Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc w wyborze laptopa.

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

buble nie dyski.

Ukryta Zawartość

wujek dobra rada radzi

- poszukaj coś co ma 3 lata gwarancji NBD -

- takie jaja jakie się dzieją w ostatnich latach w serwisach to koszmar -

tylko naprawa u klienta daje jakąś nadzieję na to

że ci ciulik z serwisu nie napisze - laptop zalany - naprawa płatna...

DELL Vostro - i5 - poszukaj gdzie dają z 3 latami gwarancji - albo dokup NBD -

ja za 15,6 cali zmieściłem się poniżej 3 tysi - ale zwyczajny HDD -

jestem bardzo zadowolony - nowe procesory grzeją się wielokrotnie mniej niż stare -

nie ma strachu o przegrzanie i szum wiatraka

Nie bierz nic z dodatkową kartą grafiki - intel 4600 - zupełnie wystarcza do FULLhd -

(nawet w starej toszibie intel 4000 z procesora i5 - dawał rade...)

Poza tym vostro jest nieźle zbudowany - za te pieniądze dostaje się coś co przypomina sprzęt biznesowy

a nie plastykowe wydmuszki...

Polecam pójść do Miejskiej Macalni - zobacz jak odbiega vostro czy latitude

od innych plastikowych obudów - za te same pieniądze...

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

jak u nas CSS przyjeżdżał naprawiać Delle to zawsze po naprawie była lawina usterek, ale może dzisiaj już wiedzą co to jest pasta termoprzewodząca i do czego służy. Ale NBD i tak warto mieć fajna sprawa.

Biznesówki z SSD na niższych i5 do 4k są do wyrwania.

Cóż od n550 różni się praktycznie tylko gabarytami i trochę pojemniejszą baterią, ale myślę że i tak czas pracy podobny ze względu na większą matrycę. Gabarytowo tu masz dobre porównanie.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Czas pracy dla mnie w zasadzie bez znaczenia. Używał go będe jak stocjanarny.

Poprzednio zwracano mi uwagę, że FullHD przy 15'' jest nie za bardzo. I radzono 17''.

Ten jest też o tyle fajny, że ma dwa twarde dyski. Jeden 750Gb HDD, ale drugi 256 Gb SSD.

Z czasem dokupiłbym drugi SSD w miejsce tego tradycyjnego.

Skoro na tyle cię tylko stać...biedna rodzina

Koledzy przywołuję do porządku. Docinki osobiste nie będą tolerowane.

Cóż od n550 różni się praktycznie tylko gabarytami i trochę pojemniejszą baterią, ale myślę że i tak czas pracy podobny ze względu na większą matrycę. Gabarytowo tu masz dobre porównanie.

Sprawdz jeszcze jakość plastików,mam w domu jednego i w pracy innego i w obu wytarte obudowy.Jak dla mnie jakość nie powala,to nie to co Vaio.

Sprawdz jeszcze jakość plastików,mam w domu jednego i w pracy innego i w obu wytarte obudowy.Jak dla mnie jakość nie powala,to nie to co Vaio

W tym modelu plastikowe są tylko klawisze, ramka matrycy i osłona zawiasów :) nie zauważyłem, żeby tu były uchybienia. Spasowanie kalpy jest perfekcyjne.

Jak w grę wchodzą używki po gwarancji to poszukałbym Della z serii XPS. Mam takiego jak w drugim linku od ponad 3 lat i jestem zadowolony.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

edit

w opisie jest chyba błąd bo ja mam matową matrycę full HD 1920X1080

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

W tym modelu plastikowe są tylko klawisze, ramka matrycy i osłona zawiasów :) nie zauważyłem, żeby tu były uchybienia. Spasowanie kalpy jest perfekcyjne.

A płaszczyzna obok touchpada nie jest przypadkiem malowana?U mnie to się właśnie poprzecierało.Zeszła ta farba.

A płaszczyzna obok touchpada nie jest przypadkiem malowana?U mnie to się właśnie poprzecierało.Zeszła ta farba.

Malowane alu. U mnie nic się nie przetarło do tej pory, a mam laptop praktycznie od premiery na rynku :D Wszak miałem kiedyś asusa z frontem plastikowym i farba zeszła tak jak piszesz praktycznie do gołego plastiku.

XPS to domowe zabawki, fajerwerki niskich lotów.

Wystarcza do pracy i zabawy. Podświetlana klawiatura, obudowa ze szczotkowanego metalu oraz niezła matryca nie zmieniająca kolorów pod kątem patrzenia tak jak lenowo. Szkoda, że obecnie XPS to tylko 15", bo bym wymienił. Alienware dla mnie za krzykliwy:)

Praktycznie cała reszta lapków nawet w z klasy premium to "fajerwerki niskich lotów" :P

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Wystarcza do pracy i zabawy. Podświetlana klawiatura, obudowa ze szczotkowanego metalu oraz niezła matryca nie zmieniająca kolorów pod kątem patrzenia tak jak lenowo. Szkoda, że obecnie XPS to tylko 15", bo bym wymienił. Alienware dla mnie za krzykliwy:)

Praktycznie cała reszta lapków nawet w z klasy premium to "fajerwerki niskich lotów" :P

XPS to nie żadne premium tylko zwykła linia dla graczy.

XPS to domowe zabawki, fajerwerki niskich lotów.

Ja nie narzekam, świetny lapek do codziennego użytku :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja miałem pierwsze wersje z serią "i", miałem bo 4 sztuki finalnie po 6 miesiącach wymieniałem za dopłatą na "D", potem się wq... i sprzedałem. Trafiłem na egzemplarze w polskiej fabryki która miała potężne problemy z elementami zasilania. Kolega miał model z tego samego okresu tylko z dystrybucji UK.. nic się nie działo.

Kolega miał model z tego samego okresu tylko z dystrybucji UK.. nic się nie działo.

Podobnie jest np. z iphonami. Kupiony w UK działa dwa lata bez zarzutu, kupiony w PL dwukrotnie w naprawie.

chyba żartujesz dla graczy :)

Kali nie rozumieć.

Podobnie jest np. z iphonami. Kupiony w UK działa dwa lata bez zarzutu, kupiony w PL dwukrotnie w naprawie.

żeby tylko to, jesteśmy krajem trzeciego (jak nie dalej) świata, sami do tego doprowadziliśmy więc nic dziwnego że nikt się z nami nie liczy.

Czas pracy dla mnie w zasadzie bez znaczenia. Używał go będe jak stocjanarny.

Poprzednio zwracano mi uwagę, że FullHD przy 15'' jest nie za bardzo. I radzono 17''.

Asus N750JV nie posiada matrycy IPS. Czyli jednak coś więcej różni te modele :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na korzyść IPS przemawiają zdecydowanie lepsza czerń, kontrast i kąty widzenia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.