Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw STEREO do 15 kPLN

JacekRS

Rekomendowane odpowiedzi

Jacek, skoro spodobało się Tobie to co miał kolega to kup sobie jakieś wyższe używane Focale i naprawdę porządny wzmacniacz inaczej to będziesz w kółko się kręcił. Przy odrobinie szcześcia kupisz w dobrym stanie jakież duże JMLab Electr-y plus jakiś prawdziwy piec, a nie piec co udaje piec i wtedy zaprosisz kolegę:) Możesz też próbować B&W 804nt lub cdm 9nt (oczywiście z prawdziwym piecem). Te propozycje, które rozważasz to kręcenie się w kółko.

Jacek, skoro spodobało się Tobie to co miał kolega to kup sobie jakieś wyższe używane Focale i naprawdę porządny wzmacniacz inaczej to będziesz w kółko się kręcił. Przy odrobinie szcześcia kupisz w dobrym stanie jakież duże JMLab Electr-y plus jakiś prawdziwy piec, a nie piec co udaje piec i wtedy zaprosisz kolegę:) Możesz też próbować B&W 804nt lub cdm 9nt (oczywiście z prawdziwym piecem). Te propozycje, które rozważasz to kręcenie się w kółko.

Spodobalo mi sie, ale nie chce tego samego, Electry znalezc uzywane to jak swiety gral:) a prawdziwy piec to jaki wg Ciebie?

np Denon 2020+Harpia Acoustic Amstaff,(wszystko NOWE) i do 35m2 jak znalazł.

Jak nie Denon,to MF M6i,(też mowa o nowym)

Anthem 225 (też nowy)-jest tych mocnych pieców trochę.

Albo pożycz te Focale 826V od kolegi-i jego MF-300, i w swoim lokalu posłuchaj.

Jak będzie fantastycznie-to już masz problem z głowy.

Jest ostatnia para 826 W SE-w czarnym lakierze,i na innych przetwornikach(membranach w przetwornikach) grają taką samą sygnaturą,ale jednak lepiej,no i kosmetycznie wyglądają lepiej.

No ale koniecznie w swoim lokum musisz posłuchać-i na dobrych wydawnictwach.(płytach)

Jak u kumpla tak ci się podobały-to warto kumpla poprosić za jakieś piwo o przysługę. ;)

np Denon 2020+Harpia Acoustic Amstaff,(wszystko NOWE) i do 35m2 jak znalazł.

Jak nie Denon,to MF M6i,(też mowa o nowym)

Anthem 225 (też nowy)-jest tych mocnych pieców trochę.

Albo pożycz te Focale 826V od kolegi-i jego MF-300, i w swoim lokalu posłuchaj.

Jak będzie fantastycznie-to już masz problem z głowy.

Jest ostatnia para 826 W SE-w czarnym lakierze,i na innych przetwornikach(membranach w przetwornikach) grają taką samą sygnaturą,ale jednak lepiej,no i kosmetycznie wyglądają lepiej.

No ale koniecznie w swoim lokum musisz posłuchać-i na dobrych wydawnictwach.(płytach)

Jak u kumpla tak ci się podobały-to warto kumpla poprosić za jakieś piwo o przysługę. ;)

Poczytam, poogladam... A o tych 826 to mowisz o tych "VW" z przetwornikami z Electry? Bo te W SE to znakezc nie moge...

A W/w Anthem pogonilby te 826??? Ciekawy piec... Potężny i zarazem uniwersalny... Tylko jeszcze jakie CD pod to podpiac...?

Te Harpie tez ciekawe. Jutro sie zaglebie w ich temacie.

Masz dobry układ bo kolega ma Focale.

Ja bym za kaskę wypożyczył np Amstafy-i jednocześnie porównał z Focalem w twoim domku.

Jak sygnatura brzmienia Focala nie będzie odpowiadała,przy Amstafach to masz już przynajmniej z głowy-Chorusy,Arie,B&W seria CM-bo to podobne brzmienia.

Wtedy może coś z Dynaudio Focus,ciemniejsze brzmienie,może 16HZ Minas Anor,może KEF 700/900,Xavian XN Carisma....jest tego full.

A W/w Anthem pogonilby te 826??? Ciekawy piec... Potężny i zarazem uniwersalny... Tylko jeszcze jakie CD pod to podpiac...?

Te Harpie tez ciekawe. Jutro sie zaglebie w ich temacie.

Spokojnie-mowa o Anthem 225-i nie jest kosmicznie drogi-za 4-5 koła można dostać.

Pioneer PD-50-1700 pln.CD.

Witam, po odsłuchach wybór padł na KEF R900 - grają u mnie od piątku aktualnie pod tym co miałem do tej pory, czyli Rotel RA 985BX z CD ROTEL RCD-971. Na razie jeszcze nie puszczałem sygnału przez CA StreamMagic. Powiem tyle, jest MOC. Wysokie nie są natarczywe, chociaż przy kilku utworach, przy dużej głośności czasami ukłuło co nieco w ucho.

Zejście tonów niskich momentami aż czuć było na skórze. Generalnie jestem zadowolony, teraz będzie trzeba jeszcze jakąś "elektrownię" mocniejszą zapodać, ale chciałbym kupić zestaw "z tej samej parafii", czyli wzmak+CD, bo mam dość walających się kolejnych pilotów po stoliku. Macie jakieś propo do 6kPLN ?

Padnie pytanie z czym porównywałem e`Rki.

Odsłuchy były prowadzone na zestawie CA streammagic6 jako preamp i DAC + końcówka CA 651W, potem ARCAM (wzmak + bluray) - nie pamiętam symboli, ale wart 20kPLN, a potem na moim poczciwym Rotelu :)

1. Chario Constellation Cygnus - ciekawa kolumna, gra bardzo kulturalnie, ale za tą kwotę człowiek chciałby więcej, no i trochu za mała do mojego pomieszczenia. (tylko CA)

2. Focal Aria 926 - dynamiczne kolumny, jednak i na CA i na Arkamie wysokotonowiec daje za dużo po uszach.

3. DLS - w porównaniu do Arii - Marek Dyjak zabrzmiał na nich jakby śpiewał w 2D a nie 3D... od razu odpadły (Arcam).

4. Monitor Audio Silver 10 - tu już wszystko było, nic mi w tych kolumnach nie brakowało, przyjemny wysokotonowiec, średnica ok, niskie tony również (CA, Arcam, Rotel).

5. KEF R900 - gdy to odpaliliśmy na Arcamie... zapodaliśmy Eda Sherana, to była taka scena, że siedzac na wprost Arcama, mając kolumny w rogach pokoju miałem wrażenie, że zamiast Arcama jest krzesło, siedzi na nim Ed i gra na gitarze.... a kolumny robią tylko za mebel... Dyjak wypadł podobnie! Dire Straits jak i Michael Jackson też produkowali na mojej gębie uśmiech :)

Podłączyliśmy e`Rki jeszcze do Rotela i "dziadek" dzielnie sobie dawał radę na tych samych kawałkach... po 3h odsłuchów, podjąłem decyzję, że Kef`y jadą ze mną do domu i nie żałuję! Może 700`ki by już mnie zadowoliły, ale zawsze lubiłem "duże rzeczy i zabawki" :)

Mieliśmy jeszcze Monitor Audio GS300 podłączyć, ale ja już wiedziałem czego chcę i dałem sobie spokój.

Czy taki ALLinONE byłby godny do tych kolumn? Musical-Fidelity-kw250s, jest na alledrogo, a mam niedaleko do Wadowic, to mnie zaciekawił ten egzemplarz... tylko to rok 2008 i pakować się w taką 7 letnią hybrydę za tyle kasy??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

oraz

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nowy koło 20 000 zł kosztuje .

Ukryta Zawartość

Warto posłuchać ze swoimi głośnikami .

No i są lampy na pokładzie którymi można łatwo modyfikować dźwięk .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dobry wybór,będziesz zadowolony.Jeśli możesz to napisz na priv jaki rabat wytargowałeś od sprzedawcy.

Każdy człowiek może zbłądzić , uparcie w błędzie tkwi tylko głupi.... Cyceron

250 wat na kanał dual mono nie wystarczy ? .

Tam siedzą odpowiedniki ECC 88 bez rozkrecania wzmaka nawet go nie bedziesz podejrzewał o lampy tylko rewelacyjna barwa i większa scena to zdradza .

Czy taki ALLinONE byłby godny do tych kolumn? Musical-Fidelity-kw250s, jest na alledrogo, a mam niedaleko do Wadowic, to mnie zaciekawił ten egzemplarz... tylko to rok 2008 i pakować się w taką 7 letnią hybrydę za tyle kasy??

MF-y i Naimy całkiem fajnie zgrywają się z Harbeth, Spendor i Tannoy z wyższej półki, biorąc jednak pod ceny i metraż ciężko będzie. Przy tym co napisałem zdecydowanie odradzam pośpiech. Np. Spenodry są bardzo specyficzne, wrażliwe jak panienki na towarzystwo, no i dość szczere. Przy kiepskich realizacjach szału nie będzie, ale przy tych dobrych mogą wpaść w ucho.

ale on już wybrał KEFY. Tak to rozumiem. Fajny wybór - podobają mi się te nowe modele. Też polecam naim'a zbadać, ale coś mocniejszego chyba niż xs na te 35m2. Choć kto tam wie. Ogólnie do rocka naim to ideał!

????

250 wat na kanał dual mono nie wystarczy ? .

Też mi się wydaje, że powinno być już dobrze.

No i są lampy na pokładzie którymi można łatwo modyfikować dźwięk .

Wątpię, bym w tym zaczął grzebać, po prostu się na tym nie znam.

MF-y i Naimy całkiem fajnie zgrywają się z Harbeth, Spendor i Tannoy z wyższej półki, biorąc jednak pod ceny i metraż ciężko będzie. Przy tym co napisałem zdecydowanie odradzam pośpiech. Np. Spenodry są bardzo specyficzne, wrażliwe jak panienki na towarzystwo, no i dość szczere. Przy kiepskich realizacjach szału nie będzie, ale przy tych dobrych mogą wpaść w ucho.

Jakoś tak patrzyłem na Naim`y ( może nie te co powinienem), a tam w nich w środku za wiele nie ma... i tak trochu byłem zdziwiony - może niepotrzebnie...?

ale on już wybrał KEFY

Tak, wybrane, zakupione, ustawione, podłączone...

W klubie miłośników MF zapytam o tego bydlaka kw250s... a może lepiej kupić na przykład teraz w promocji MF M6i , a potem myśleć o CD z MF... tylko ta cena za CD zabija...?...:|

<br />Wątpię, bym w tym zaczął grzebać, po prostu się na tym nie znam.<br />

Na pewno wymieniałeś jako chłop żarówkę w domu nie raz wymiana lamp jest tak samo ,, skomplikowana " . Tylko się nie trzeba 4 pomocników do kręcenia stołem i jednego do trzymania żarówki , bo się nie wykręca tylko wyciąga i wkłada . Odwrotnie ale dasz radę :)

Na pewno wymieniałeś jako chłop żarówkę w domu nie raz wymiana lamp jest tak samo ,, skomplikowana " . Tylko się nie trzeba 4 pomocników do kręcenia stołem i jednego do trzymania żarówki , bo się nie wykręca tylko wyciąga i wkłada . Odwrotnie ale dasz radę :)

Może źle to okresliłem :) Lampy jako tako już wymieniałem... a miało to miejsce jak miałem z 7 lat w telewizorze Neptun 705 bodajże, gdy pomagał3m wujkowi w jego naprawie:) bardziej mi chodziło o "dobór":)

Tak, wybrane, zakupione, ustawione, podłączone...

W klubie miłośników MF zapytam o tego bydlaka kw250s... a może lepiej kupić na przykład teraz w promocji MF M6i , a potem myśleć o CD z MF... tylko ta cena za CD zabija...?...:|

I bardzo dobrze. Cieszę się. MF i Naim to nie jedyne produkty na świecie. Każdy na swój indywidualny gust i tylko tej reguły się trzymaj. Ja np. nie kupiłbym Kef, Ty kupiłeś i o to chodzi. Świat powinien być różnorodny.

Jakoś tak patrzyłem na Naim`y ( może nie te co powinienem), a tam w nich w środku za wiele nie ma... i tak trochu byłem zdziwiony - może niepotrzebnie...?

Sam gram na Kef + Naim i szczerze polecam. W klubie Naim możesz znaleźć ogłoszenie sprzedaży wzmacniacza Suparnait z 2012 roku. Moim zdaniem to świetna propozycja

do Twoich R900. A w przyszłości możesz dokupić zewnętrzny zasilacz do niego...

A tak bez kombinacji, to Denona 2020AE próbowałeś?

Zestaw >15k kosztuje, a ja wole za to poleciec na wakacje, tyle szmalu nie mam

A takie cos:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) moc piękna:)

Ukryta Zawartość

Gracjan - jaki dziwny zbieg okoliczności że masz / miewasz to co ja miałem / mam i to proponujesz ;)

Witam, po odsłuchach wybór padł na KEF R900

Dlaczego się nie dziwie ?

:)

Pamiętaj że seria R długo się dociera . Tak 2-3 tygodnie dobrego grania .

Za jakiś czas napiszę wątek w DIY o ich modyfikacji i wyeliminowaniu kilku słabych ich punktów .

Wracając do wzmacniacza - nie kombinuj z półśrodkami .

Niestety nie znam kompletu wzmak + CD w kwocie nastu tysięcy które będą warte zakupu do tych Kefów.

PMA2020AE to bardzo dobry wybór do tych Kefów ale ten jeszcze dłużej do siebie dochodzi .

Nowego CD Denona nie polecam . Ładny , będzie pasować ale w jego cenie można lepiej . Zresztą te przymglone wyświetlacze to taki wypadek przy pracy .

NAIM do R900 ?

Będzie za płasko .

Jak używasz tylko CD / plików to bdb wyjściem jest SM6 jako źródło z regulacją głośności + końcówka .

Swietnie się to razem zgrywa z Xindak A600P ale można spróbować Passa , Krella , Usher 1.5 , Classe ...

I masz jednego pilota od SM6 ;)

Może 700`ki by już mnie zadowoliły, ale zawsze lubiłem "duże rzeczy i zabawki" :)

R700 mają jeszcze lepszą przestrzeń i stereofonię od R900 ale większym ustępują jakością i zejściem basu .

Dlaczego się nie dziwie ?

:)

oj tam jakoś wyszło:)

Pamiętaj że seria R długo się dociera . Tak 2-3 tygodnie dobrego grania .

Jadę codziennie po 2h grania na CD więc uważnie się im "przysłuchuję" - wyraźnie za to odczuwalne jest zwężenie średnicy bassreflexów dedykowanymi zatyczkami - bas jest bardziej punktowy wtedy na niektórych kawałkach.

Za jakiś czas napiszę wątek w DIY o ich modyfikacji i wyeliminowaniu kilku słabych ich punktów .

Się będzie grzebać:)

Wracając do wzmacniacza - nie kombinuj z półśrodkami .

Niestety nie znam kompletu wzmak + CD w kwocie nastu tysięcy które będą warte zakupu do tych Kefów.

A Musical Fidelity M6i + Musical Fidelity M6 CD/DAC ?

Swietnie się to razem zgrywa z Xindak A600P

50 kg w małym klocku.... do czego to dojdzie... jeszcze pójdę w stronę "chińskiej myśli technologicznej"... CD Rotel`a wtedy pod StreamMagic`a bym podłączył.... żona ma chyba z 200 płyt CD i dla niej cała oprawa "wyjęcia płyty z pudełka, wysunięcie tacki, zamknięcie, wciśnięcie PLAY" jest dla niej jak Eucharystia w trakcie mszy, także eliminacja CD nie wchodzi w grę :)

Zauważyłem, że te Xindaki mają skromną ilość wejść... bo całe 3...:/ no dobra, czepiam się.

A CD - Xindak`a coś sobą reprezentują?

Jadę codziennie po 2h grania na CD więc uważnie się im "przysłuchuję"

No to licz te 100-200h grania . Nabiorą barwy i delikatności .

A Musical Fidelity M6i + Musical Fidelity M6 CD/DAC ?

Moim zdaniem nie - jak wyżej . Nowe są mniej więcej neutralne a po wygrzaniu złagodnieją . do tego MF i dla mnie papka by była .

Dla mnie , Ty może to inaczej odbierzesz .

Jak będziesz chciał znać moją konfigurację to pisz na PW .

Nie będę się ścierał z jakimś pacanem który lada chwila się pojawi ...

50 kg w małym klocku

63kg a z opakowaniem 75 .

do czego to dojdzie... jeszcze pójdę w stronę "chińskiej myśli technologicznej"... CD Rotel`a wtedy pod StreamMagic`a bym podłączył.... żona ma chyba z 200 płyt CD i dla niej cała oprawa "wyjęcia płyty z pudełka, wysunięcie tacki, zamknięcie, wciśnięcie PLAY" jest dla niej jak Eucharystia w trakcie mszy, także eliminacja CD nie wchodzi w grę :)

Też nie widzę rezygnacji z CD . Nie wiem jak ten Rotel sprawuje się jako napęd do DACa , spróbuj podpiąć pod SM6 . Bedziesz miał i CD i pliki i radio internetowe ...

Muda dobrze prawi, o M6i i jego klimatycznych nastrojach pisałem gdzieś powyżej, albo na priva.

Xindak był OK, ale gdzie postawić takie bydle? Po promocji w TopHifi jest jeszcze Grand X-1 w cenie tego Xindaka. Daca masz zintegrowanego i zaryzykowałbym stwierdzenie, że sprawdzi się lepiej niż SM6.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.