Skocz do zawartości
IGNORED

LM3886 gainclone (PCB)

veteran

Rekomendowane odpowiedzi

-> igod

Bo ja amator jestem i tak se czasami plyteczke sklece ;) Ale chetnie podpatrze, jak to robia profesjonalisci - jezeli to nie tajemnica handlowa, wstaw zrzut swojej pcb. Czlowiek zdobywa doswiadczenie cale zycie - najwieksze podpatrujac najlepszych ;)

Sporo sie ostatnio mowi o rezystorach, a wiec moze ten link pomoze w wyborze? Wczoraj Lars Clausen zapostowal to na diyAudio, ale dzieki interwencji moderatorow zostalo to juz usuniete. Mysle ze tu jest troche mniej cenzury ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Przepraszam najmocniej, że tą drogą , lecz próbuje skontaktować się z "veteranem" i nic. Pozwoliłem sobie wysłać maila na priv. lecz nie starcza mi cierpliwości. Veteran błagam odezwij się !! Potrzebna Twa pomoc i to nie tylko mnie. Pozdrawiam

Nie całkiem o Gaincolonie, ale pojawiła się tu informacja, że MKT (czyli poliestrowy) na wejściu powoduje wzrost sybilantów. We wzmaku słuchawkowym, który powoli klecę na wejściu mam 1uF/63 MKS4 Wimy. Na razie płytka jest w kompie a części w woreczku, więc jeszcze można pozmieniać, a nie chcę potem innych kondensatorów doginać na przełaj i sztukować nóżek (te Wimy mają raster 15mm). Mogli by się praktycy wypowiedzieć co lepiej na wejście dać?

Moj GC jako przyszly wzmak sluchawkowy :) (jeszcze nie wszystko jest na miejscu) ale juz nie dlugo...

[obrazekLUKASZ-200064_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

->virus

Nice ;)

->tomekkk

Nie bedzie problemu - plytki sie znajda (lm3886 mam wiecej a w niebawem rowniez do lm3875). Przepraszam za opuznienie w odpowiadaniu na maile i zapytania - mam problem z przeprowadzka i bede troche nieobecny przez najbilzsze kilka dni ;( Niebawem wracam...

co do kondensatorów ejściowych proponuję mimo wszytko zworkę wykonaną np. z drutu srebrnego - a na wyjściu ze źródła poprawić ewentualnie zastosowany kondensator i dać jakiś lepszy nawet wiekszych gabarytów. np. olejowy - bo w Cdku zawsze znajdzie się tyle miejsca aby je uzyć

> Mixann

Kondensatorów wejściowych jednak nie usunę, bo wzmak będzie pracował z co najmniej dwoma źródłami - cd-kiem i kartą dźwiękową, na której olejaki zamontować byłoby kłopotliwie :) A i czasem chciało by się potestować jakieś inne źródo, bez dłubania w nim. Lepiej, żeby wejście było standardowe.

Z tego co poszukałem to nie znajdę raczej polipropylena, który się tam zmieści. Jantzen za gruby, kostki wszelkie za długie a na płytce niepotrzebnego miejsca brak. Zrobię więc po prostu w płytce po dwie pary dziurek - 15 i 2,5mm. Jak kiedyś BG NX dopadnę to wylutuję Wimy MKS4 i będę mieć dodatkową frajdę.

witam

=====

W takim wypadku jesli ma to byc wejście uniwersalne to myśle że w tym wypadku BG NX będą dobrym kompromisem ale co do innych kondensatorków to raczej nie wkładaj tam poliestrowych Wim bo nie bedzie to dobra konfiguracja.

jesli już wimę to polietylenową MKP - zagrała ładniej niz MKSE.

Wima MKP to właśnie polipropylen, niestety nie robią na niskie napięcia i najmniejszy 1uF ma raster 22.5. Tyle miejsca nie mam :( Jak namierzę BG albo ktoś w wątku "poszukiwany, poszukiwana" da znać gdzie je można w Polsce kupić to bedzie upgrade :) Ale od Anglików 2szt sprowadzać nie zamierzam. Jeszcze te £1.87/szt bym przełknął ale jeszcze przesyłka i kombinacje z płaceniem, brr.... Zwłaszcza, że karty kredytowej nie mam i nie przewiduję.

> veteran, 2 dni temu napisałeś, że jeszcze bedą płytki; chciałbym zamówić po dwie płytki pod LM3875 i LM3886 bez opampów. Cz to jeszcze możliwe? Pisałem pod Twój e-mail z zakładki "o mnie" ale nie wiem czy dotarło?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.