Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do 400zł

Enosocket

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim! Planuje rozpocząć swoją przygodę z audio, w związku z czym szykuje się do zakupu wzmacniacza pod stereo. Mam na to przeznaczone 400zł. Wiem, że dla większości z was to są śmieszne pieniądze, ale myślę, że nie ma co szaleć od samego początku. Wzmacniacza szukam wśród używanych, żeby za jak najmniejsze pieniądze dostać coś w miarę możliwości jak najlepszego.

Do wzmacniacza będą podpięte na początku kolumny Beston B-120 - takie posiadam i póki co brak funduszy na wymianę.

Sprzęt ma być ustawiony w pomieszczeniu 12m2. Słucham głównie muzyki elektronicznej, dlatego zależy mi na dynamice dźwięku, głębokim, ale nie trzaskającym basie i odczuwalnych wyższych pasmach.

Trochę przeglądałem fora i allegro. Póki co upatrzyłem sobie kilka modeli:

- Yamaha AX-530 lub wyższy

- Harmann Kardon HK6500

- Denon PMA-920, PMA-860, 500V.

Wygląd wzmacniacza nie jest ważny, aczkolwiek wolałbym coś świeższego...

W związku z tym, że jestem jeszcze zielony, możę moglibyście ocenić, porównać wzmacniacze przeze mnie podane. Mile widziane też wasze własne propozycje.

Pozdrawiam!

https://www.audiostereo.pl/topic/117108-wzmacniacz-do-400z%C5%82/

miałem yamahe ax 500 ale za 400 zł można lepiej denona pma 860 nie polecam fajny wygląd ale za obecne pieniądze za ile krzyczą sobie za niego lepiej sobie odpuścić nie wart tyle jako gorący Esmaniak polecam sony

Co do PMA 920, to było kilka licytacji, miałem cichą nadzieje, że może uda się wychaczyć którąś sztuke za 400zł z haczykiem, ale niestety skończyły się na 550+ zł... A co z niższymi modelami Denona? Który jest godny polecenia? Może macie jakieś swoje propozycje wzmacniacza w tej cenie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dokładnie, najważniejsze to napisać o swoim problemie zaśmiecając forum, nie korzystając z istniejących do tego rodzaju pytań - odpowiednich postów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.