Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór transportu CD

maxflo

Rekomendowane odpowiedzi

Nowa jego wersja jest wybitna...może dlatego TEN jest na sprzedaż w takiej niezłej cenie bo jego właściciel przeszedł na najnowszą edycję;-)?

Może miał dwie lewe rączki i nie umiał naciągniętego paska wymienić na nowy ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Pewien właściciel dobrze to opisał

,,CEC TL-0x, którego wciąż mam (znakomity timing i bas, plus muzykalność, to jest jeden z najlepszych transportów na świecie; z tym, że paskowy napęd musi być co jakiś czas regulowany przez CEC-a, inaczej nie pracuje w optymalnych warunkach)."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

<br />W srodku siedzi transport Teac-a za pare dolarow, reszta to mechanika tunning zasilaczami, kondensatorami i wyjsciem cyfrowym ;) <br />

Teaca ? A nie sanyo ?

(chociaż za tymi powiązaniami to trudno trafić)

Może w najnowszej wersji mkIII nie ma już tej wady?

Jesli najnowszy naped oparty jest o ten sam naped, to wada jest. A raczej ciagle opieraja sie w swoim sztandarowym modelu na tym samym napedzie. Na to nie ma wplywu CEC bo tak to zrobilo Sanyo ( sluszna uwaga), to jest konstrukcja samej glowicy do ktorej CEC sie nie dobiora bo jest to poza ich mozliwosciami technologicznymi.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mialem takich napedow sporo, po roku dosc intensywnego grania spada moc swiatla laserowego, soczewka slepnie i wplywa to niekorzystnie na dzwiek, na glebie bas powietrze dzwieku,

To po tym jak się producenci skapnęli ze laser potrafi wytrzymać 20 i więcej lat w napędzie , ech!

Sądzę, że więcej niż 25%...

Jak pomożesz kabelkami to faktycznie, słuchałem jej na kolumnach za 25k$ to też może zadziałało :)

Teaca ? A nie sanyo ?

Teac zrobil znowu ten naped na czesciach Sanyo, tak to wyglada.;)

Ale to co wykorzystuje CEC czyli naped glowica mechanika elektronika zostala zlozona przez Teac-a, na czesciach Sanyo

Na to nie ma wplywu CEC bo tak to zrobil TEAC, to jest konstrukcja samej glowicy do ktorej CEC sie nie dobiera bo jest to poza ich mozliwosciami technologicznymi.

A Nagra sobie z konkurencyjnym napędem radzi nawet wstawia własne soczewki lasera robione u Zeissa :)

Myślę, że gra wybitnie w większości zestawień. Mnie zauroczyła.

Taka lampa bez lampy :)

Teac zrobil znowu ten naped na czesciach Sanyo, tak to wyglada.;)

No tak yakuza :)

Napęd piękny kiedyś obiekt zauroczenia że nieśmiało się przyznam ale taki :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak właśnie myślałem - trochę taki mezalians :)

W takim razie inaczej - z jakim DACiem zgra się dobrze C.E.C? jest sporo ciekawych opinii na jego temat, głównie mówiących o przepięknej barwie i niespotykanej rozdzielczości, a to chyba kwintesencja naszego hobby, a przynajmniej dla mnie to jest to czego szukam.

Dam Wam wszystkim szczera i serdeczna rade, nie inwestujcie w napedy CD/DVD poniewaz za jakis czas zaczna robic dobre napedy plikowe, technologia jest juz znana ( chociaz przez nielicznych i trzymajacych ja w tajemnicy), ale ktos w koncu to zrobi... to jest tylko kwestia czasu.

z jakim DACiem zgra się dobrze C.E.C?

Genialnie zagrał z Reimyo DAP-999EX Limited,bardzo dobrze z DACiem Thraxa na przykład.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

<br />głównie mówiących o przepięknej barwie i niespotykanej rozdzielczości<br />

Mój zachwyt i zauroczenie CEC -em nie wynika tylko z wyglądu tego napędu.

Ładnych parę lat temu słuchałem zestawienia TL0 mkII i Audio Note Kondo KSL DAC - jedyną wadą tego systemu było to że nie jest mój niestety :(

Wszystko jest kwestią czasu…szczególnie nasza śmierć… :-)

Gram z taniego laptopa...cyfra to cyfra...oczywiscie do konca to twierdzenie nie jest prawdziwe, ale w 95% tak.

Moze wiec przed smiercia dam rade...;)

Gość jt211

(Konto usunięte)

Dam Wam wszystkim szczera i serdeczna rade, nie inwestujcie w napedy CD/DVD poniewaz za jakis czas zaczna robic dobre napedy plikowe, technologia jest juz znana ( chociaz przez nielicznych i trzymajacych ja w tajemnicy), ale ktos w koncu to zrobi... to jest tylko kwestia czasu.

Stasiop przedstaw nam jakieś dowody poza Twoimi wymysłami ze ten flagowy

model CEC ma ten że tak się powiem dziurawy laser i tani transport TEAC !!!

Tak tak, a teraz Stasiu już siadam i zaczynam ripować moje 2000 fizycznych płyt :)

Genialnie zagrał z Reimyo DAP-999EX Limited,bardzo dobrze z DACiem Thraxa na przykład.

Thraxa nie znam, tzn nie słuchałem. Ale czy z Reimyo nie było za misiowato? Nie ucierpiała rozdzielczość, dynamika? ja bardzo lubię barwne granie, ale jeśli ma to się odbywać kosztem wcześniej wymienionych to jest nie do przyjęcia.

Mój zachwyt i zauroczenie CEC -em nie wynika tylko z wyglądu tego napędu.

Ładnych parę lat temu słuchałem zestawienia TL0 mkII i Audio Note Kondo KSL DAC - jedyną wadą tego systemu było to że nie jest mój niestety :(

A ja sluchalem w kilku zestawieniach TL0 i bylo dobrze ale jakby troszeczke czulo sie pewien malutki niedostatek rozdzielczosci, ale opera grala wysmienicie trzeba przyznac.

Tak tak, a teraz Stasiu już siadam i zaczynam ripować moje 2000 fizycznych płyt :)

Predzej czy pozniej to zrobisz, ZAKLAD? ;)

Predzej czy pozniej to zrobisz, ZAKLAD? ;)

Nie muszę się zakładać bo tak pewnie będzie.Chociaż z drugiej strony wiem, że i tak zostawię sobie transport CD a jak już technika plikowa będzie lepsza, to będę po prostu kupował nowe albumy w plikach, a CD i tak zostanie. Nastąpi raczej później niż wcześniej. Bliżej mi do melomana niż audiofila, z tym, że doceniam jakość sprzętu i wynikające z niej benefity dla słuchania muzyki. Szkoda tylko, że to co porządne musi tyle kosztować, ale cóż...

Stasiop przedstaw nam jakieś dowody poza Twoimi wymysłami ze ten flagowy

model CEC ma ten że tak się powiem dziurawy laser i tani transport TEAC !!!

To nie jest przedszkole, sam sobie poszukaj dowodow ;)

Dla ulatwienia Teac PD495, i CEC TL0 lub innne modele CEC-a

Z rowiazaniem zglos sie po ocene odrobionej lekcji. :)

czy z Reimyo nie było za misiowato? Nie ucierpiała rozdzielczość, dynamika?

Absolutnie.

Nie było mowy o żadnych kompromisach.

CEC z Reimyo dawało większą namacalność i obecność muzyków.

CEC z Thraxem większą przestrzeń i "zwiewność".

bardzo lubię barwne granie

CEC plus Reimyo,słuchając w ciemno nikt by nie wpadł na to,że to gra CD :)

Absolutnie.

Nie było mowy o żadnych kompromisach.

CEC z Reimyo dawało większą namacalność i obecność muzyków.

CEC z Thraxem większą przestrzeń i "zwiewność".

Dzięki Stefku za opinię, trzeba będzie spróbować.

A co z DACami Vitusa? RCM ma go razem w ofercie, a z tego co słyszałem Pan Adamek jest kumatym facetem i umie wszystko poskładać mądrze do kupy :)

No to gratuluje!

Jak kupię to wtedy pogratulujesz ;)

umie wszystko poskładać mądrze do kupy :

Co do składania,to rozmawiaj z użytkownikami,a nie z dystrybutorami ;)

Jak kupię to wtedy pogratulujesz ;)

Raczej nie kupuj, a jesli juz, dowiedz sie czy sa na stanie glowice Sanyo CD do wymiany, bo to jest tylko rok sluchania moze dwa jak masz czysto w domu. No i radze czyscic co jakis czas soczewke z gory specjalna chemia, roznice w dzwieku zaskakujace. Ten model tak ma.;)

Te glowice to kiedys kilka centow, tylko ze ten model ma juz ponad 25 lat wiec raczej go nie robia wiec musi byc ze starych zapasow i to moze robic cene.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.