Skocz do zawartości
IGNORED

OLED TV - modele na rok 2015

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

65EG960V już na stronie LG PL:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Oflagowany EISA 2015 - 2016 !

Za rzeką są 2 modele 65" 4K - 960 i 970

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Prognozujac 2030 zapomniałem dopisać, że miałem na myśli wprowadzenie 8k w Polsce.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

"Za rzeką są 2 modele 65" 4K - 960 i 970

Ukryta Zawartość

Termin dostawy 3 tygodnie.

Cena także nie realna. Powinno być 7k EU.

W USA 55" 930 spadł do 2 499 usd ! TANIOCHA !

A tu nawet za 6 500 EU:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W Niemczech OLEDy są ponoć trudne do dostania w sklepach elektro. Ja byłem niedawno w MM w Chemnitz i OLEDa sobie obejrzałem, ale nie dałoby się go kupić (nawet jakby mnie było stać ;-) wcześniej niż za 3-4 tygodnie. Podobno wcześniejsze dostawy oledów zeszły bardzo szybko...

O tym piszę w wątku głównym.

Po analizie flatów na stronach LG odnotowałem, że wiszą tylko na stronach skandynawskich.

Prawdopodobnie rynki DE/FR/UK są zbyt duże by obecnie zabezpieczyć tam podaż.

locoloco dnia 19.08.2015 - 10:10 napisał

"Ja z przyjemnością zaczekam na 8K."

Ja również.

Bobcat nie piszę tego złośliwie, ale mam w pamięci (może to nieaktualne?) jak pisałeś że dla Ciebie wielkość ekranu nie ma większego znaczenia i wystarcza ci 42 cale w zupełności.

Przy 8K musiałbyś siedzieć z nosem w ekranie by z plusów (rozdzielczość) tej technologi czerpać.....a tam dochodzi jeszcze optymalne kąty widzenia itp. sprawy które powodują że 8K to raczej w kinie a nie w TV może mieć najlepsze zastosowanie ze względu na optymalną odległość od obrazu.

Problemów z 8K jest więcej, ale to już w linku, może jeszcze cytat;

"Podsumowując wszystko co napisałem, można jasno stwierdzić, że nie da się ominąć ograniczeń naszych zmysłów, a wprowadzanie rozdzielczości Ultra HD niestety jest właśnie próbą ignorowania tych ograniczeń. Wniosek jest więc jednoznaczny: w zastosowaniach domowych stosowanie rozdzielczości wideo powyżej 1080p mija się z sensem i prawdopodobnie jest to nic nie wnoszący kolejny chwyt marketingowy."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Bobcat nie piszę tego złośliwie, ale mam w pamięci (może to nieaktualne?) jak pisałeś że dla Ciebie wielkość ekranu nie ma większego znaczenia i wystarcza ci 42 cale w zupełności.

Przy 8K musiałbyś siedzieć z nosem w ekranie by z plusów (rozdzielczość) tej technologi czerpać.....a tam dochodzi jeszcze optymalne kąty widzenia itp. sprawy które powodują że 8K to raczej w kinie a nie w TV może mieć najlepsze zastosowanie ze względu na optymalną odległość od obrazu.

Oglądałem 8K na 85". Obraz marzenie. Ruchoma kolorowa pocztówka. Na mniejszych ekranach będzie pozornie jeszcze bardziej wyostrzony. Oglądanie z 1 metra będzie jeszcze fajniejsze. Ale wątpię czy będą w sprzedaży 8K mniejsze niż 55", a kto wie czy nawet nie 65".

I teraz mowisz z sensem. 8k to nie bedzie technologia dla wszystkich. Ile osob bedzie mialo TV 65 cali i wiecej ? Juz 4k robi wrazenie. A jest dostepne dla kazdej wielkosci TV.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

W Niemczech OLEDy są ponoć trudne do dostania w sklepach elektro. Ja byłem niedawno w MM w Chemnitz i OLEDa sobie obejrzałem, ale nie dałoby się go kupić (nawet jakby mnie było stać ;-) wcześniej niż za 3-4 tygodnie. Podobno wcześniejsze dostawy oledów zeszły bardzo szybko...

Gdyby w Polsce zasiłki wynosiły po 1000 euro a najniższe pensje po 2-3 tyś.ojro to takze nie byłoby problemu z ryzykowaniem w nowinki.... W tym kraju srednia krajowa to marzenie dla wiekszości osób uczciwie pracujacych.... więc zejdź na ziemię i wróć z krainy kredek ;) :) ...

I teraz mowisz z sensem. 8k to nie bedzie technologia dla wszystkich. Ile osob bedzie mialo TV 65 cali i wiecej ? Juz 4k robi wrazenie. A jest dostepne dla kazdej wielkosci TV.

Pożyjemy, zobaczymy. Znając możliwości techniczne Japończyków oraz ich małe mieszkania wcale się nie zdziwię, gdy pojawią się w ofercie 8K w rozmiarze 42".

Pożyjemy, zobaczymy. Znając możliwości techniczne Japończyków oraz ich małe mieszkania wcale się nie zdziwię, gdy pojawią się w ofercie 8K w rozmiarze 42".

Przecież sam napisałeś, że 8k to rozsądne jest dopiero od 55" ... a teraz już tylko 42" ?

Przecież sam napisałeś, że 8k to rozsądne jest dopiero od 55" ... a teraz już tylko 42" ?

Nie nadinterpretuj proszę. Napisałem, że wątpię czy będą. O rozsądku nic nie wspominałem. A znając Japonię nic mnie nie jest w stanie zdziwić.

Tylko sens zakupu w jednym i drugim przypadku taki sam.

Sens zakupu określa klient. Japoński. Nie my tu na Forum.

Nie chcę was martwić, ale 8K prawdopodobnie będziecie oglądać na OLEDach :) może się okazać, że produkcja matryc w jakości 8k będzie tańsza w technologii OLED. Pisał o tym swego czasu Cnet...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.