Skocz do zawartości
IGNORED

Najtańszy sposób na przedsionek hi-endu :)

MacP

Rekomendowane odpowiedzi

Bylem na paru odsluchach,m in. genelec, adam, focal, oraz opale... no i sa opale u mnie w domu. na razie graja baardzo czysto , jakby malo srednica(porownujac do tannoy).

byla to okazja wiec nie omieszkalem ich wziac. teraz troche odsluchow(niestety malo czasu-tylko niedziela i to nie kazda).druga sprawa to jest sporo ustawien, moze ktos wie co jak poustawiac(bez pomiarow na razie bo...). rowniez bede mial prawdopodobnie sub dynaudio 9s do nich (tak mi proponowano-nawet ze jest wymagany??).

jak ktos ma lub mial i wie co i jak poustawiac to piszcie.

pozdrawiam

rs

jeszcze maly podglad(tymczasowe ustawienie)

cos poszlo nie tak, jeszcze raz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Mniejszego nie dalo rady? :)

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

moze teraz,nie jestem za dobry w tym

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na czym słucham widać w stopce.

Napiszę tylko, że ja po zakupie ADAM A7X, wyłączyłem się z audiofilskiej choroby :D

Jak dla mnie już nie ma powrotu do przestarzałych systemów z pasywnymi kolumnami :D

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

A co Twoje ADAM A7X grają jak Magico S3 ? ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Nieno, na pewno nie mają takiego zejścia jak te Magico S3

Ale na 100% dają baaaaaaardzo duże obciążenie dla mojego konta bankowego - i idę o zakład, że krotność ceny nie zwiększy się proporcjonalnie do krotności jakości dźwięku :)

A ja poza audio mam jeszcze inne hobby, jak np. fotografia i jak mam zapłacić powiedzmy 150 tysięcy pln za kolumny to zdecydowanie wole te pieniądze przeznaczyć na podróże w egzotyczne kraje, w nowe obiektywy, w alkohol i wyjścia na koncerty :D

Co kto woli, co kto lubi.

Jak komuś staje od dźwięku kolumn za 150.000 pln to co mi do tego ;) niech się nimi cieszy ile się da.

Ja za tą sumę wole urozmaicić swoje fellatio, np. czymś takim:

canon-11-24mm-f4l.jpg

Zeiss-Otus-85mm-Lens-on-1D-X.jpg

Sub10.jpg

Photographer-Rahul-Singh1.jpg

GPvOyDl2F4wf.878x0.Z-Z96KYq.jpg

img-1262579717.jpg

9cc127814a2c3538.jpg

41c4e3805d57ba4d4d160e29d15841b5_307387.jpg

Zdecydowanie wolę wydać na wszystko powyższe 150.000 pln, niż na same kolumny :D

Audiofilia to spaczenie.

Zaczynasz słyszeć różne rzeczy.

Przedmioty zaczynają brzmieć.

Zera i jedynki stają się czułe na zasilanie niczym wkładka od gramofonu.

Sam rozumiesz :D

Czy można lepiej niż ADAM A7X?

- No pewnie!

Czy warto?

- Nie sądzę :>

Tych, których stać na Magico S3 nie muszą rezygnować z niczego ;-) Mają i sprzęt audio i resztę.

Dla prawdziwych pasjonatów pewne rzeczy są bezcenne. Dla mnie istotne jest to, żebym miał jak najlepszy dźwięk na jaki mnie stać. A potem reszta. Każdy ma swoje preferencje.

Widać, nie jesteś prawdziwym pasjonatem sztuki audio ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

ciekawi mnie bardzo jakby wypadły te Dynaudio z dedykowanym aktywnym subem - pewnie dźwięk nabrał by konkretnej masy i niskiego zejścia ? - a jeszcze pytanie jak taki sub się podłącza do tych aktywnych kolumn czy to raczej potrzebne są dodatkowe wejścia w przedwzmacniaczu?

Ja u siebie mam taki zestaw gra to naprawdę dobrze. Dodatkowe wyjścia z pre nie są potrzebne (pre podłączasz do suba z suba na monitory) dedykowany sub ma filtry górno i dolno przepustowe dlatego zgranie z monitorami jest stosunkowo proste.
Widać, nie jesteś prawdziwym pasjonatem sztuki audio ;-)

Bład :D

I to ogromny.

Ja cholernie cenię sztukę (w tym muzykę i fotografię)

Uwielbiam słuchać muzyki (kiedyś z resztą sam przez kilka lat zajmowałem się tworzeniem muzyki)

Uwielbiam słuchać muzyki, a nie sprzętu - zapewniam.

Ciebie pasjonuje sprzęt, technologia - i z tego czerpiesz emocje.

To widać od razu po zaangażowaniu w sprawy technologiczne reprodukcji muzyki, a nie np. kwestie kompozycyjne, aranżacje, dobór barw itp.

Gdybyś czerpał emocje przede wszystkim z muzyki, to nie traciłbyś czasu, energii i pieniędzy na uzyskanie wysokiej jakości sztucznie reprodukowanej muzyki w domowych warunkach, tylko częściej bywał na koncertach, jam session niż na forum i sklepach ze sprzętem audio :D

Źle mnie zrozumiałeś BeatX.

Przez sztukę audio rozumiem dążenie do jak najlepszej reprodukcji dźwięku.

Kocham muzykę ale im lepszy sprzęt tym więcej radości sprawia mi jej słuchanie.

Dobry sprzęt zapewnia realizm, który tańszy nie jest w stanie osiągnąć. Oczywiście nie jest to realizm grania na żywo ale możliwy do osiągnięcia w warunkach domowych.

Piopio musisz być bardzo wrednym człowiekiem w realu na każdym kroku próbujesz udowadniać swoją wyższość nad maluczkimi którzy mają tańszy sprzęt od twojego.

Nie jesteś w stanie wyobrazić sobie jak może ktoś dostawać orgazmu słuchając muzyki na "budżetowym" sprzęcie. W tym wątku jesteś chyba tylko po to by zepsuć klimat.

Jestem miłym człowiekiem. Ten kto mnie poznał osobiście może zaświadczyć.

Mówię prawdę o sprzęcie i tyle. Nie moja wina, że budżetowcy mają kompleksy.

A ja (przypomnę się - skromny inicjator tego wątku :) ) tak się zachęciłem do Focali, że zaczynam zbierać na aktywne Solo Be, toteż rozstanę się z opisanymi z takim entuzjamem Alphami (po których zostanie mi duży sentyment). Jak ktoś zainteresowany, zapraszam na priv, wciąż jak nowe, a dobrze "wygrzane".

Jestem miłym człowiekiem. Ten kto mnie poznał osobiście może zaświadczyć.

Mówię prawdę o sprzęcie i tyle. Nie moja wina, że budżetowcy mają kompleksy.

Ile z systemów studyjnych słuchałeś?

A jakie to ma znaczenie czy system jest studyjny czy nie.

Liczy się zdolność do satysfakcjonującej reprodukcji dźwięku.

A jakie to ma znaczenie czy system jest studyjny czy nie.

Liczy się zdolność do satysfakcjonującej reprodukcji dźwięku.

Bo w tym wątku właśnie o takich systemach mowa (dokładnie o monitorach).

Audiofilia to spaczenie.

Piwko

Zdecydowanie wolę wydać na wszystko powyższe 150.000 pln, niż na same kolumny :D

Audiofilia to spaczenie.

Pięknie to wszystko ująłeś. SZACUNEK!

Sam przesiadłem się na monitory aktywne Focal Alpha 65 i wyleczyłem się z audiofilii.

Mam satysfakcjonujący mnie dźwięk, a pieniądze przeznaczam na inne przyjemności (np. ostatnio koncert w warszawskiej Progresji)

Audiofilia to miłość do dobrego dźwięku.

Można z tego zrezygnować ale co to za życie ... ;-)

Weź się odpier**l Przemysławie. Nie życzę sobie uwag jakiegoś szczeniaka, który nie ma o niczym pojęcia.

Jakie masz pojecie o temacie o którym traktuje wątek? Zgaduje że niewielkie bo odpowiedzi na pytanie #165 nie dostałem.

Tak jak wiele razy wcześniej pogardliwie odnosisz się do innych by pokazać jaki z Ciebie wielki guru. Co najciekawsze wątki i fora chyba losowo wybierasz.

Audiofil to uświadomiony meloman ;-)

Tak jak wiele razy wcześniej pogardliwie odnosisz się do innych by pokazać jaki z Ciebie wielki guru.

Raczej odgryzam się tym, którzy mnie atakują. Nikogo pierwszy nie atakuję, co najwyżej wyrażam pewne wątpliwości co do słuszności pewnych poglądów. Zazwyczaj poglądów wynikających z braku doświadczenia.

Audiofil to uświadomiony meloman ;-)

Raczej odgryzam się tym, którzy mnie atakują. Nikogo pierwszy nie atakuję, co najwyżej wyrażam pewne wątpliwości co do słuszności pewnych poglądów. Zazwyczaj poglądów wynikających z braku doświadczenia.

Niestety, Twoja i nie tylko twoja wiarygodność mocno spada ze względu na konflikt interesów. Jako, że oferujesz komercyjnie sprzęt nie można Ci wierzyć, że jesteś obiektywny. Dotyczy to oczywiście wszystkich "branżowców" - wiec bez urazy.

----------------

Audiofilem jestem od 20 lat. Sprzedaję od pół roku jeden specyficzny produkt. Powinna być wyciągnięta średnia ważona wiarygodności ;-)

Audiofilem jestem od 20 lat. Sprzedaję od pół roku jeden specyficzny produkt. Powinna być wyciągnięta średnia ważona wiarygodności ;-)

Nie chodzi personalnie o Ciebie. Niestety, obecne forum zatraciło całkowicie swój urok. Jeszcze parę lat temu można się było dowiedzieć czegoś konkretnego, natomiast obecnie garść "guru" zaśmieca wszystkie wątki swoimi "mądrościami" z których jasno wynika, że tylko jeden produkt "gra" a reszta to syf. Zauważcie, proszę, kto tak naprawdę udziela się na forum oraz na formę wypowiedzi. Zatraciła się całkowicie kultura wypowiedzi, pojawiło niechlujne pisanie i smrodek jak na czaterii. Przykre jest to, że elitarne kiedyś forum stało się zwykłym śmietnikiem. Na szczęście pozostało jeszcze pw i kontakty z rzeczowym ludźmi.

Miłego dnia.

----------------

Zgadzam się w 100%. Kiedyś wypowiadali się ludzie z doświadczeniem, od których można się było czegoś nauczyć. Teraz "rzondzom" początkujący, wychowani na pyskówkach rodem z onetu, którym wydaje się, że pozjadali wszystkie rozumy.

Zgadzam się w 100%. Kiedyś wypowiadali się ludzie z doświadczeniem, od których można się było czegoś nauczyć. Teraz "rzondzom" początkujący, wychowani na pyskówkach rodem z onetu, którym wydaje się, że pozjadali wszystkie rozumy.

To jeszcze powiedz Piopio lub zacytuj co ciekawego napisałeś w tym wątku który dotyczy przypominam monitorów studyjnych.
Źle mnie zrozumiałeś BeatX.

Przez sztukę audio rozumiem dążenie do jak najlepszej reprodukcji dźwięku.

Kocham muzykę ale im lepszy sprzęt tym więcej radości sprawia mi jej słuchanie.

Dobry sprzęt zapewnia realizm, który tańszy nie jest w stanie osiągnąć. Oczywiście nie jest to realizm grania na żywo ale możliwy do osiągnięcia w warunkach domowych.

Mogę tylko to potwierdzić. Nie wiem tylko do jakiej ceny można mówić o sprzęcie budżetowym. Z mojego doświadczena można skompletować sprzęt o wysoce satysfakcjonującym dźwięku za jakieś 12-15tyś. zł. tj. cd, wzm, zg i okablowanie.

Oczywiście sprzęt używany.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.