Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel głośnikowy na licy srebrnej - opinie

Szogunwawa

Rekomendowane odpowiedzi

przeciez od tych ludzi akurat niczego sie nie wymaga moga przyjechac pijani na kacu niewpełni władz umysłowych. wysilac się bedzie tylko ten słyszący zatem dlaczego ryzyko ma być analogiczne?

ale już żebyście nie szczekali i nie wymyślali powodów to ja się mogę założyć nawet 3 do 1

A jaka jest "cena" jak się wyłożą?

Nie ma takiej opcji i dlatego tak się boicie wyłożyć kasę.

Waszym celem jest poznać prawdę o słyszeniu kabli, a naszym celem jest na tym zarobić.

Mogę obiecać, że od wygranej zapłacę fiskusowi należny podatek dochodowy. ;-)

przeciez od tych ludzi akurat niczego sie nie wymaga moga przyjechac pijani na kacu niewpełni władz umysłowych. wysilac się bedzie tylko ten słyszący zatem dlaczego ryzyko ma być analogiczne?

Czyli większym wysiłkiem jest posłuchanie muzyki przez pół godzinki jak tłuc się samochodem np przez pół Polski?

A jakie te kabelki dokładnie proponujesz, bo zdaje się miałeś jakieś wymagania, ale nie podałeś dokładnych modelów.

oczywiscie że większym bo to od niego się czegoś wymaga w przeciwieństwie do drugiej strony której głównym zajęciem będzie ruszenie dupy z domu to ja mam się wykazać talentem a Ty jestes od zmiany kabli

droga nie ma tu znaczenia bo chyba wszyscy się zgodzimy ze test musi sie odbyc w domu slyszącego (sprzet, warunki akustyczne)

moge tego dokonac nawet na budzetowych kablach >50zł/m

dla biedniejszych proponuję zrobienie laski mojemu koledze jesli wygram, ale na to Waszym zdaniem nie ma szans wiec ryzyko jest zerowe

moge tego dokonac nawet na budzetowych kablach >50zł/m

Czyli o ile cie dobrze zrozumiałem. Robimy honorowy zakład, np o 5 tysięcy. Mówisz, że jesteś gotów się założyć nawet trzy do jednego? Nie wymagam tego, starczy 1:1, ale oboje kładziemy kasę na stół. Wybieramy dowolne 2 przewody kosztujące min 50zł, wszystko jedno czy głośnikowe, sieciówki, czy USB. Rozróżniasz na słuch, kasa zostaje u ciebie, nie rozróżniasz jedzie ze mną. Dam ci fory. Na 10 prób możesz się raz pomylić.

hehe troche przesadziłeś

wybieramy kable ktore ja znam bardzo dobrze i wiem ktory ma wiecej gory ktory szersza scene

sprawiedliwie powinno byc tez tak ze puszczasz mi raz jeden raz drugi i ja Ci mowie ktory jest ktory biore kasy a Ty wracasz z niczym

Jeśli mówimy o głośnikowych, to najpierw muszę dokładnie wiedzieć jakie to modele, bo sam moge spreparować 2 takie komplety, że będę słyszał różnicę. Co do sieciówki jest mi wszystko jedno o ile będzie miała przekrój adekwatny do poboru mocy.

Ułatwię ci bardziej. Spreparuję przełącznik na przekaźnikach. Dostaniesz do ręki pilota i sam będziesz sobie przełączał kiedy chcesz i ile chcesz.

mowa o glosnikowych - mozesz sam kupic ja Ci podam modele

nie dysponuję co prawda gotówką w kwocie 5 tyś więc może zgodzisz się na nizszą kwotę w końcu nie o pieniądze cały ten spór

zapraszam na priv po szczegóły

Ale mnie chodzi o zakład, a o co chodzi w zakładzie pisałem pisałem parę postów wyżej :)

Dlaczego na priv? spór powstał na forum i i zakład tu może powstać.

To podaj jaka kwota wchodzi w grę i o jakie przewody ci chodzi, i jeszcze gdzie mieszkasz?

A już myślałem, że zaczęliśmy rozmawiać jak dorośli. Nie potrzebny mi adres, starczy miasto. Jeśli powiesz 200zł a ja mam na paliwo więcej wydać to to dla mnie żaden interes. Albo rozmawiamy poważnie, albo koniec dyskusji z mojej strony.

hehe troche przesadziłeś

wybieramy kable ktore ja znam bardzo dobrze i wiem ktory ma wiecej gory ktory szersza scene

sprawiedliwie powinno byc tez tak ze puszczasz mi raz jeden raz drugi i ja Ci mowie ktory jest ktory biore kasy a Ty wracasz z niczym

Ale sekwencja zmian nalezy do operatora kabli, czyli moze zmieniac kable a moze ich w ogole nie zmieniac, powiedzmy robimy 10 odsluchów, jesli wytypujesz poprawnie 10/10 to uznajemy ze slyszysz faktycznie zmiany, z wiadomych przyczyn kable powinny byc podobnego przekroju aby nie okazalo sie ze jeden to 0,2mm2 ktory naturaklnie obnizy poziom natezenia dzwieku, mozna tez dorzucic trzeci kabel, wtedy stwierdzasz ze nie gra zaden z twoich kabli ktore znasz

Czy ja robiłem jakieś przedszkolne dygresje?

Albo rozmawiamy poważnie, albo koniec dyskusji z mojej strony.

nie pajacuj

PW sprawdziłem. Dalsze szczegóły mnie nie interesują.

ale na co te kombinacje albo slysze albo nie i jestem to w stanie udowodnic w pierwszym podejsciu

wg Ciebie bedziemy sie testowac dopoki się nie pomylę?

czy ktos jeszcze ma jaja troche dluzej niz jak sie pojawiaja konkrety?

ale na co te kombinacje albo slysze albo nie i jestem to w stanie udowodnic w pierwszym podejsciu

wg Ciebie bedziemy sie testowac dopoki się nie pomylę?

Skoro slyszysz to nie ma szans na pomylke, dajesz dwa kable, trzeci dorzucam od siebie ktorego nie znasz i bedziesz wiedzial ze gra inni niz twoj, 10/10 i uznaje ze slyszysz kable a ja jestem gluchy albo mam slaby sprzet

Spreparuję przełącznik na przekaźnikach. Dostaniesz do ręki pilota i sam będziesz sobie przełączał kiedy chcesz i ile chcesz

Przełącznik musi mieć atest, że nie wpływa na brzmienie. Inaczej efekt maskowania całkowicie zaburzy test.

Gość rydz

(Konto usunięte)

dla biedniejszych proponuję zrobienie laski mojemu koledze jesli wygram, ale na to Waszym zdaniem nie ma szans wiec ryzyko jest zerowe

Szanse szansami , ale za fragment twojego posta powinieneś dostać kilka krótkich / długich i wylecieć na zbity pysk . :(

10/10 to mocno nieuczciwe skoro prawdopodobienstwo trafienia jest 50% to 7/10 to uczciwa propozycja. to ze umiesz chodzic nie oznacza ze sie nie wy***iesz na prostej drodze

Jakie prawdopodobienstwo trafienia? to ty na hybil trafil bedziesz strzelal?

albo slyszysz albo nie slyszysz

Przeciez zmiany sa tak spektakularne ze tylko gluchy nie slyszy, wiec 10/10 i zamilkne na zawsze w kwestii kabli na tym forum

na chybił trafił - po prostu lubię ryzykować kasę a skoro Ty nie słyszysz to ja też nie mogę. zatem szanse mam 50% ale w promocji zgodzę się na 7/10 - to chyba łatwa dla Ciebie kasa nawet przy odrobinie mojego szczescia

ty dwa wzmacniacze z tej samej półki cenowej odroznisz od siebie 10/10?

może sprawdzimy też Ciebie?

Twoje warunki to wymowka, jasno stwierdzajaca ze nie jestes pewny swojego slyszenia, jak sie zdecydujesz na 10/10 to wyslij pw umowimy sie na konkretny dzien po swietach

a jesli nie odroznisz dwoch wzmacniaczy 10/10 tzn ze jestes idiotą który wydaje bez sensu kasę na audio??

jeszcze raz powitarzam test powienien wyglądac zero jedynkowo

wchodzi jeden gośc przełącza mi kable 2x ja mowie ktory jest ktory i test sie konczy wchodzi nastepny tak samo pewny siebie i zabawe powtarzamy

rozumiem że to duże ryzyko bo aż 50% umoczenia kasy dlatego proponuję 70%

jeszcze raz powitarzam test powienien wyglądac zero jedynkowo

wchodzi jeden gośc przełącza mi kable 2x ja mowie ktory jest ktory i test sie konczy wchodzi nastepny tak samo pewny siebie i zabawe powtarzamy

jest jeszcze opcja ze nie bedzie przelaczal wcale, naprzyklad 3x zostawi ten sam kabel, ty powiesz ze teraz gra drugi kabel i juz lezysz

niech beda te 2 kable, ale 100% skutecznosci, wszak zmiany spektakularne przypominam

napisz tylko jakie kable bedziesz rozpoznawal IC, glosnikowe, sieciowki, usb, swiatlowody, coaxiale

stary nie kumasz że musimy sie spotkac w srodku drogi? dla mnie spektakulanre dla Ciebie zadne wiec jesli dostrzegę nawet subtelne zmiany w tescie 7/10 to ja jestem wygranym?

wg Twojej logiki subtelne zmiany to nie zmiany?

do testu możemy użyc głośnikowych kabli miedzianych vs srebrnych ale jesli podnosicie zarzut ze material musi byc ten sam to jestem gotowy sie zgodzic na kable melodiki vs qed

Jakie pol drogi? ja uwazam ze kable nie maja zadnego wplywu na dzwiek wiec oczekuje 100% trafien

Ty uwazasz ze zmiany sa wiec by to udowodnic musisz miec 10/10 czyli 100%

Przewody moga byc nawet ze zlota kontra miedziane, dla mnie ten uklad jest prosty jak drut

a jak ktos uwaza ze zmiany są subtelne na ledwoslyszalnej granicy percepcji ale wciąż do rozpoznania to przyznajesz mu racje? troche brak tu konsekwencji

na 7/10 jeszcze dziś

nie ma ludzi nieomylnych zeby w kazdej dziedzinie założył się z Tobą na 100% powtarzalność

albo na uczciwy uklad jedno podejscie jedna decyzja wtedy kazdy z nas ryzykuje tyle samo

Jakie pol drogi? ja uwazam ze kable nie maja zadnego wplywu na dzwiek wiec oczekuje 100% trafien

dla mnie ten uklad jest prosty jak drut

tym postem trochę się ośmieszasz i prosty jak drut jest nie układ a Ty

Lechu, pomyśl a nie klep na oslep. ;)

A jaką masz tu wartość rzeczywistą? Załóżmy ze jest ona X i na tyle chcesz nastawiać. Pomiary będziesz miał w granicach -1,5%X do 1,5%X. Czyli poszczególne wyniki mogą się różnić między sobą nawet o 3%X. Taki błąd masz przy ustawianiu na dwóch urządzeniach wartosci X. I tyle w temacie :)

Jarek pomyśl a nie klep na oślep. Uważasz, że pomiar tego samego (wzorcowego) napięcia będzie za każdym razem inny dla tego samego miernika ? Ten który wymieniłem wcześniej (V640) tak nie ma. Pomiary tego samego napięcia w odstępach czasu nie różnią się. Oczywiście wszystkie pomiary mogą się różnić o dokładność (tolerancję) miernika, ale porównawczo między sobą praktycznie się nie różnią.

Teraz domyślam się dlaczego ciągle słyszysz różnice mimo deklarowanego stałego poziomu napięcia (prawidłowego testu). Masz uszkodzony miernik i za każdym razem pokazuje co innego. Słyszysz po prostu różnice w poziomie wyjściowym a nie jakościowym ;-).

Ale możesz sobie dalej uważać, że wyrównałeś poziomy dokładnością do 0,1dB. Mnie to też nie przeszkadza.

Mnie też nie przeszkadza Twoje pisanie o słyszanych przez Ciebie zmianach, tylko że na dziś jest domniemanie że oszukujesz forumowiczów. Celowo lub przypadkowo na skutek uszkodzenia miernika poziomu wyjściowego.

nie ma natomiast najmniejszej szansy aby ustawic poziom w obu urzadzeniach polegajac jedynie na sluchu, gdyz nie rozroznimy roznic w poziomie nawet rzedu 1-2dB

Przy możliwości szybkiego monitorowania A/B moim zdaniem jest możliwość uzyskania dokładności wyrównania na ucho z dokładnością 0,5 dB. Wymaga to jednak maksymalnego skupienia. Wyrównałem kiedyś u kolegi na ucho poziomy dwóch urządzeń i po pomiarze następnego dnia wyszła różnica 0,3 dB. Oczywiście dopuszczam możliwość wystąpienia przypadku bo nie weryfikowałem powtarzalności tej operacji w moim wykonaniu.

Właśnie zamierzam przeprowadzić na sobie parę testów, dlatego pytam o szczegóły. Mam nadzieję, że wypowiesz się w tej kwestii, która była w dalszej części mojego posta.

Nie drąż tematu teoretycznie tylko najpierw zmierz się z nim praktycznie. Później możesz dyskutować. Procedurę znasz.

Dokładność miernika v640 jest wystarczająca do pomiarów porównawczych, wynosi nawet 1,5 % na pełnej skali jak dobrze pamiętam.

Jak Kolega nie rozróżnia pojęcia dokładność pomiaru miernika od dokładności różnicowej dwóch pomiarów na tym samym mierniku (to samo napięcie) to trudno dyskutować.

Odnośnie dokładniejszych mierników najlepiej podać model, aby ktoś inny mógł sobie sprawdzić dane techniczne.

W "Wielkopolskim teście ABX" wyrównanie poziomów wykonane zostało o ile pamiętam na ucho, więc ten temat dokładności pomiaru to tylko tak w celu zamulenia tematu ? Kolego wyrównaj poziomy jak chcesz i jakim chcesz miernikiem byle były takie same z dwóch urządzeń. Jak sam zauważyłeś powinna wystarczyć nawet większa odchyłka różnicowa niż wspomniane 0,1 dB. Te 0,1 dB to tylko ze względu na deklarowaną pisemnie wybitność słuchu niektórych piszących tu audiofilów. Oczywiście wybitność nie potwierdzoną praktycznie tylko zadeklarowaną opisowo.

na 7/10 jeszcze dziś

nie ma ludzi nieomylnych zeby w kazdej dziedzinie założył się z Tobą na 100% powtarzalność

Kolego jak słyszysz różnice to nie ma mowy o "nieomylności". Trafiasz 10/10. Oczywiście w ślepym teście.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.