Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha AX-870 + Mission M73 ?

Zone666

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich użytkowników :) Mam zamiar kupić taki zestaw do mojego pokoju 15m2. Czy to dobry pomysł ? Słyszałem brzmienie tych kolumn i bardzo mi się podobało szczególnie bas na który zwracam szczególną uwagę dlatego, że kolumny mają mi głównie służyć do słuchania hip hopu ewentualnie gier :) Od dawna myślałem nad mission'ami bo słyszałem, że w tej kwestii są bardzo dobre i w przyszłości myślę nad kupnem MX5/6 gdy dopadnę jakiś duży salon ^^ Wtedy już się zakupi Yamahe A-1000 ale póki co to tylko marzenie cenowe ;d Także pozostaje przy Yamaszce AX-870 która ponoć bardzo dobrze steruje basem ? Bo jest też alternatywa w postaci Denona PMA-1060 lecz jakoś bardziej przekonany jestem do tej Yamahy. Doradzi ktoś czy to będzie dobry zestaw na początek przygody z audio :)? Obecnie jadę na starym Technicsie i jakichś tak kolumnach domowej roboty z 4ohm samochodowymi głośnikami i samochodowym subie także basu mało nie ma ale wzmak nie daje rady i wiadome to tylko taki zestaw byle coś grało i dudniało w pokoju :) Raczej nie biorę pod uwagę kolumn Jamo czy innych basowych także mission głównie. Nie wiem jak grają M33i a są w podobnej cenie do M73 no i nowe MV-6 za 800zl para ale tych też nigdy nie słyszałem.

Pozdrawiam :)

https://www.audiostereo.pl/topic/117080-yamaha-ax-870-mission-m73/

Skoro piszesz o swoich zainteresowaniach muzycznych i potrzebach, to ja osobiście tej Yamahy bym nie kupił. Chyba lepiej poszukać czegoś ze stajni Onkyo Integra z 8 lub 9 z przodu. Za podobne pieniądze będzie więcej zadowolenia z dźwięku. Chodzi głównie o bas. Co do kolumn, na 15m, to Missiony w zupełności wystarczą. Ważne jest też czym będziesz to wszystko "napędzał".

Nie myśl - słuchaj.

Posiadam te kolumny w jednym z moich systemów, kosztowały kiedyś grosze, potrafią zadziwić czytelnością. Bas nie jest może super obszerszerny - potęzniejszy z pewnoscią z Paradigma, jednak niskie tony są znakomicie kontrolowane i w małych pomieszczeniach lepiej sie sprawdzą, przy swojej uniwersalnosci. Najlepsze połaczenie jakie uzyskałem z Mission M 73 - wzmacniacze Harman/Kardon hk 690, Harman/Kardon 1400 line i odtwarzacze cd Nad..... 514, 5100, 5300, 540. Potrafją zawstydzic głośniki za 3000 zł

?

Czyli na dobrą sprawę mogę sobie odpuścić ten wzmacniacz ? Zawsze jak czytałem to pisali, że wzmacniacze Yamaha szczególnie z tych nowszych serii A-1000 / 1002 idealnie nadają się do napędzania kolumn Mission zaś wzmaki HK niby są zbyt łagodne i nie kontrolują tak dobrze basem :)

A co do tych kolumn paradigm to jakie używki można kupić do tysiąca zł ? Tak jak pisałem głównie polski rap (ten spokojny nie uliczny syf) Jakoś nie znam za bardzo się na modelach tych kolumn lecz gdy kiedyś zakładałem podobny wątek tylko wtedy pisałem bardziej przyszłościowo to do moich preferencji polecali Mission MX5/6 i Yamahe A-1000 :)

Paradigm używane - dobrze grają podstawkowe monitor 3v3 , najnowsza seria Paradigm też jest ciekawa, tylko do pomieszczenia 15m2 nie wpakuj podłogówek na kilku głośnikach, bo nie poradzisz sobie z dudnieniem. Yamaha przyszłosciowo to model A-s 1000, A 1000 to całkiem inny starszy wzmak, nie wiem jak to zagra z Paradigm i Mission , bo nigdy nie słyszałem takiego zestawienia.

?

Miałem na myśli A-S1000 oczywiście także pomyłka :) Monitorki raczej mnie nie interesują także będę też rozglądał się nad jakimiś podłogówkami mniejszych rozmiarów z 1 niskotonowcem :)

• 1 rok później...

Witam mam podobny problem mam tez ax 870 i zastanawialem sie nad jamo lub mission731 a moze cos samemu złożyć? Pokoj 35m2 muzyka hip hop rap ,troszke rocku i dubstep. Oczekuje czystosci i dobrego basu ,natchneło mnie bo wczesniej sluchalem tylko w aucie zestawik na dls i morelki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.