Skocz do zawartości
IGNORED

Kościół Katolicki - za i przeciw.

TomekL3

Rekomendowane odpowiedzi

Ignorancja nie upoważnia Ciebie do pisania bzdur, tak jak pisanie prawdy o Was do tego bym potrzebował spowiedzi... ;)

Maju dnia 05.01.2015 - 08:23 napisał "Olaboga skandal, no tak w GW "bije się pianę" która Numerkowi świat przesłania.

To teraz napisz co jest tym strasznym przestępstwem, krycie księdza mającego dziecko czy spłodzenie dziecka....żadne z tych przewinień nie jest sądownie karalne a ty insynuowałeś że członkowie legionów z założycielem współpracowali - nieprawdaż OSZCZERCO!"

Zapoznaj się z oświadczeniem Watykanu :

Zapoznałem się i nic tam o tym by oprócz założyciela nie był pedofilem lub z nim współpracował!

Widzisz Maju , sam Watykan się przyznał do tego , że nie reagował na skargi i zarzuty ofiar Legionów "Chrystusa" !

Czy teraz już wiesz kto ukrywał pedofilów w kieckach , czy też nadal się będziesz bił z ewidentnymi FAKTAMI ?

(pod powyższym nie ma tego artykułu, podaję inne, gdzie jest ta informacja)

Szkoda że nie ma bo to co napisałeś nie mogę porównać z faktami;

- co jest oświadczeniem Watykanu

- co komentarzem gazety

Nigdy nie słyszałem by Watykan potwierdził by krył zresztą przeczy temu to (cytat);

"....o tym życiu nie wiedziała wielka cześć Legionistów, przede wszystkim z powodu systemu relacji, stworzonego przez ojca Maciela, który zręcznie potrafił zapewnić sobie alibi, zyskać zaufanie, poufność i milczenie ze strony otoczenia i umocnić swą rolę charyzmatycznego założyciela". Ten akapit odnosi się do wprowadzonego w zgromadzeniu przez duchownego - skandalistę dodatkowego ślubu, jaki musieli złożyć jego członkowie, przysięgając, że nie ujawnią, co się w nim dzieje."

A zwłaszcza to;

"Watykan przez lata nie reagował na skargi i zarzuty, kierowane od ofiar Degollado. W oświadczeniu przyznano, że traktowane były jako "kalumnie"."

To że się mylono co do niego nie oznacza automatycznie że świadomie kryto!

Tylko to dalej nie potwierdza Twojego oszczerstwa pod adresem całego zakonu!

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Twoja nerwica eklezjogenna nie upoważnia cie do manipulacji o walącej się instytucji kościoła katolickiego, ale poczekam i popatrze jak toniesz w jej gruzach ;)

Maju, czemu nie założysz bloga pod flagą np pseudokatolickiej Frondy..?

Dotarłbyś do większej rzeszy oszołomów religijnych ;)

Bo tu jak widać poza kilkoma wyjątkami, wypociny twojej znerwicowanej głowy, rozchodzą się wśród nas na drobne, nie szkodzi ci..? Kuria zabrania..?

No chyba że wystarcza Ci że panbuk wszystko widzi, to OK ;)

Buk nie ma litości na tymi biednymi ludźmi....

10898252_830799826987376_2673889067482729492_n.png?oh=824893deb9a2ea21e6f9782ad3bf10db&oe=55297BE6&__gda__=1428500794_b07c5a2b884814e043fe10b0e7fa4327

No to JarekZtworek i obżartucha Pawłowiczowa dostali po pysku tym komentarzem ;-)))

10897091_830805773653448_1282608395330374175_n.png?oh=2c28f7bcbdc26aeec0ed4b58ff5503e2&oe=552B3C67&__gda__=1429254331_511c93fc0186da558c1828bd81b89afa

Dobrze Wojtek prawi :-))) Pierwszy jego cud, zagięcie czasoprzestrzeni :-)

)10917301_433318473487096_835572332233639729_n.jpg?oh=e46422a36d2b1a6e76b835f8e68e5d25&oe=55303B8C

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Fakt biedny jesteś....ale Bóg ci to wybaczy....

Maju dnia 05.01.2015 - 08:23 napisał "No właśnie niżej (czego nie zacytowałem) podałeś dlaczego tak w Kk tak jest (Sobór Trydencki) po co pytasz....brakuje ci pewnie potwierdzenia tego w Biblii, no to czytaj;

1 Kor 7,25-35 ( Jesteś wolny? Nie szukaj żony!)

Wystarczy? Nie? A kto to powiedział?"....są i tacy bezżenni, którzy dla królestwa niebieskiego sami zostali bezżenni. Kto może pojąć, niech pojmuje” (Mt 19,3-12)."

I gdzie tu jest mowa o obowiązkowym celibacie ? (kursywa)

Zaraz, zaraz.

Zaczęliście pisać z Bobcatem o tym. Sugerował że biskup powinien mieć żonę bo tak w PŚ pisze (mąż jednej żony), teraz jak wykazałem że PŚ nie można czytać wybiórczo a cały fragment a to znaczyło tylko zakaz posiadanie wielu żon, ty łapiesz PŚ kolejny raz za słówko (podkreślone) tylko w swoim zaślepieniu nie widzisz linijkę wyżej tego co w cytacie pogrubiłem.

Po drugie to nie nakaz, taką drogę Kk wybrał, dlaczego?

Podałem ale widać ty PŚ potrafisz tylko wybiórczo czytać;

" Chciałbym, żebyście byli wolni od utrapień. Człowiek bezżenny troszczy się o sprawy Pana, o to, jak by się przypodobać Panu. Ten zaś, kto wstąpił w związek małżeński, zabiega o sprawy świata, o to, jak by się przypodobać żonie. I doznaje rozterki. Podobnie i kobieta: niezamężna i dziewica troszczy się o sprawy Pana, o to, by była święta i ciałem, i duchem. Ta zaś, która wyszła za mąż, zabiega o sprawy świata, o to, jak by się przypodobać mężowi. Mówię to dla waszego pożytku, nie zaś, by zastawiać na was pułapkę; po to, byście godnie i z upodobaniem trwali przy Panu....Tak więc dobrze czyni, kto poślubia swoją dziewicę, a jeszcze lepiej ten, kto jej nie poślubia."

Więcej tutaj;1 Kor 7,25-35

Powołujesz się Maju na PŚ (cytat , który zamieściłeś z listu do Koryntian ) , które zdemaskowało Twoje/kk kłamstwo w kwestii celibatu , kolejny raz wyłożyłeś się na zakłamywaniu Biblii .

Czytałeś ten list (fragment 1 Kor 7, 25-35), bo kompletne bzdury piszesz?

Jeszcze raz bo widzę masz poważny problem z czytaniem ze zrozumieniem.

Nie widzisz wyraźnej wskazówki w tym liście (1 Kor. cytat wyżej) co jest lepsze wyraźnie pisze; jeszcze lepiej kiedy nie poślubia!....i jeszcze jedno skoro uważasz że Kk przymusza kapłanów do celibatu maja wyjście są tacy w Kk którzy mogą się żenić.

Nie pisz więc że się wyłożyłem skoro to ty poległeś z kretesem i o kłamstwie skoro tam go nie ma. ;)

....w imię bezrefleksyjnej wiary są gotowe poświęcić swoje własne dzieci na ołtarzu kk .
Co wolno wojewodzie (księdzu) , to nie wojewodziance (parafiance/parafianinowi )

Widzę że wyciągane wnioski stosowne do szalejącego antykościelnego zaślepienia....ciekawe czy zauważył że w drugim przypadku to nie o Kk? :)))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

teraz jak wykazałem

Jedyne co wykazujesz, to urojenia na tle religijnym i notoryczne obrażanie użytkowników forum.

Jeśli twoja wiara w Tobie silna, panbuk powinien docenić twój akt wiary w postaci publicznego podpalenia, zamiast pisania gryzmołów i odrealnionych wyobrażeń o kościele katolickim

Nie oczekuję od ludzi Twojego pokroju merytorycznych odpowiedzi i wnikania w szczegóły.

Nie oczekuję nawet tego że poznając prawdę ją potwierdzisz....przeczenie faktom jest dla Ciebie wygodne, świadczy niestety o Tobie. ;(

Obecnie KK zatrudnia swoich agentów na forach internetowych.
Jeśli ma się w dodatku tak bogatego i potężnego mocodawcę można być nawet takim parszywym arogantem..... nie da się zapłacić aby nas uciszyć.
Masz fantazję klecho.

Ciekawi mnie jedno w kwestii rzekomego sprzyjania moderacji katolikom - co ten osobnik jeszcze ma napisać by to co pisano tu się potwierdziło choćby w procencie!

Moderacja tu nie zagląda?

Kto wie gdzie można dostać koszulki z przekreślonym krzyżem? Widziałem u kogoś jak ostatnio byłem na koncercie.Zamierzam założyć na kolędę, którą ze względu na drugą połowę, dla świętego spokoju przyjmę i dam pustą kopertę :)

A które są prawdziwe określacie Wy na podstawie instrukcji otrzymywanych z wiadomej instytucji.

Pomidor :)

Dees z Maju w jednej kościelnej ławie siedzą.

Jest jedno miejsce wolne, zapraszam.

Użytkownik DeeS dnia 04.01.2015 - 12:17 napisał

Partia wywarła duży wpływ, co nie?

Bredzisz jak mały Kazio po dużym zsiadłym mleku.

A jednak to prawda.

Bzdura powielana przez propagandę KK. Zasady są funkcją miejsca i czasu...

Cel uświęca środki, to chcesz raczej nam powiedzieć?

Powtarzasz kłamstwa że to nieprawda. Wiem. Niczego innego po Was nie można się spodziewać. Niewygodny fakt w własnej historii? Zaprzeczamy, że w ogóle kiedykolwiek miał miejsce.

Dokształć się w tym temacie i nie brnij dalej. Wtedy pogadamy.

"Papież zapowiedział mianowanie 20 kardynałów. Na liście nie ma żadnego Polaka."

W niczym mi to nie przeszkadza. Papieżem już kolejny raz też nie jest rdzenny Włoch. Mam rozumieć, że Twoja obsesja osiągnęła już wyższy pułap?

Nie oczekuję od ludzi Twojego pokroju merytorycznych odpowiedzi i wnikania w szczegóły.

Nie oczekuję nawet tego że poznając prawdę ją potwierdzisz....przeczenie faktom jest dla Ciebie wygodne, świadczy niestety o Tobie. ;(

Ciekawi mnie jedno w kwestii rzekomego sprzyjania moderacji katolikom - co ten osobnik jeszcze ma napisać by to co pisano tu się potwierdziło choćby w procencie!

Moderacja tu nie zagląda?

Maju,potrafisz udowodnić istnienie Boga?

Zrobił to z potrzeby serca , czy z chęci zrehabilitowania się malwersacje swoich kolegów w kieckach ?

Ty mi to powiedz. Przecież (już) wiesz.

Wiem, to jest jedna z metod prowadzenia dyskusji, jakich Was uczą na odprawach ideologicznych wiadomo gdzie.

Mówcie co chcecie, obrażajcie się, ale... ten facet naprawdę ma obsesję. Jest chory.

Ten facet precyzyjnie wytyka Wam jak działają schematy propagandy jaką stosuje kościół.

Ale jak czytamy, przez moherowe berety zdrowy rozsądek sie nie przebija.

Na szczęście w młodszych pokoleniach, gdzie umysły nie są zdarte od komunistycznej i kościelnej propagandy, takich jednostek już niema. Jesteście ostatnimi dinozaurami, i z wami to odejdzie

Dokształć się w tym temacie i nie brnij dalej. Wtedy pogadamy.

Nie jesteś dla mnie partnerem do rozmowy.

W niczym mi to nie przeszkadza. Papieżem już kolejny raz też nie jest rdzenny Włoch. Mam rozumieć, że Twoja obsesja osiągnęła już wyższy pułap?

Jeśli nie potrafisz wyciągać wniosków na podstawie pewnych zdarzeń - to nie mój problem.

Zgodnie z tym, co napisałem - ponieważ padło słowo pochodne od "manipulacja" - od chwili obecnej twoje (celowo z małej, podobnie jak u ciebie) wpisy będą ignorowane.

Zakryj oczka, sprawa sama zniknie...

Nie rozumiem co zrównuje płeć kulturowa w kontekście przemocy....ustawa ma w końcu zrównać prawa czy przeciwdziałać przemocy???? ;)

Domyślam się co poeta miał na myśli, ale tak to napisał... Sam nie wie, a wytyczne jeszcze nie nadeszły :)

mieszkamy w Polsce Klęczącej ,wiec nie dziwota, że takie prawo

A Ty klęczysz? Czy tylko tak, dla poklasku...?

Katofaszyści i tyle

I pedofile. Teraz, gdzie nie zajrzysz komu do komputera, to same pedofilskie zdjęcia. Wprawdzie potem następuje sprostowanie, małym druczkiem i na ostatniej stronie... Kto by tam oczka wyptrywał. Na pewno nie taki Rambo54. On ma funkcję zgoła inną.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Rambo54, a sprawdź no w szafie.

o to jutro mamy za święto? Beczka śmiechu! Ja oczywiście idę do roboty bo nie godzi mi się odpoczywać.

A w niedzielę zabierz rodzinę na całodniowe zakupy i nasiadywanie w galeriach handlowych. Udowodnisz. Udowodnisz wszystkim.

Nikt nie znosi obłudy , oprócz obłudników !

Wiemy, bo to widzimy.

Tu ciekawostka :)

Wybacz. Ale sądząc po Twoich wklejkach, to masz kłopot korzystać poprawnie z ubikacji.

Co wolno wojewodzie (księdzu)...

Czwarta liga, pamiętasz? To właśnie miałem na myśli. Zamiast czasami (kiedy tak jest) przyznać się do głupoty, to nie... chonor nie pozwala.

Maju oświeć nas...

Kto za pierwszym nie załapał, ten i nie załapie za tysięcznym. Amen.

Ukryta Zawartość

Cel uświęca środki, to chcesz raczej nam powiedzieć?

Napisałem chyba wyraźnie: nie ma jednych, uniwersalnych zasad. Inne obowiązują w świecie islamu, inne - katolicyzmu. Nie potrafisz nawet się do tak prostego stwierdzenia merytorycznie ustosunkować, no ale to wymaga myślenia. Za trudne.

Odpowiedzi Deesa jak zawsze. Natchniony bełkot bez najmniejszego sensu.

Zamiast czasami (kiedy tak jest) przyznać się do głupoty, to nie...

No właśnie. Kiedy się przynasz?

Kto za pierwszym nie załapał, ten i nie załapie za tysięcznym. Amen

Kto się za dziecka nie dał zindoktrynować katolickiej obłudzie, hipokryzji i kłamstwu, niech wolny od kościoła do końca życia zostanie. Amen

Gdyby nie panujący w Polsce przez pół wieku komunizm, i ograniczony dostęp do światowej informacji, ten wasz kościółek i ludzie którzy za nim stoją skończyli by w rynsztoku z długami, tak jak ma to miejsce w całym cywilizowanym świecie, który tej przykrości na narodzie jak Polacy nie doświadczył.

Na tym wszystkim żerują agenci watykanu, zastraszając ludzi od meherowych legionów po rządzących

Dobrze Wojtek prawi :-))) Pierwszy jego cud, zagięcie czasoprzestrzeni :-)

Rambo54, zaufaj mi. Wdech, wydech, wdech... Bo inaczej się udusisz.

Jedyne co wykazujesz, to urojenia na tle religijnym i notoryczne obrażanie użytkowników forum.

Żartowniś z Ciebie, oj :)

Kto wie gdzie można dostać koszulki z przekreślonym krzyżem? Widziałem u kogoś jak ostatnio byłem na koncercie.Zamierzam założyć na kolędę, którą ze względu na drugą połowę, dla świętego spokoju przyjmę i dam pustą kopertę :)

Kup baletki i rajtuzy. Przecież baletem też się nie interesujesz :)

dla świętego spokoju przyjmę

Nie masz własnych zasad?

i dam pustą kopertę :)

Ale jajcarz, no boki zrywać :)

Dees, ten sie śmieje co sie śmieje ostatni :))) Pożyjemy (kto dłużej) to zobaczymy na ile wam marketingu starczy, choć jak już widać jesteście marginesem.

Rozmowa z niewidzialnym przyjacielem, czucie jej obecności czy nawet słyszenie jej głosu to nie jest choroba???

No, jak już słychać głosy, to czasami tak może i być.

Na szczęście w młodszych pokoleniach, gdzie umysły nie są zdarte od komunistycznej i kościelnej propagandy, takich jednostek już niema. Jesteście ostatnimi dinozaurami, i z wami to odejdzie

Następne pokolenie właśnie już nadchodzi...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

to do psychiatry a nie siedzieć na forum

No coś Ty? Jak sam panpuk do niego przemawia to ociec czuję się jak wybrany, wyróżniony.Lekarz jest niepotrzebny:)

Napisałem chyba wyraźnie: nie ma jednych, uniwersalnych zasad. Inne obowiązują w świecie islamu, inne - katolicyzmu. Nie potrafisz nawet się do tak prostego stwierdzenia merytorycznie ustosunkować, no ale to wymaga myślenia. Za trudne.

Odpowiedzi Deesa jak zawsze. Natchniony bełkot bez najmniejszego sensu.

Dekalog.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.