Skocz do zawartości
IGNORED

kalibracja tv przez email - genijalny pomysł

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

To mnie całkowicie Rozbawiło na tym czarnym forum już myślałem że nic głupszego nie da się na nim wymyślać

"To znaczy musisz być zalogowany w klubie HDTV i być niebieskim:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Podaj proszę wówczas adres mailowy i otrzymasz kalibrację."

Jak można tak perfidnie oszukiwać ludzi i psuć reputację ludziom co naprawdę to fachowo wykonują.

Co tym posunięciem Kiki chce zyskać chyba szuka frajerów żeby utrzymywali jego sypiące się forum no ale widać że niektórzy w to wierzą

Czy w dalszym ciągu wierzycie w uczciwość Kikiego jego forum.Ja czekam na kolejne rewelacje

Widać te rewelacje wywołały burzę na kilku forach

Ukryta Zawartość

Jak pogasisz światła podczas kalibracji to wpływ otoczenia praktycznie nie istnieje.

Tak ,ale w dzień też ogląda się , można dokonać ustawień kalibracyjnych więcej niż raz np. pochmurny dzień , słoneczny , noc i wybierać sobie ten " tryb " ( takie indywidualne tryby są dostępne np. w mojej plazmie gdy włączysz w " Obraz " - " zaawansowane " , jakoś tak . Zresztą ja nie mam kalibracji , lecę na fabrycznym THX Cinema

Tylko zauważcie że założyciel tematu @janunio uważa że to możliwe i jak najbardziej słuszne.... napisał że w 95% wystarczające.... i nie pasuje mu że tamto forum broni interesów M.K.

Janiunio nie napisał w tytule genialny pomysł , tylko genijalny , a te słowo genijalny kojarzy się z genitaliami , czyli jajami .

Od lata czy od lat ?

sorki, od lat.

Ja mam taki aparat , jest niedrogi , zamieszczam zdjęcie nim robione w :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , są rewelacyjne , wszyscy zachwycają się nimi , w fotografice dzięki temu aparatowi i wrodzonemu talentowi dorównuję artyście Janiunio .

raczej bardzo mocno przeciętny o ile nie słaby, rejony na pewno zwiedzasz fajne i bardzo dobrze że fotografujesz ale przekop jeszcze kilka kursów odnośnie kompozycji etc. Jak już odkryjesz pewne cechy fotografii to kup sprzęt by móc je wykorzystać.

Gammy tym się nie da ustawić ale barwę bieli jak najbardziej. Przynajmniej tak myślałem.

Problem tylko w tym że widmo składowych kolorów w telewizorze musi się dosyć dokładnie pokrywać z widmem składowych kolorów matrycy w aparacie. Zresztą dokładnie ten sam problem jest z kolorymetrami. Nie z każdym wyświetlaczem kolorymetr działa prawidłowo.

WB nie ustawia się na "niebie" tylko na neutralnym szarym. Obiektyw, matryca, monitor, format zapisu, profil barw to 5 podstawowych elementów które zawsze utrudnią takie próby.

Ukryta Zawartość

Tak ,ale w dzień też ogląda się , można dokonać ustawień kalibracyjnych więcej niż raz np. pochmurny dzień , słoneczny , noc i wybierać sobie ten " tryb " ( takie indywidualne tryby są dostępne np. w mojej plazmie gdy włączysz w " Obraz " - " zaawansowane " , jakoś tak . Zresztą ja nie mam kalibracji , lecę na fabrycznym THX Cinema

o ile masz minimum 2 profile to możesz sobie zrobić na noc i na dzień. Nie wiem jak jest w TV ale w przypadku monitorów warunku oświetlenia to podstawa nie ważne kiedy pracujemy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja tam zawsze będę po stronie dymanych a nie dymających. Po prostu nie wolno usprawiedliwiać zwykłego oszustwa frajerstwem innych. Nie każdy musi być ekspertem i wiedzieć co i jak. Po to w kapitalizmie są regulacje prawne, żeby ograniczać takie wybryki. A po to są fora, żeby ostrzegać. To nie XIX wiek panowie ani jakaś dżungla. Tutaj macie przykład takiego wydymanego.

Ukryta Zawartość

Równie dobrze można napisać, że Putin dobrze robi skoro Zachód jest głupi a Ukraina słaba. Każde sk***ysyństwo można usprawiedliwić myśląc w ten sposób. Myślenie takie to jednak straszny prymitywizm.

Zgadzam sie z Tobą, nie można usprawiedliwiać oszustwa, i tyle. Natomiast powinny być na to regulacje prawne ale nie zawsze są niestety. A ludzie chcą być oszukiwani i stąd biorą się potem cwaniaki którzy to wykorzystują.

Natomiast jak ktoś potrafi klepać na forum, tzn. że musiał się zarejestrować a tzn. że jest raczej inteligentnym użytkownik internetu a nie gimbusem z facebooka. Ponadto kupuje sprzęt za kilka kzł więc na pewno nie jest głupi bo jakoś na to zarobił.

Dorosły inteligentny chłop z kasą daje się wydymać cwaniaczkowi - no to tylko frajer może być. Chyba że sam jest lepszym cwaniaczkiem i ten TV gdzieś podpierdolił, a teraz kozaczy żeby tanio go skalibrować :) Takiego to mi nawet nie żal.

Ukraina to złe porównanie bo tam Putin złamał wyraźnie umowy międzynarodowe. Prawo jest prawo w tym przypadku i Putin to bandzior a my Europa jesteśmy frajerzy bo jak se poużywa w Donbasie to się nam do dupska dobierze. Trza se krem kupić powoli.

Ukryta Zawartość

Marantz SR5008 + UD5007 + Tonsil Siesta 5.0 + Taga TSW90 v3

Yamaha R-N602 + CD-S300 + Pro-Ject Debut Carbon Esprit SB DC + Pylon Pearl Monitor

na pewno nie jest głupi bo jakoś na to zarobił.

idiotów z milionami nie brakuje.

Dorosły inteligentny chłop z kasą daje się wydymać cwaniaczkowi - no to tylko frajer może być. Chyba że sam jest lepszym cwaniaczkiem i ten TV gdzieś podpierdolił, a teraz kozaczy żeby tanio go skalibrować :) Takiego to mi nawet nie żal.

wystarczy że jest "blady w temacie". To że dał się naciągnąć wcale nie oznacza że jest głupi.

Ukraina to złe porównanie bo tam Putin złamał wyraźnie umowy międzynarodowe. Prawo jest prawo w tym przypadku i Putin to bandzior a my Europa jesteśmy frajerzy bo jak se poużywa w Donbasie to się nam do dupska dobierze. Trza se krem kupić powoli.

i tu moim zdaniem pozamiatałeś, wielu odnosi się do tzw inteligencji czy frajerstawa. Tymczasem cała Europa to banda frajerów , o czym tu gadać.

Zgadzam sie z Tobą, nie można usprawiedliwiać oszustwa, i tyle. Natomiast powinny być na to regulacje prawne ale nie zawsze są niestety. A ludzie chcą być oszukiwani i stąd biorą się potem cwaniaki którzy to wykorzystują.

i co Ci dadzą te regulacje prawne skoro np w Polsce prawa się nie przestrzega ? Co z tego że masz normy, regulacje i inne skoro i tak wszyscy robią wałki a Ci co powinni pilnować jeszcze czerpią z tego korzyści.

Tyczy się to wszystkiego od budowy najdroższych i najgorszych dróg w europie po pierdoły typu chemia, paliwa, oleje, energia elektryczna, kable , sery, jogurty, mięsa itd...

Dla mnie jest śmieszne dostarczać do sądku dokumenty w ilości kopii 3000 sztuk, jak tyle potrzebują to niech sobie ogarną. Zobacz wybory, u nas nic się nie stało a Europa z nas leje (z resztą jak zawsze), ponoć w Ugandzie są wyższe standardy. Kiedyś mówiono że polska jest 10 lat za murzynami, dzisiaj Polskę przyrównuje się do Afryki..awans... Teraz pytanie kto jest frajer ?

Ryba gnije od głowy.

Strasznie to zawiłe jest co napisałeś, nawet nie wiem czy pozytywnie czy negatywnie np. z Putnem. Wydaje mi się jednak ze nadajemy na tych samych falach. Mam nadzieję.

A faktem jest że my też dajemy się dymać - przykłady można mnożyć - Frog, Pisiory z samolotu, Radek i jego fura, gaz "głupkowy" itd. itp.

Ale je nie mam k**wa pojęcia jak to zmienić.

Do wyborów chodzę, ale nic się nie zmienia. Od cwaniaka do cwaniaka przez kolejne lata.

Majdan w Warszawie?

Nie bardzo, bo Putin tylko czeka z wazeliną w ręku aż się nadstawimy.

Yamaha R-N602 + CD-S300 + Pro-Ject Debut Carbon Esprit SB DC + Pylon Pearl Monitor

Ja tam zawsze będę po stronie dymanych a nie dymających. Po prostu nie wolno usprawiedliwiać zwykłego oszustwa frajerstwem innych. Nie każdy musi być ekspertem i wiedzieć co i jak. Po to w kapitalizmie są regulacje prawne, żeby ograniczać takie wybryki. A po to są fora, żeby ostrzegać. To nie XIX wiek panowie ani jakaś dżungla. Tutaj macie przykład takiego wydymanego.

Ukryta Zawartość

Równie dobrze można napisać, że Putin dobrze robi skoro Zachód jest głupi a Ukraina słaba. Każde sk***ysyństwo można usprawiedliwić myśląc w ten sposób. Myślenie takie to jednak straszny prymitywizm.

100% racja, nie można pozwolić aby hieny ("chwasty ludzkie") żerowały.

Ukryta Zawartość

100% racja, nie można pozwolić aby hieny ("chwasty ludzkie") żerowały.

...to pokaż jak im zabronić albo lepiej - jak do tego nie dopuścić?

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Choćby wyrażając opinie na forum. Społeczny ostracyzm to potężna broń. A w tym wypadku zła opinia ciągnąca się za przedsiębiorcą. Tzw. zwykli ludzie nie powinni się czuć słabi ani bezbronni wobec sukinsyństwa. W społeczeństwach, które cieszą się wolnością dłużej niż my, zwykli ludzie potrafią się doskonale organizować i pokazać takim gdzie raki zimują. Tam gdzie sobie prawo nie radzi to ludzie potrafią sobie sami poradzić. Wierzę, że i u nas kiedyś tak będzie.

Taka jest prawda że nasze prawo jest chore i ta patologie trzeba po imieniu nazywać i prawnicy zawsze je obchodzą bo znajdą lukę i to w każdej dziedzinie.Politycy pod siebie je zrobili bo sami są złodziejami wszytko zaczęło się od solidaruchów i komuchów

A prawa nie zmienią bo sami kradną.Polska nie jest krajem dla obywatela tylko dla złodzieja.Człowieka zabije i dostanie 3-5 lat a pijanego złapią co prowadzi rower i dostanie rok więzienia takich absurdów u nas jest mnóstwo a my podatnicy na to płacimy.Drzewiecki nie od parady powiedział że polska to dziki kraj i miał racje.Trzeba reformy prawnej ja bym zaczął od polityków bo to dzięki nimi mamy tą patologie.Może jak by drugi majdan u nas był i tą bandę pogonił to może by się opamietali

Ale w narodzie siła jest i tak jest na całym świecie Actą sobie poradziliśmy na Węgrzech z internetem wywalczyli jednaka mądrzy politycy słuchają głosu narodu.Czy rewolucje zacząć od siebie czy to coś da złodziej też ci się nie przyzna że kradnie tak samo jak ten co przez tel kalibruje tv też się nie przyzna że jest oszustem i łamie prawo i naciaga świadomie ludzi i ciągnie ten proceder dopóki ktoś nie zgłosi tego do rzecznika praw konsumenta.Ostatnio czytam że PL serwisy autoryzowane asusa łamią prawo było opisane zdarzenie w PC Formacie sprawa cywilna jest już w sądzie

Rewolucje to najlepiej zaczynać od siebie. Zawsze. Na ulicę to każdy głupi potrafi wyjść i se pokrzyczeć.

Punkt widzenia zależy wiadomo od czego.

To że ja nie kradnę, nie oszukuję, płacę podatki jest OK ale nic nie zmieni wokół mnie. Ja mam czyste sumienie ale kolesie wokół mnie mają mnie za frajera bo nie potrafię wykożstać okazji do zarobku.

A powiedzcie mi jak zarobić uczciwie w tym kraju na dobry sprzęt hi-end?

Tak ze 100 000zł na początek.

Rozumiem że to hobby więc musi jeszcze styknąć na chałupe za bańkę i furę za 3 stówki. Jak to uczciwie zarobić? Rozumiem że jest tu kilku takich uczciwych i praworządnych co wiedzą jak...

Trzeba reformy prawnej ja bym zaczął od polityków bo to dzięki nimi mamy tą patologie.Może jak by drugi majdan u nas był i tą bandę pogonił to może by się opamietali

Wydaje mi się że wystarczyłoby zapisać w konstytucji że:

1. polityk odpowiada karnie za swoje czyny a nie politycznie.

2. brak imunitetu dla polityków i sędziów.

3. zarobki polityków około: średnia krajowa.

4. jednomandatowe okręgi wyborcze.

Tylko wszyscy wiemy że tego nie zrobią bo co drugi jest złodziejem,oszustem i jest skorumpowany i nie miał by jak kraść.Poza tym jeden na drugiego ma haka i każdy milczy bo już dawno siedzieli by więzieniu.Ile afer i korupcji PO,SLD i innych zamiatało się pod dywan i koło kręci się dalej

Choćby wyrażając opinie na forum.

wiele firm ma dziesiątki ludzi odpowiedzialnych za internet, kilka drobnych opinia zginie w gąszczu "pozytywnych" komentarzy. Musimy pisać dużo ;]

Tylko wszyscy wiemy że tego nie zrobią bo co drugi jest złodziejem,oszustem i jest skorumpowany i nie miał by jak kraść.Poza tym jeden na drugiego ma haka i każdy milczy bo już dawno siedzieli by więzieniu.Ile afer i korupcji PO,SLD i innych zamiatało się pod dywan i koło kręci się dalej

Do tego ZERO konsekwencji, no chyba że ktoś zostaje kozłem.

Nie ma w tym kraju nieuchronności kary niestety.

Do tego kontakty i układy i można szaleć.

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Nie no ten proceder to jest zwykłe oszustwo. Więc po prostu zamiast siedzieć przed kompem i sadzić kocopały jak to prawa nie ma, wszyscy kradną i wina Tuska, po prostu któryś z pokrzywdzonych musiałby iść i złożyć zawiadomienie do właściwych organów. Ale do tego trzeba mieć jaja. Do ciągłego narzekania jak to w Polsce jest źle wystarczą takie malutkie...

Przy okazji można też własne świństewka usprawiedliwić tym, że przecież wszyscy kradną więc ja też muszę. Oczywiście nic nikomu nie zarzucam ale za to szczerze współczuję kolegom z taką wizją świata.

Nie no ten proceder to jest zwykłe oszustwo. Więc po prostu zamiast siedzieć przed kompem i sadzić kocopały jak to prawa nie ma, wszyscy kradną i wina Tuska, po prostu któryś z pokrzywdzonych musiałby iść i złożyć zawiadomienie do właściwych organów. Ale do tego trzeba mieć jaja. Do ciągłego narzekania jak to w Polsce jest źle wystarczą takie malutkie...

a skąd masz mieć kasę na proces np od wartości 10 mln złotych skoro nie masz nawet na adwokata bo takie Cie załatwili ? kolejna sprawa niby co da sąd ? przecież swój swojego nie skarze.

Masz racje, w tyk kraju by iść do sądu trzeba mieć jaja, niestety tu winny jest ten który wykrył a nie ten który kradnie. A jak coś wykrył PiS i to jeszcze w PO to...łooo... wysłannicy piekła, krwiopijcza wataha !

Prawdopodobnie wymagana byłaby opinia biegłego co do prawidłowości wykonania usługi.

tia, biegły który jeszcze na CRT siedzi.
Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Czyli wracamy do punktu wyjścia: wszyscy kradną, nic się z tym nie da zrobić, więc my też kradnijmy, a maskujmy to narzekaniem i złorzeczeniem, żeby nikt przypadkiem nas samych nie wziął za złodzieja. Później taki jeden z drugim jest szczerze zdziwiony jak dostanie mandat czy zostanie ukrarany bo przecież był święcie przekonany, że w tym kraju prawa nie ma i wszystko można! Pozdrawiam wiecznych frustratów i malkontentów ale mi się juz flaki wywracają od tej wiecznej polskiej martyrologii i niemożności. Zamiast narzekać i pluć jadem lepiej zrobić coś pozytywnego.

Wy wierzycie w polskie sądy przecież tam też jest korupcja jak w każdej instytucji u nas ostatni przykład Nowaka zamiast dać mu wyrok i zniszczyć gnoja politycznie do dali mu kare finansową a on się śmieje teraz to kolejna kpina polskiego wymiaru sprawiedliwości a o zniszczonych nie słusznie przedsiębiorcach przez nasze władze to już nawet nie wspomnę tylko w takich przypadkach nikt się nie przyzna że popełnił błąd i odbijają piłeczki od siebie.Znając życie to takiego poszkodowanego po kalibracji to nie zdziwił bym się jak by sąd nawet odrzucił z powództwa z przyczyny małej szkodliwości czynu.W tym Kraju prawo jest za złodziejem nie uczciwym obywatelem ten co się sądził i przegrał chociaż wie że był na prawie to zrozumie

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Spinacz ty nawet nie masz pojęcia o czym piszesz. Powództwo to pojęcie z prawa cywilnego, a niska szkodliwość czynu to ewentualna przyczyna umorzenia na gruncie prawa karnego. Dwie różne rzeczy, nie mające ze sobą nic wspólnego. Tak jak mówię, pisać brednie w internecie lub wyć na ulicy 13 grudnia to każdy głupi potrafi. Lepiej jednak się wziąć za siebie i zrobić coś pożytecznego przez ten czas.

Jak to zwykle u nas: zaczęliśmy wątek od "frajerom ch... w dupę", teraz jesteśmy już przy "i tak wszyscy kradną". Czyli typowy polski emocjonalny rollercoaster. A ja wciąż, może naiwnie, czekam aż ktoś napisze coś z sensem :-)

tylko na sprawę cywilna trza mieć pieniądze jak było już wspominane a i tu nie jest gwarancja że się wygra chociaż jest się na prawie( w tyki i korupcja przede wszytkim jest w sądach).Ja czekam na koleiny opis czy gość o którym pisałem wygra z asusem nie małym molochem.

Poza tym taki proceder był by trudny do udowodnienia są kruczki prawne też gdzie można podważać i sprawa albo była by umorzona albo musiały by być twarde dowody(kalibracja ciekawe z jakiego paragrafu by można ją było sklasyfikować) nie takie sprawy się toczyły i łeb bym im ucinany.Sam wytaczałem jednemu pracodawcy sprawę miałem dowody,papiery i sprawa ciągnęła się 5 lat na szczęście wygrałem gnojowi nawet pieniądze nie pomogły ale ile nerwów i czasu człowiek stracił więc wszytko nie jest takie proste jak by się wydawało.W USA mi się podoba każdy stan ma swoje prawo i jest porządek jeden drugiemu nie zagląda i tam kary są adekwatne do czynu za znęcanie się nad zwierzętami dostanie odsiadkę albo porządną karę finansową to mu się odechciewa a u nas niska szkodliwość.

Poza tym u nas kary są śmieszne taki pracodawca dostanie 2000zł za to że zatrudnia na czarno nie zależnie od ilości osób i się śmieje i ciągnie tak dalej takich absurdów u nas jest dużo i pytam się gdzie tu sprawiedliwość chyba każdy się kapnie że prawo idzie za złodziejem. Pracowałem w księgowości we firmie budowlanej tam to szły przekręty i ustawki jeszcze mam kopie papierów z tamtej firmy bo gnoja pseudo biznesmena nie lubiłem bo oszukiwał ludzi i przyjdzie czas na niego jeszcze.

Więc ja nie mam zamiaru się z kimś przekomarzać i udowadniać jak ktoś ma inne poglądy na to najlepiej jak ktoś się przekona na własnej skórze jak działa sadownictwo w Polsce i jakie adekwatne są kary za popełnienie danego czynu u nas demokracja jeszcze kuleję jak to radek powiedział polska jest krajem fikcyjnym na papierze

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ja nie rozumiem dlaczego od razu uderzacie w tak górnolotne opinie.

Albo sąd, albo nie zabierać w ogóle w tej sprawie głosu, bo ktoś jest potraktowany jako tchórz bez jaj.

Przecież takie fajne narzędzie jak to forum, jest właśnie miejscem gdzie forumowicze mogą o , ich zdaniem, nieuczciwych zagrywkach się informować. A podobnych for jest więcej. I już to jest jakaś forma reakcji. Nie przechodzimy obojętnie obok zauważonej nieuczciwości, tylko ostrzegamy innych.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.