Skocz do zawartości
IGNORED

Jakość zasilania - kable, gniazda etc.

partner

Rekomendowane odpowiedzi

ostatno mialo miejsce porownanie valhalli na zlotych furutechach 28/38 do valhalli na zlotych oyaide 079

roznice byly ogromne

porownywal ktos w/w wtyczki do oyaide 004?

Mam na testy ich najnowszą, topową listwę na 8 gniazd. Wg.mnie rewelacja. Zachodnie, 2-3x droższe listwy są gorsze. Nie ma ograniczeń dynamiki, piękny zwarty, rozdzielczy bas, fajna barwa. Nic nie psuje, czego nie można powiedzieć o wielu innych listwach/kondycjonerach.

To jest demo, prototyp. Enerr to bardzo porządna firma i do tego polska. Chłopaki poważnie podchodzą to tematu. Ich dział kabli sygnałowych jest pod nazwą Equilibrium. Mają sprzęt pomiarowy, nie boją się eksperymentów z nowymi technologiami i słuchają muzycznie różnych prototypów. W ekipie jest zawodowy muzyk. Do tego biorą na testy wyroby konkurencji. Sam podsyłałem im różne kable AC żeby mogli ich posłuchać u siebie, pomierzyć je i wyciągnąć wnioski dla swojej produkcji. Nowa, topowa listwa na bazie nanokrystalicznego filtra jest zbudowana w oparciu o jeden gruby drut monokrystaliczny. Nie ma zbędnych łączeń i lutowań na całej długości połączeń, jak w innych listwach. Nie jestem upoważniony do zdradzania ich rozwiązań, ale znane, droższe marki wypadają przy tym blado. Teraz odsłuchuję wersję prototypową. Ale jest już dostępna finalna wersja produkcyjna. Z tego co wiem to detal na tą listę to 6000zł bez kabla. Pamiętaj, że kabel musi być z wtykiem 20A, tym prostokątnym, nie z tym "domkiem" jak ja to nazywam. Ale ta listwa innym macha z uśmiechem na pożegnanie… :-)

Według opisu producenta, filtracją zajmują się filtry nanokrystaliczne NCA.

Ciekawe co to jest?

Uśmiechnij się do Sly może też ci coś podeśle do podpatrzenia :)

Ja tez się piszę :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Musicie pogadać w pobliskim sklepem audio. Wiele ma w ofercie Enerr. W Poznaniu ma Koris. We Wrocku chyba Fusic, w W-wie Audio Forte, Inne to nie wiem, ale popytajcie u siebie.

Nie. Wiem na 100%. Był projekt listwy na 5 gniazd ale i tak z gniazdem 20A. Wiele firm stosuje gniazdo 20A do kondycjonerów i listew. Gniazdo 16A mogłoby być przeciążone. W końcu ta listwa ma też obsługiwać prądożerne koncówki mocy. Jednak że do listwy 5 gwiazdkowej nie mieściły się bebechy, które są w 8 gniazdkowej. Dlatego zrezygnowano z tego projektu. Jest niźszy model listwy 6 gniazdkowej ale nie znam jej.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ale ta listwa innym macha z uśmiechem na pożegnanie… :-)

A co masz do niej podłączone?

Skoro twierdzisz ,że to taki majstersztyk to chętnie spróbuję jak wypadnie przy Siltechu.

O tym pisałeś?

http://audiostyl.pl/enerr-acpoint-one-kondycjoner-zasilajacy.html

Jest wersja listwy 8 gniazdkowej i klocka 6 lub 11 gniazdkowego.

A co masz do niej podłączone?

Skoro twierdzisz ,że to taki majstersztyk to chętnie spróbuję jak wypadnie przy Siltechu.

O tym pisałeś?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To jest poprzednia wersja lub niższy model. W tej samej obudowie będzie teraz wyższy model ale nazwy nie znam. Nie wiem czy jest to lepsze niż listwa Siltecha. Na pewno jest 5x tańsze… :-)

W Siltechu chyba nie ma żadnego filtra, coś jak w tym topowym, kwadratowym Furutechu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

To jest poprzednia wersja lub niższy model. W tej samej obudowie będzie teraz wyższy model ale nazwy nie znam. Nie wiem czy jest to lepsze niż listwa Siltecha. Na pewno jest 5x tańsze… :-)

W Siltechu chyba nie ma żadnego filtra, coś jak w tym topowym, kwadratowym Furutechu.

Fajnie ,że jest 5 x tańsza ale mi chodzi o walory dźwiękowe ;)

Rozumiem że ta , którą masz to jest jeszcze w fazie projektowej więc w sklepie nie ma po co pytać.

Trzeba byłoby pożyczyć bezpośrednio od producenta.

Zapytam więc u źródła

Tak , to listwa bez filtrów

Ja mam teraz osobne dwie linie dedykowane , osobną do do źródła i osobną do końcówek więc albo wepnę wszystko w ścianę albo podepnę przez listwę / - y.

Ja mam teraz osobne dwie linie dedykowane , osobną do do źródła i osobną do końcówek

Fajny pomysł a idą z tej samej fazy czy jednak z osobnych, jeśli z tej drugiej opcji to nie ma jakiejś interakcji miedzy źródłem a końcówkami?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Fajny pomysł a idą z tej samej fazy czy jednak z osobnych, jeśli z tej drugiej opcji to nie ma jakiejś interakcji miedzy źródłem a końcówkami?

Rafaell ja już chyba kiedyś o tym pisałem ale pewny nie jestem.

Tak idą z tej samej fazy , maja jakieś super bezpieczniki (nie pytaj o nazwę) i kable odpowiednie.

Całość zrobiła firma Ansae z mojego miasta Gdyni ;)

Zakładam ,że P.Piotr wie co czyni ...

A po co mieliby cokolwiek udostępniać? Wprowadzają określone produkty i albo się podoba albo nie. Od nich dowiedziałem się, które kable AC z tych które im pożyczyłem nie mają np ekranowania bo na pomiarach siały zakłóceniami.

Nie widziałem, żeby firmy kablarskie podawały dane np jak mocno sieją kable nieekranowane, szczególnie gdy same mają w swojej ofercie tylko ekranowane.

Które firmy produkujące wzmacniacze podają pomiary i dane takich cech jak muzykalność, nasycenie, gęstość przekazu i barwa?

Które firmy produkujące wzmacniacze podają pomiary i dane takich cech jak muzykalność, nasycenie, gęstość przekazu i barwa?

Ja nie pisalem nic o pomiarach kabla mowiacych o cechach brzmienia

Nie widziałem, żeby firmy kablarskie podawały dane np jak mocno sieją kable nieekranowane

I to jest wlasnie esencja tego biznesu, zadnych badan, zadnych pomiarw tylko magia slowa pisanego, dziekuje dobranoc

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.