Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel głośnikowy na licy srebrnej - opinie

Szogunwawa

Rekomendowane odpowiedzi

Poziom argumentacji słyszących jest wprost proporcjonalny do poziomu lustra wody spuszczanej w kiblu.

Zapomniałeś dodać, że lustro wody w kiblu obserwujesz ze swojego poziomu, czyli od dołu.

czlowiek nie jest w stanie uslyszec

A co konkretnie człowiek jest w stanie usłuszeć? Gdzie jest granica niesłyszenia? Proszę o precyzyjne wyliczenia.

A co konkretnie człowiek jest w stanie usłuszeć? Gdzie jest granica niesłyszenia? Proszę o precyzyjne wyliczenia.

Nawet mp3 od flaca wiekszosc nie jest w stanie rozpoznac

Różnicę ziarenka cukru w kilogramie porównujesz do różnic między kablami. ;-)))

Jakbyś przykładał większą uwagę do tego co się do was pisze, to byś wiedział, że to są właśnie tej wielkości różnice

i może wtedy zamiast rechotać i rżeć jak niedorozwinięty ośmiolatek, dwa razy byś się zastanowił przed kliknięciem "napisz".

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

caly czas Ci pisze ze czlowiek nie jest w stanie uslyszec i tym samym rozpoznac znieksztalcen nawet 1% a ty sie upierasz ze 0,01% uslyszysz

A ja cały czas upieram się, że cyferki to tylko na papierze są. Słuch ludzki (ten normalny) rządzi się swoimi prawami. ;-)

Zapomniałeś dodać, że lustro wody w kiblu obserwujesz ze swojego poziomu, czyli od dołu.

Obserwuję od dołu, żeby lepiej słyszeć co tam mamroczesz.

A ja cały czas upieram się, że cyferki to tylko na papierze są. Słuch ludzki (ten normalny) rządzi się swoimi prawami. ;-)

Tak, zwłaszcza wasz, internetowych mitomanów gawędziarzy.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Na jakiej grupie kontrolnej przeprowadzałeś badania, że doszedłeś do takiej konkluzji?

Chcesz to mozesz wziasc udzial w badaniu, daj mi we flacu jakis kawalek ktory znasz doskonale

zrobie z niego 3 pliki ktore beda wygladaly identycznie pod wzgledem wagi, wyswietlanego bitrate itp

jeden bedzie niemodyfikowany (poza "data ostatniej modyfikacji" drugi mp3 o faktycznym bitrate 320kbps a trzeci 192kbps

podejmujesz rekawice?

Sluch ludzki jak kazdy zmysl jest niezwykle latwo oszukac, pomacal bys meska dupe z zawiazanymi oczami i stwierdzilbys ze fajna laska.

Udowodnij.

Przecież do was i tak nic nie dociera, więc jak mam tracić czas na bezproduktywne pierdolenie, to wolę iść wcześniej spać.

Dobranoc.

Masz dzieci w tym wieku?

Mam, adoptowane. Jedno to SzuB, a drugie soundchaser.

Sluch ludzki jak kazdy zmysl jest niezwykle latwo oszukac

Tylko taki, który jest niewyrobiony.

Po zrobieniu wielu prawidłowo przeprowadzonych testów porównawczych nic nie jest w stanie nas oszukać.

pomacal bys meska dupe z zawiazanymi oczami i stwierdzilbys ze fajna laska

Nie sądź po sobie. ;-)

bezproduktywne pierdolenie

Z tym się zgodzę. ;-)

Dobranoc.

Tylko taki, który jest niewyrobiony.

Po zrobieniu wielu prawidłowo przeprowadzonych testów porównawczych nic nie jest w stanie nas oszukać.

Tak Ci sie tylko wydaje, a moze Ty sie podejmiesz odroznienia mp3 od flaca?

Dochodzimy teraz do wyjaśnienia, co dzieje się obecnie wokół waszego globu. Ciemne sługusy, którzy kontrolują twoje królestwo są w ogromnej rozterce. Strategie, które zawsze działają na rzecz przytępienia Światła to już nie działa. Specjalne strategie zaradcze są teraz i prowadzą do klęski Cabal. W związku z tym, że są w stanie zawieszenia, a nie mogąc się ruszyć do przodu z wygranej planem. Dylemat ten wywołał panikę w ich globalnym przywództwie. Duże międzynarodowe instytucje z grupy usług finansowych i ich wielonarodowi sojusznicy zrozumieli, że ich porażka i aresztowania są rzeczywiście nieuchronne. Kilka osób w ich ogromnych splecionych korporacjach bankowych sugerują radykalne zmiany, jako możliwe drogi wyjścia. Zapewniliśmy, szefów grup tej ogromnej organizacji w stylu ośmiornicy, że każda próba opóźnienia tego procesu jest skazana na niepowodzenie. Zaproponowaliśmy serię ruchów dla naszych sojuszników, które mogą doprowadzić tę zawiłą grę w szachy do szybkiego finału. To obejmuje szereg jednostronnych posunięć, które pozwalają na globalny reset waluty. Ten zestaw ruchów uwalnia impas poprzez szybkie obalenie wielu kluczowych systemów, które utknęły w tej transformacji od lat.Jesteśmy dokładnie wdzięczni każdemu z was za okazaną cierpliwość. Pojmujemy poziom frustracji jaki przechodzicie każdego dnia. Dlatego robimy, co możemy, aby ustawić te prawa które pozwalają na początki szerokiego transferu bogactwa, co pozwala każdemu z was, abyście robili to, po co przyszliście tutaj. To jest rzeczywiście dość trudne by utrzymać stopień samodzielnego wzmacniania pozytywnych marzeń, gdy wydaje się, że te rzeczy są ciągle opóźniane przez ciemnych i ich nikczemnych popleczników. Naszym planem jest pokazanie, Światła, jak i ci działający na powierzchni Gai mogą przyspieszyć nieuniknione. Niniejszy klucz do uelastycznienia procesu; by dostarczyć obiecane bogactwa bezpiecznie do tych, którzy nas tak bardzo cenią i sumiennie zaufali. Proces ten musi szybko działać, na powstanie nowego ładu i transformacji światowego systemu finansowego. Mamy zapisane na wiele sposobów, by to szybko się stało. Nasi łącznicy, z pomocą naszych przyjaciół Agarthan, realizują środki, aby osiągnąć te wzniosłe i najbardziej niezbędne cele. Mamy możliwość tworzenia i przenoszenia złota, tak jak sobie tego życzymy. Również posiadamy zdolność teleportacji przywództwa z jednego punktu do drugiego. Nadszedł czas, aby korzystać z technologii do blokowania planów ciemności i łatwo wspierać pragnienia naszych zwolenników na powierzchni Gai. Pamiętaj, że Twój świat posiada globalną sieć kontroli umysłu, a także tajne przestrzenie wojennych technologi, które są częściowo zamaskowane, i istnieją siły, które próbują wzniecić pewnego rodzaju wojnę. Trzymamy ten kontyngent kosmicznej broni neutralizowany i na dystans od lat. Ci, którzy szczerze pragną by ta rzeczywistość była chora są zdeterminowani, aby znaleźć sposób na wykorzystanie tej technologii. Możemy oglądać i obserwować, jak ciemni powołują jedną po drugiej tajną misję , by jakoś przełamać nasz egzekwowany i wymuszony impas. Jesteśmy zbyt silni dla nich. Jedynym rozwiązaniem dla kabal jest natychmiastowe poddanie się tych współpracowników, którzy są codziennie z nimi w arm-wrestlingu ( siłowniu na rękę). Nasi łącznicy teraz robią to, co jest potrzebne, aby uwolnić ten bałagan, który trwa na całej powierzchni Gai. Czas na sukces jest dla nas! Mamy zatem do czynienia z tym, co jest konieczne do ukończenia naszych różnych sposobów, aby obniżyć ciemną kabałę i jej pozornie niekończące machinacje. Wymaga to wiele rzeczy do zrobienia przez naszych ziemskich współpracowników. Nasi łącznicy zapewniają nas, że istotne działania są obecnie w toku. Jest nadzieja Wniebowstąpionych Mistrzów i Nieba, że ​​ci ciemni szubrawcy przyznają się do porażki i izolują się od ciebie. Plany zostały zatwierdzone przez które te sługi ciemności mogą być aresztowani, osądzeni i przeniesieni do miejsc, w których nie mogą już wpływać na wydarzenia jakie dzieją się w całym tym świecie. Tylko wtedy możemy uczciwie stwierdzić, że nowa rzeczywistość może całkowicie objawić się wokół ciebie. Mamy przyznane przez wielu na świecie, którzy w pełni zrozumieli, co należy zrobić. W tym świetle, możemy stwierdzić, że działania jakie są podejmowane, mają na celu przełamać ten obecny impas i przenieść domenę do przodu do nowej rzeczywistości. To może szybko doprowadzić do ujawnienia i przybycia naszych mentorów w twoim królestwie. Jest to w tej chwili, że masz bardzo blisko do końcowych etapów, które prowadzą do pełnej świadomości! Mamy tu wyjaśnić szereg zdarzeń, a najważniejszym z nich jest, jak wyłączyć aktualną moc ciemnej kabały, która chce uniemożliwić wypłatę nowego systemu finansowego. Istnieje szereg umów podpisanych z jednostkami policji twojego królestwa, a te jednostki obecnie odpychają nielegalne bariery wprowadzenia nowego systemu bezpieczeństwa dla międzynarodowych przelewów bankowych. Ponadto, nasi przyjaciele z przestrzeni kosmicznej używają swoich umiejętności, aby zapewnić, że liczba naszych programów szybko się przedstawi jako spełnione. Błogosławimy wszystkim, którzy pozwalają nam odłożyć na bok podłe i odrażające sposoby, za pomocą których ciemni kontrolują przetwarzanie swoich błogosławieństw. Głęboko chcemy być w stanie podać wam specjalny prezent w tym sezonie. Mamy też zamiar również użyć tego dobrobytu , by zaprezentować wam nowy system rządów. Nasi współpracownicy więc przygotowują te niebiańskie błogosławieństwa ! Przez dziesiątki lat trzeba było czekać cierpliwie na wydarzenia, które mogą ogromnie zmienić tą rzeczywistość. Ściśle współpracujemy z wieloma, aby zapewnić, że scalawags ( huncwoty) którzy albo skradli lub zablokowali dostawę niektórych funduszy otrzymają sprawiedliwość, na jaką oni naprawdę zasługują. Aresztowania i różne opłaty są przygotowane, by ich izolować tak, że nie są już w stanie opóźnić to, co już dawno obiecaliśmy. Ciemni są teraz bardzo zapracowani aranżując różne sekwencje zdarzeń, które mogą prowadzić do innej globalnej wojny. Nasza rodzina z przestrzeni anulowała ten proces. Prosimy również, by błogosławieni, wykorzystali swoje medytacje i rytuały do ​​pomocy w tej najbardziej szlachetnej sprawie. Mamy codziennie modlić się i skupić się na pokoju, zmianach i dobrobycie dla tego królestwa. Nowy okres wielkiej świadomości jest rozliczany w całym tym świecie. Użyj tej nowej energii, aby zamanifestować nową epokę dla całej ludzkości! Uświadom sobie, głęboko w sercu swoim, że nowy okres dla ludzkości jest o brzasku. Ta nowa era ma być przeżywana w wolności, pokoju i dobrobycie. Dekrety Nieba są dość specyficzne. Wszyscy z nas są wprowadzani w boskiej służbie dla Światła. Tą wspaniałą misją jest ujawnienie się, jak stać się bardziej świadomym jego istnienia. Ciemni, którzy od dawna uruchomili tę sferę, zanikają. Ponieważ to robi, mroczny, wilgotny chwyt tych drani.. Masz zostać zapoznany z nowymi grupami ludzkimi Światła. Proces przejścia od ograniczonej do pełnej świadomości przyspiesza. To pozwoli nam się urzeczywistnić( zmaterializować) w tym prawym, boskim czasie. W tym momencie mamy zamiar pouczyć cię w kilku ważnych tematach o tej transformacji. Również masz spotkać tych, którzy są z Wewnętrznej Ziemi i z kosmosu. Spotkania te mają poszerzyć naszą duchową rodzinę i przygotować cię do powrotu do twojego życia jako w pełni świadomych Istot Światła. Dziś nadal informowaliśmy o tym, co się tutaj dzieje. Wiele wspaniałych cudów ma wystąpić w tym okresie wakacyjnym. Bądź gotów zaakceptować to, i cieszyć się z tego, co Niebo ma dać. Przyszły rok ma być wypełniony jeszcze większemi cudami i końcowym etapem, przez który macie rozpocząć ostateczną zmianę do pełnej świadomości. Wiedzcie, drodzy, że niezliczone zasilania i niekończącej się dobrej koniunktury Nieba rzeczywiście są dla Was Pozdrawiam! Niech tak będzie! Selamat Gajun! Selamat Ja! (Sirian dla Was w Jedności! I bądź w Radości !)

Przestań już nudzić. Takich cFaniaków było tutaj na pęczki i każdy jeden jak przyszło co do czego zawijał ogon

wymyślając na poczekaniu pierdylion warunków i powodów uniemożliwiających przeprowadzenie jakiegokolwiek testu..

Z tobą i każdym kolejnym będzie dokładnie to samo, dlatego nikt już nie traci czasu na głupie gadki szmatki

z których nigdy nic nie wyniknie, bo gdyby miało wyniknąć, to już dawno mielibyśmy dowód na słyszenie kabli.

Jak chciałeś zwrócić na siebie uwagę, to średnio ci wyszło i musisz niestety wymyślić coś lepszego, żeby zaistnieć.

Przestań już nudzić. Takich cFaniaków było tutaj na pęczki i każdy jeden jak przyszło co do czego zawijał ogon

wymyślając na poczekaniu pierdylion warunków i powodów uniemożliwiających przeprowadzenie jakiegokolwiek testu..

Z tobą i każdym kolejnym będzie dokładnie to samo, dlatego nikt już nie traci czasu na głupie gadki szmatki

z których nigdy nic nie wyniknie, bo gdyby miało wyniknąć, to już dawno mielibyśmy dowód na słyszenie kabli.

Jak chciałeś zwrócić na siebie uwagę, to średnio ci wyszło i musisz niestety wymyślić coś lepszego, żeby zaistnieć.

Tchórz!

OK mogę się zgodzić, ale tylko pod warunkiem, że SzuB wyłoży drugiego tysiaka i również weźmie udział w teście.

Jestem w stanie się przemęczyć nawet cały dzień w samochodzie, żeby tylko zobaczyć jak SzuB rozróżnia kable.

Hej SzuB żyjesz tam? Bo to już półtorej godziny minęło i nagle nie masz nic do powiedzenia? Zatkało kakało?

A wcale, ze nie, bo Ty.

No dokładnie, tylko że tym razem to nie przejdzie, bo wszyscy widzieli, że nazwał mnie tchórzem, więc rzuciłem mu rękawicę.

Albo ją podniesie, albo sam jestem ciekaw jak spróbuje teraz wybrnąć z kłopotliwej sytuacji, zachowując przy tym twarz.

Hej SzuB żyjesz tam?

Hej, żyję i z coraz większym rozbawieniem obserwuję, jak się kompromitujesz, tchórzu. Kolega rzucił ci rękawicę, a ty już wymyślasz warunki, wijesz się, kluczysz, usiłujesz obracać sprawę w żart, odwracasz kota ogonem, wciągasz mnie w swoją grę, choć propozycja nie wyszła ode mnie! Bądź mężczyzną, prantulla, ale nie takim jak Ron, który mocny jest tylko w korzeniu i to na filmach. Do dzieła! Odpowiedz koledze na propozycję!

Dawniej porównując kable (od dłuższego czasu już tego nie robię) czas pomiędzy przełączeniem kabli mógł być nawet ok. 30 sekund

i w zupełności wystarczał mi do usłyszenia różnic.

Więcej powiem, im dłuższy ten czas tym większa różnica pomiędzy kablami bo intensywniej działa wyobraźnia audiofila.

Myślenie nie jest Twoją najsilniejszą stroną. ;-)

Za to Kolega to Tytan logicznego myślenia ;-).

Audiofile nie maja problemow z odroznieniem roznic miedzy dwoma opami ktore sie roznia znieksztalceniami na tym poziomie.

Ale tylko w porównawczym teście audiofilskim (takim bez zasad) w którym różnice brzmieniowe budowane są w wyobraźni audiofila. Żaden audiofil nie pokazał praktycznie jak potrafi rozróżnić na ucho dwa wzmacniacze operacyjne, które mają prawidłową aplikację fabryczną. Piszecie tylko że potraficie.

Nie wiem dlaczego ta oczywistość nie dociera do niesłyszącego betonu?

Udowodnij że to nie Ty jesteś betonem. Pokaż jak rozróżniasz komisyjnie dwa kable.

Czyżby zmysł słuchu szedł w parze z inteligencją?

U audiofila zdecydowanie w zespoleniu z obrazem (wzrok) i wyobraźnią. Po wyłączeniu tych dwóch zmysłów audiofil przeważnie traci zdolność postrzegania różnic w odbieranych dźwiękach.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Więcej powiem, im dłuższy ten czas tym większa różnica pomiędzy kablami bo intensywniej działa wyobraźnia audiofila.

Chyba Twoja wyobraźnia, bo ja swojej używam do łóżkowych igraszek, ale nie podczas słuchania kabli. ;-)

U audiofila zdecydowanie w zespoleniu z obrazem (wzrok) i wyobraźnią. Po wyłączeniu tych dwóch zmysłów audiofil przeważnie traci zdolność postrzegania różnic w odbieranych dźwiękach.

Chwała Ci za to, że jednak nie uogólniasz i nie wrzucasz wszystkich audiofilów do jednego worka.

Chyba Twoja wyobraźnia, bo ja swojej używam do łóżkowych igraszek, ale nie podczas słuchania kabli

Widzisz, nawet nie zdajesz sobie sprawy, że przy testach porównawczych (audiofilskich - bez zasad) głównie opierasz się o swoją wyobraźnię. Procedura powinna do minimum ograniczać działanie wyobraźni. Oczywiście tylko w trakcie odsłuchów porównawczych mających wykryć różnice pomiędzy elementami zestawu audio. W słuchaniu codziennym możesz jej używać do woli.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.