Skocz do zawartości
IGNORED

Kościół Katolicki - za i przeciw.

TomekL3

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie. Kiedy się przynasz?

Jak coś głupiego palnę, to się do tego przyznam. Zaczekaj jeszcze.

Gdyby nie panujący w Polsce przez pół wieku komunizm, i ograniczony dostęp do światowej informacji, ten wasz kościółek i ludzie którzy za nim stoją skończyli by w rynsztoku z długami, tak jak ma to miejsce w całym cywilizowanym świecie, który tej przykrości na narodzie jak Polacy nie doświadczył.

Na tym wszystkim żerują agenci watykanu, zastraszając ludzi od meherowych legionów po rządzących

Wybacz, ale ja żyję na planecia Ziemia. Nie dane mi było poznać innych wymiarów.

Polityczna ślepota czy rżnięcie głupa na obstalunek?

Żdanow nie podpowiedział?

Dees, ten sie śmieje co sie śmieje ostatni :))) Pożyjemy (kto dłużej) to zobaczymy na ile wam marketingu starczy, choć jak już widać jesteście marginesem.

Ja nie widziałem jeszcze marginesu na ponad 90 procent strony :)

Twoje towarzystwo jak się nazywa? TWG?

Co bym nie napisał, i tak (dopo)wiecie swoje.

A ty nie masz na to żadnego wpływu, parafianinie ;)

Nie mam wpływu. I mnie nie cieszy jak matki porzucają swoje dzieci. Zwłaszcza do śmietników.

A skąd będziesz wiedział,że to głupie, bracie umiłowany w wierze?

Heretyku, Ty nie wierzysz! :)

Widzę że trzymasz się tylko wygodnej wiedzy, realna zostaw dalej w spokoju :)

Na naszej stronie ostało się was trzech, reszta wam dziękuje za robote przy oprzytomnianiu :)

Dekalog.

Nie obowiązuje buddystów, taoistów, hinduistów itd.

Żdanow nie podpowiedział?

Nie podpowiedział, gdyż zmarł w 1948 roku. Natomiast Wasi suflerzy (a raczej ideologiczni decydenci) żyją i mają się dobrze.

Najpierw się chrzci niemowlaki, aby potem chełpić się taką (nieprawdziwą) statystyką.

Nie mam wpływu. I mnie nie cieszy jak matki porzucają swoje dzieci. Zwłaszcza do śmietników.

Pozbawia się kobiety prawa decydowania o własnym macierzyństwie, zmusza do rodzenia, potem obłudnie urządza hucpę pod nazwą "okna życia". Wcale się nie zdziwię jak zaczną tam podrzucać petardy.

Widzę że trzymasz się tylko wygodnej wiedzy, realna zostaw dalej w spokoju :)

Na naszej stronie ostało się was trzech, reszta wam dziękuje za robote przy oprzytomnianiu :)

Przecieżą oni są tu służbowo. Brygada sieciowa wiadomej instytucji.

Do zbezczeszczenia Najświętszego Sakramentu doszło w kościele św. Mikołaja w Solcu-Zdroju. Do świątyni włamano się i rozsypano hostie w różnych jej częściach.

Dla nas wierzących Eucharystia jest największą świętością i Jej profanacja napełnia nas wielkim bólem. W najbliższą niedzielę, 11 stycznia, we wszystkich parafiach Diecezji, po każdej Mszy świętej, odśpiewamy suplikacje przed wystawionym Najświętszym Sakramentem.

Ufamy, że miłosierny Bóg przyjmie nasze modlitwy wynagradzające i przebaczy tym, którzy dopuścili się profanacji" - napisał biskup w komunikacie, który należy odczytać w najbliższą niedzielę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Duch świętej Inkwizycji w kościele katolickim wiecznie żywy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Użytkownicy+

Napiszę to po raz ostatni, wątki religijne są zakładane wbrew woli moderacji. Proszę więc nie zgłaszać ich na panel moderacyjny. To autor wątku bierze na siebie odpowiedzialność, ma on odpowiednie narzędzia do prowadzenia tematu.

Przyglądamy się tematowi i rozważamy sprawę.

Finanse Watykanu, a u nas nawet jednej kasy fiskalnej nie mają ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kto wie gdzie można dostać koszulki z przekreślonym krzyżem? Widziałem u kogoś jak ostatnio byłem na koncercie.Zamierzam założyć na kolędę, którą ze względu na drugą połowę, dla świętego spokoju przyjmę i dam pustą kopertę :)

Rozmowa z niewidzialnym przyjacielem, czucie jej obecności czy nawet słyszenie jej głosu to nie jest choroba???

Nie wiem gdzie kupić, ale szczerze współczuję drugiej połowie.....nie wynika to z tych wpisów(z następnych również) za kogo ją uważasz? ;(

Na naszej stronie ostało się was trzech....

Nikt nie lubi być obrażany....znasz inne powody?

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Może być z Wikipedii?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Ciekawi mnie jedno w kwestii rzekomego sprzyjania moderacji katolikom - co ten osobnik jeszcze ma napisać by to co pisano tu się potwierdziło choćby w procencie!

Moderacja tu nie zagląda?

Panowie, bardzo proszę o wyhamowanie z obraźliwymi wpisami ad personam. W końcu wszyscy jesteśmy jednym i tym samym.

Dziękuję :)

Tomku wybacz, sugerujesz że to ja coś tu zawiniłem???

:))))))))))))

Maju, może weź na ruszt dziś insynuacje i manipulacje z filmu o finansach watykanu z linku który wrzuciłem..?

Znajdzie się tam coś, co ci się nie spodoba, nie pasuje do twojej wizji świata..?

Nie wiem gdzie kupić, ale szczerze współczuję drugiej połowie.....nie wynika to z tych wpisów(z następnych również) za kogo ją uważasz? ;(

Nie masz co współczuć nie Twoja sprawa.

Absolutnie nie. Widzę Ciebie tutaj w roli osaczonego, ale trzymasz się dzielnie :))

Jeżeli masz na myśli osaczonego ordynarnymi pomówieniami czy obelżywymi epitetami to i owszem, czasem....ale żebym się skarżył na to by mnie przytłoczyły argumenty - to nic z tych rzeczy.

Widzisz nikt nie lubi być nazwany "parszywym arogantem"...można nazwać takiego osobnikiem czy już tym określeniem przegiąłem? ;)

Maju, czy Twoje zaangażowanie w obronę KK wynika z ogromnej wiary, wiary w ewangelię, którą głosi? Czy przyjmujesz wszystkie nauki i doktryny bezrefleksyjnie?

Gdybym miał ogromną wiarę to "góry bym przenosił" itd. ;)

A poważnie;

Nie, ja po prostu nie lubię jak się o mojej wierze opowiada bzdury lub powiela nieprawdziwe lub niesprawdzone informacje...tylko tyle, a refleksja ciągle temu towarzyszy.

Nie masz co współczuć nie Twoja sprawa.

Wyraźnie też napisałem komu współczuję. ;)

Jeżeli masz na myśli osaczonego ordynarnymi pomówieniami czy obelżywymi epitetami to i owszem, czasem....ale żebym się skarżył na to by mnie przytłoczyły argumenty - to nic z tych rzeczy.

Widzisz nikt nie lubi być nazwany "parszywym arogantem"...można nazwać takiego osobnikiem czy już tym określeniem przegiąłem? ;)

Wiem, wiem,że jesteś wytrzymały, zaprawiony w bojach.

Pytałem o tego osobnika bo chciałbym wiedzieć co mi tu wolno....nie chciałbym by się okazało że mnie w tym temacie z podobnego powodu zbanujesz. ;(

Coś takiego spotkało mnie między innymi w temacie o o. Rydzyku gdzie Thrak "poczuł władzę" i bez żadnego uprzedzenia tchórzliwie zbanował. Napisałem tchórzliwie, bo do tej pory jestem jedynym który w tym temacie najczęściej merytorycznie się wypowiadał.

Myślę że taki los tu mnie nie spotka. ;)

Nie, ja po prostu nie lubię jak się o mojej wierze opowiada bzdury lub powiela nieprawdziwe lub niesprawdzone informacje.

No to udowodnij że są one nieprawdziwe.

Masz coś konkretnego na myśli, czy nie zauważasz że odgrzewane sprawy nie zawsze mam ochotę a nie wszystko to nieprawda, najwięcej i tak jest manipulacji. ;(

....urządza hucpę pod nazwą "okna życia". Wcale się nie zdziwię jak zaczną tam podrzucać petardy.

Jak się cieszę że nie muszę z Tobą polemizować...."eksplodowałeś". ;)

Maju, może weź na ruszt dziś insynuacje i manipulacje z filmu o finansach watykanu z linku który wrzuciłem..?

Pewnie (niewykluczone) niejeden przykład bym tam znalazł, ale nie mam tyle czasu a że nie pamiętam czy ten film oglądałem, więc się nie wypowiem.

Masz coś konkretnego na myśli, czy nie zauważasz że odgrzewane sprawy nie zawsze mam ochotę a nie wszystko to nieprawda.

Choćby istnienie boga i słuszność tej całej wiary.Co ona konkretnie daje?Bo że zabiera to wszyscy wiemy.

Maju, zajmiesz się na moją prośbę lawiną afer w kk z linku do filmu z YT czy uznajemy że skoro nic nie podważasz to wszystko w filmie do prawda.?

Miło usłyszeć, ale ostrożności nigdy za wiele. ;)

@rambo54

Lawina afer?

Skoro tak piszesz musi to być mocno naciągane albo nie potrafisz już sensacji od rzeczywistości oddzielić. :))))

@ Xymox drugi

Pomyliłeś temat, tu o Kk piszemy.

musi to być mocno naciągane

Sprawdź i "zobacz" czy możesz i tym razem swoja wiarę w zacofany i skorumpowany kościółek obronić, choć.. cienko to widzę, ale ślepy może coś wskóra ;)

Wiem, wiem,że jesteś wytrzymały, zaprawiony w bojach.

Po prostu sumiennie wykonuje swoje obowiązki służbowe, z jakimi przysłali go tutaj mocodawcy. Może coś dostaje ekstra za pracę w szkodliwych warunkach?

Rozumiem cel założenia wątku, jako chęć podyskutowania na określony temat (patrz: tytuł wątku). Wiadomo, że w prawdziwej dyskusji powinny ścierać się argumenty "za" i "przeciw".

Niestety w jakiejkolwiek rozmowie na TE tematy natychmiast zjawiają się dyżurne brygady sieciowe, etatowi propagandziści wiadomej instytucji. I oni właśnie uniemożliwiają jakąkolwiek dyskusję. Albowiem oni nie dyskutują. Oni uprawiają nachalną propagandę, natrętną indoktrynację. Uważając się za depozytariuszy jedynie słusznej prawdy - negują w czambuł wiarygodność i rzetelność wszystkiego, co nie wspiera ich punktu widzenia. Ich adwersarz nie może z definicji mieć racji. Rację mogą mieć wyłącznie oni.

Nic więc dziwnego, że inni czasem dają sprowokować do bardziej dosadnych sformułowań. Brygady sieciowe tylko na to czekają, pokierowanie rozmowy na takie właśnie tory jest ich świadomą i przemyślaną taktyką. Wtedy bowiem sięgają po istniejący w prawie kuriozalny, mający swe korzenie w latach głębokiej komuny, cenzorski paragraf o "obrazie uczuć religijnych". Cel strategiczny jest bowiem jeden: otrzymane z góry zadanie doprowadzenia do zamykania wątków.

Miejmy tego świadomość.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.