Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do kolumn Audio Pro Avanto FS20 (do 1500zł)

Piotr_GD

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, posiadam ww kolumny, które podpięte są obecnie do starego amplitunera Technics SA-AX 530, który zamierzam zmienić na wzmacniacz stereo. Kwota do wydania do 1500zł - sprzęt może być oczywiście używany.

Pomieszczenie ok 25m2, Muzyka zróżnicowana od chilloutu, poprzez pop, trochę rocka, itp.

Muzyka puszczana głównie ze Spotify poprzez WTX-500.

Jak kupowałem kolumny to słuchałem ich na wzmacniaczu T+A (nie pamiętam modelu) oraz Creek Evolution 2 i brzmiały dla mnie bardzo ładnie, natomiast po podpięciu pod Advance Acoustic X-i60 dźwięk stał się beznadziejny jak z jakiejś puszki, o wiele gorszy od obecnie posiadanego starego Technicsa.

Po spędzeniu wielu godzin na forum mętlik niestety się powiększył i jedyne co mi przychodzi do głowy to jakiś Marantz, Rotel.

Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi w którą stronę się kierować.

Nawet jakiś jest w budżecie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Tak, widziałem tą ofertę Evo tylko mam póki co mały opór przed wzmacniaczem beż żadnej regulacji tonów.

Pewnie jest spowodowane używaniem do tej pory sprzętu niskiej jakości i próbą poprawienia czegoś co powinno brzmieć lepiej bez zbędnej regulacji.

Do ADVANCE ACOUSTIC trochę się zraziłem po podłączeniu wspomnianego X-i60. Czy MAP-103 ma podobny rodzaj brzmienia?

X-i60 to niestety najgorszy model jaki zrobili, nawet front jest plastikowy. Wczesniejsze modele były odlewem z aluminium, nawet pilot. Lubuje się w tym sprzęcie i wiem, że z niskich modeli grała tylko pierwsza wypuszczona seria... Mowie tu o Map-103, Max-150 niby pierwsze 10w gra w klasie A, ale to tylko chwyt marketngowy, plus tylko za to że ma wejście USB dla tych co potrzebują

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) chyba, że uda Ci się dorwać ten model...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) śmieszne pieniądze w stanie BDB

Ukryta Zawartość

Witaj,

a może posłuchaj jednego z modeli wzmacniaczy NAD, w podanym budżecie kupisz nowego NAD C326 BEE lub jeśli możesz lekko zwiększyć budżet - świetny model C356 BEE.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

• 1 miesiąc później...

Trochę zwiększyłem budżet i ostatecznie zdecydowałem się na Creek EVO 2.

Piękny dźwięk w porównaniu z tym co było do tej pory. Jeszcze raz dziękuję za wszelkie porady.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.