Skocz do zawartości
IGNORED

Serwer plikow z transkodowaniem

matt.3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Potrzebuje seewera (Nas) ktory umozliwia transkodowanie. Chcialbym miec mozliwosc oddtwarzania plikow na PS3 ktorych ta konsola nie obsluguje. W tym temacie nie wiem za wiele takze kazda sugestia bedzie na miate zlota. Dziekuje

Zwyczajowo pozdrawiam.

ps. Przepraszam za brak polskich znakow. Moj laptop ich nie obsluguje.

https://www.audiostereo.pl/topic/116205-serwer-plikow-z-transkodowaniem/

Mam Asustor as-302t. Oceniany często wyżej niż DS214PLAY. Do tego posiada HDMI i może pracować jako HTPC po dokupieniu opcjonalnego pilota. Zainstalowany minimServer i transkodowanie przykładowo z flac do wav to 3% obciązenia procesora a w przypadku FLAC 24bit/96Khz do wav nie przekracza 10%. Transkodowanie dowolnego formatu audio to dla niego pestka. W panelu jest dostęp do kilkuset aplikacji do samodzielnej instalacji. Szczerze polecam. Miałem kupić Synology DS214PLAY ale ostatecznie po przeczytaniu testów i opinii zdecydowałem się na Asustora.

Natknalem sie na serwery firym zxel. Ceny mocno konkurencyjne do Synology. Ktos posiada?

Zyxel jest równie dobry jako sprzęt, ale Synology bije go na głowę oprogramowaniem do zarządzania NAS-em.

Ostatnio przerabiałem podobny wybór.

Jeśli nie masz zbyt dużej wiedzy o sieciach, konfiguracji, itp - bierz Synology.

Ich oprogramowanie jest świetne, są gotowe aplikacje, także na Androida i do Smart TV.

Zyxel oceniam jako serwer dla ludzi z zacięciem informatycznym, speców, którzy lubią godzinami coś konfigurować, ustawiać no i znają się na tym.

Ja nie znam się, wziąłem Synology 213j i jestem bardzo zadowolony.

Nie jestem It specem. Z tym, ze zyxel vs synology = lepszy procesor oraz nizsza cena na kozysc zyxel. Nas chce podlaczyc do ps3 i o nim zapomniec. Chce miec mozliwosc transkodowania i obslugi z i urzaden (ipad oraz iphone). 90% to obslugo mkv z napisami, reszta to foto i muzyka.

Chodzi mi tylko o translodowanie pikow wideo full hd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.