja pisząc o centrali i wytycznych piszę o Was: brygadzie sieciowej KK.

Och, Bobcat, w ogóle nie lubisz jak widać poezji.

Skoro o totalitaryzmach ja lewicę nierozłącznie z nim kojarzę....te same metody stosują od zawsze:

"Włoski dziennik „La Repubblica” po raz kolejny opublikował słowa fałszywie przypisywane papieżowi Franciszkowi. Watykanista Antonio Socci zastanawia się, czy w Stolicy Apostolskiej ktoś próbuje sabotować papieża – wywiad po raz kolejny nie był autoryzowany. "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sprawa bezpośrednio łączy się z tym co napisał (skopiował) wczoraj Numerek.(post 1156)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja nie muszę się nikogo pytać jakie jest moje zdanie w każdej sprawie. W przeciwieństwie do Ciebie....

Zauważyłem....czyżbyś dysponował służbami i obserwują? Musieli pomylić w takim razie osobę. :))))

A poważnie, może podasz na jakiej podstawie tak twierdzisz?

Bo chyba nie żartujesz, często tu dowodzisz że na żartach się nie znasz.

Watykanista Antonio Socci zastanawia się, czy w Stolicy Apostolskiej ktoś próbuje sabotować papieża

Intrygi dworskie? Zwalczające się frakcje? Jak na Kremlu za rządów towarzyszy.

ps: To co tam w komitecie gadali, masz już plan?

Również Tobie mogę to napisać: ja nie muszę nikogo pytać jakie jest moje zdanie w każdej sprawie. Tym się różnimy.

A poważnie, może podasz na jakiej podstawie tak twierdzisz?

"Po owocach ich poznacie".

Ten jak zwykle przyczepił się do najmniej istotnego fragmentu...."Włoski dziennik „La Repubblica” po raz kolejny opublikował słowa fałszywie przypisywane papieżowi Franciszkowi. "

Cała reszta, metody działania identyczne.

Nie inaczej... ;(

Związek z poprzednim systemem łatwo udowodnić, pomogę; lewicowy dziennikarz, lewicowy dziennik, lewicowe łgarstwa....resztę dopisz w swoim stylu, potrafisz??

Mylisz ich z pewnymi świadkami :) Ale oni też są nieszkodliwi. Zaczekaj aż w Twoje życie zapuka jakiś Abdul wraz z kumplami o równie fajnych imionach...Pamiętam, że od razu chciałeś go wieszać. Ja mówiłem, że trzeba zaczekać na wyrok sądu.

#Od wielu lat w UK jakoś do mnie żaden Abdul z kolegami nie przyszedł. Widocznie jestem szczęściarzem. A jeśli już przyjdą to mogę ich zabić? W imię Jezusa? Kościoła katolickiego? Jest na to jakaś dyspensa? Licencja na zabijanie?

#W chrześcijaństwie i islamie widzę mnóstwo agresji, zagrożeń i niestety podobieństw. Która lepsza? Według mnie żadna. Fundamentalizm w każdej religii zawsze prowadzi do jednego: podporządkowania, upokarzania i ostatecznie do śmierci.

#Czekanie na wyrok Wesołowskiego? Ludzie tak długo nie żyją.

#Polityka i Kościół mają mnóstwo cech wspólnych. Najczęściej tych negatywnych, choć i parę wyjątków też się znajdzie.

Widzę że się nie rozumiemy.

Po pierwsze co rozumiesz przez zamiatanie pod dywan?

Czyżbym kiedykolwiek tu przeczył faktom?

Widzę że padasz ofiarą powielanych tu kłamstw o mnie.

W Kościołach nie zamiata się pod dywan, ponieważ są tam zazwyczaj same marmurowe posadzki. Takie stanowisko powinien przyjąć Kościół katolicki czym zatkałby mordy wszystkim niezadowolonym.

Na marginesie z (p)osłem Hofmanem z PIS macie może jakieś powiązania rodzinne, bo przekaz i argumentację widzę bardzo podobne....Tamten też jest krystalicznie niewinny, jest szczerze zdziwiony, że inni mogą myśleć inaczej.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Ten jak zwykle przyczepił się do najmniej istotnego fragmentu...."Włoski dziennik „La Repubblica” po raz kolejny opublikował słowa fałszywie przypisywane papieżowi Franciszkowi. "

Nie inaczej... ;(

Związek z poprzednim systemem łatwo udowodnić, pomogę; lewicowy dziennikarz, lewicowy dziennik, lewicowe łgarstwa....resztę dopisz w swoim stylu, potrafisz??

A może tylko ujawnił niewygodną prawdę? Więc trzeba robić dobrą minę do złej gry i wmawiać ludziom że to kłamstwa?

Ale muzułmanów to już można?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

@Bobcat

Podając to czego papież nie powiedział?

Widzę że manipulujesz lepiej jak ten 90 letni redaktor który nie musi nagrywać (notować) wypowiedzi, bo zawierzył swojej "pamięci". :)))

Pewnie wystarczy mu że zapamiętał znaną lewicową zasadę "skoro prawda przeszkadza w osiągnięciu celu tym gorzej dla niej" i to w życie wprowadza. ;(

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.