Skocz do zawartości
IGNORED

Dyktat korporacyjny chce likwidacji polskiego węgla.

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

To było 6 stron temu ale paru uważa że węgiel jest zły a górnicy to czarownice bo zarabiają wiecej od nich i że lepiej kupować tani Rosyjski to wtedy jest węgiel dobry :) .

ale paru uważa że węgiel jest zły a górnicy to czarownice bo zarabiają wiecej od nich i że

otrzymują deputat węglowy i lodówki poza kolejką.

z niewiadomego powodu ktoś niewiadomy zbanował abece na cacy

<br />Niestety nie wiesz o czym mówisz. To jest żenujące.<br /><br />

Kumpel wymyślił unikatowe mocowanie do solarów odwiedzaja go Niemcy i nikt mu nie mówi ile mu zapacą tylko pytają ile chce wiesz dlaczego ?

Wy bijecie pianę a tu rozsądna wypowiedź z Onetu:

~aleks :

Wyrzucić prezesów kompanii węglowych, wyrzucić przedstawicieli rad nadzorczych kompani węglowych (to wszystko znajomi z politycznego rozdania - kolesie posłów, senatorów, ministrów), wyrzucić nieudacznych dyrektorów kopalń, zredukować o 75% administrację, wyrzucić 75% związków zawodowych w kompaniach węglowych (jest ich ponoć 160), ograniczyć pośrednictwo handlu węglem, zlikwidować układy mafijne w obrocie węglem. To jest restrukturyzacja górnictwa!! Jeśli sobie nie poradzą, zamknąć kopalnie! "

Nie ma politycznej siły żeby to zrobić. Więc przez polityków - tchórzy, populistów i związki zawodowe kopalnie muszą upaść.

poczytaj ile Polskiego sprzętu przerobiłem

Rozumiem że Avantgarde Acoustic i Roksan Caspian którymi się chwalisz w stopce to polskie firmy ? Dlaczego nie chwalisz się tym co polskie ?

że w Polsce są najlepsi fachowcy do remontów zabytkowych aut

Tamci w komunie nauczyli się remontować na okrągło państwowe samochody, często tzw. polskie. Poza tym biorą mniej od angoli, więc im się podobają.

<br />Rozumiem że Avantgarde Acoustic i Roksan Caspian którymi się chwalisz w stopce to polskie firmy ? Dlaczego nie chwalisz się tym co polskie ? <br />

Możesz napisać dlaczego używasz słowa chwalisz ?

A pisałem Ci że nie chce mi się przerabiać tego samego co z top 20 4 strony temu .

Wiesz dlaczego ?

On też nie zauważył że w obecnym sprzęcie który posiadam są Polskie marki .

powiedz dlaczego ich nie dostrzegłeś i nie napisałeś o nich ? :)

Kumpel wymyślił unikatowe mocowanie do solaró

No proszę, nie wszystko stracone. Sprzedaje je Polakom taniej jako patriota, szczególnie górnikom i hutnikom, tramwajarzom i drukarzom?

• Moderatorzy

Nie ma politycznej siły żeby to zrobić. Więc przez polityków - tchórzy, populistów i związki zawodowe kopalnie muszą upaść.

"nasze" rządy prowadzą ku temu że jedyni pracujący poza urzędami będą pracować w tescach carr i handlowych galeriach

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Możesz napisać dlaczego używasz słowa chwalisz ?

A pisałem Ci że nie chce mi się przerabiać tego samego co z top 20 4 strony temu .

Wiesz dlaczego ?

On też nie zauważył że w obecnym sprzęcie który posiadam są Polskie marki .

powiedz dlaczego ich nie dostrzegłeś i nie napisałeś ? :)

Polskie marki to oczywistość u takiego patrioty ekonomicznego. Zagraniczne - grzech. Masz te kartkę od księdza ze spowiedzi? Jaka dostałeś pokutę?

<br />Polskie marki to oczywistość u takiego patrioty ekonomicznego. Zagraniczne - grzech. Masz te kartkę od księdza ze spowiedzi? Jaka dostałeś pokutę? <br />

Synku idź się bawić dalej w piaskownicy wróć jak dorośniesz do poważnej rozmowy .

a w Hameryce też tragicznie się dzieje ;) niedługo i tam lud wyjdzie na ulicę .

jacm kocha związkowców w górnictwie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

powiedz dlaczego ich nie dostrzegłeś i nie napisałeś ? :)

Bo jak wchodzę to widzę tylko do Caspiana i więcej mi nie wyświetla ... pseudo - patrioto. Samochód też masz produkowany w Polsce ? Polska komórkę ? Opalasz dom polskim węglem czy ruskim gazem ?

Każdy "patriota" dużo pisze o tym jak powinni żyć inni. Ale sam się oczywiście do tego nigdy nie stosuje. I jeszcze się dziwią że polska gospodarka jest słaba. Zależności nie widzą.

A chytrusek - ja bym oddał za całe 50 groszy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"nasze" rządy prowadzą ku temu że jedyni pracujący poza urzędami będą pracować w tescach carr i handlowych galeriach

Ciesz się że przynajmniej tam ludzie mogą pracować. Bo gdyby to zależało od "polskich" rządów - to pracy ani pieniędzy nie było by w ogóle. Bo tacy jesteśmy beznadziejni.

Top 20 ile u Ciebie na stacji spadła cena paliwa ? u mnie disel gold z 6,20 zł na 6,10 zł . Pewnie to świnie w Arabi są winni tej ceny bo zarabiają dużo co nie ?

a w Hameryce też tragicznie się dzieje ;) niedługo i tam lud wyjdzie na ulicę .

Juz tak wychodzi i wychodzi i wyjść nie może.

Jak Hameryka padnie, to będziesz pisał bukwami na Magadanie.

Top 20 ile u Ciebie na stacji spadła cena paliwa ? u mnie disel gold z 6,20 zł na 6,10 zł . Pewnie to świnie w Arabi są winni tej ceny bo zarabiają dużo co nie ?

Używam E95, ostatnio płaciłem zł 4,15/l - a co?

Bo jak wchodzę to widzę tylko do Caspiana i więcej mi nie wyświetla ... pseudo - patrioto. Samochód też masz produkowany w Polsce ? Polska komórkę ? Opalasz dom polskim węglem czy ruskim gazem ?

Każdy "patriota" dużo pisze o tym jak powinni żyć inni. Ale sam się oczywiście do tego nigdy nie stosuje. I jeszcze się dziwią że polska gospodarka jest słaba. Zależności nie widzą.

Spójrz jeszcze raz jak wymienisz 2 Polskie firmy dostaniesz nagrodę :) zagadka jest trudna bo Polskie firmy używają Obcojęzycznych nazw wiesz dlaczego czy też Ci tłumaczyć ?

Juz tak wychodzi i wychodzi i wyjść nie może.

Jak Hameryka padnie, to będziesz pisał bukwami na Magadanie.

Używam E95, ostatnio płaciłem zł 4,15/l - a co?

Chyba w listopadzie to Twoje ostatnio :) albo nie mieszkasz w Polsce od 2 miesięcy .

Polskie firmy używają Obcojęzycznych nazw

Bezprawnie. Art. 7 a ustawy o tym mówi.

Ukryta Zawartość

Spójrz jeszcze raz

To zobaczsz Roxana i kabelki van den Hula (te nie z Chin)

Ukryta Zawartość

<br />To zobaczsz Roxana i kabelki van den Hula (te nie z Chin) <br />

Po co ? To ty wymyśliłeś że mam syndrom Polskiego patriotyzmu ekonomicznego i tego próbujesz się trzymać . Mimo iż Ci powtarzam że do złych drzwi zapukałeś .

Ja jestem zwolennikiem kupowania węgla Polskiego w Polsce a nie Rosyjskiego w Polsce przez chwilę tańszego a potem droższego . BO MAMY WĘGIEL W POLSCE ponoć lepszy nawet jakościowo niż Rosyjski .

Pisałem Ci 4 razy napiszę 5 energetyka jest strategiczną gałęzią gospodarki każdy kraj chce być niezależny energetycznie . Branża audio nie jest strategiczna chyba wiesz ? więc napiszę po raz kolejny wróć do piaskownicy jak dojrzejesz i wróć do poważnej rozmowy .

Zrob zdjecie pylonu z cena 6,10, uprzejmie poprosze.

Naskrobane wirtualnie

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

Ukryta Zawartość

Przejedź się do Turku i zatankuj Diesel nitro lub na orlenie Diesel jakiś tam .

Ukryta Zawartość

Ja jestem zwolennikiem kupowania węgla Polskiego w Polsce a nie Rosyjskiego w Polsce przez chwilę tańszego a potem droższego . BO MAMY WĘGIEL W POLSCE

Przekonaj biednych ludzi którzy opalają węglem że muszą płacić więcej - bo ty im tak nakazujesz. Bo twoim zdaniem to jest dla nich lepsze.

A sam w tym czasie będziesz się ogrzewał ruskim gazem. Jeżeli to nie jest zakłamanie to co nim jest ?

Przekonaj biednych ludzi którzy opalają węglem że muszą płacić więcej - bo ty im tak nakazujesz. Bo twoim zdaniem to jest dla nich lepsze.

A sam w tym czasie będziesz się ogrzewał ruskim gazem. Jeżeli to nie jest zakłamanie to co nim jest ?

To że kupując tanio będziesz bogatszy .

<br />Przekonaj biednych ludzi którzy opalają węglem że muszą płacić więcej - bo ty im tak nakazujesz<br />

Ja im nie każę to każą im importeży Ruskiego , pośrednicy i goście z nadania . Tona węgla przy braku utrzymywania darmozjadów by spadła a tak jest taka sama i dla Rosyjskiego i dla Polskiego węgla na składzie . Przejedź się na skład węgla i powiedź że chcesz tańszy węgiel z Rosji i poczekaj na reakcję sprzedawcy .

Tona węgla przy braku utrzymywania darmozjadów by spadła a tak jest taka sama

Tona węgla bez tych "darmozjadów" nie istnieje. Nie będziesz miał jej w domu. Ani w swoim mieście. Jeżeli uważasz że to zyskowna branża - zajmij się handlem węglem. Dziw że żaden polski milioner nie dorobił się na węglu majątku.

Byli tacy którzy chcieli systemowo wyeliminować "darmozjadów". Nazywali się komuniści - to twoi polityczni poprzednicy. Darmozjadów nazwali kułakami i spekulantami. Przejęcie przez państwo nadwyżki zwanej zyskiem doprowadziło do upadku tego ustroju i wpędzenie w biedę setek milionów ludzi. Zaś utrzymanie go kosztowało życie 50 milionów ludzi. Tyle o twoich pomysłach na lepszy świat.

jacm kocha związkowców w górnictwie:

Ukryta Zawartość

Nie przeginajmy w drugie ekstremum, bo wtedy wszyscy górnicy pracowaliby na umowach śmieciowych. To nie jest alternatywa.

Ogólnie to ciekawym, czy ktoś policzył ogólny koszt zamknięcia kopalni co doprowadzi do bezrobocia, spowolnienia ekon. regionu, etc. (tzw. rachunek ciągniony) vs. to ile kosztują dopłaty do węgla przy jednoczesnym utrzymaniu zatrudnienia tych ludzi, ich płaceniu podatków oraz podatków od firm pracujących dla kopalni. Obawiam się, że nikt takiego rachunku sie nie podejmie, bo na razie dyskutuje się tylko o tym ile kosztuje tona węgla.

Ukryta Zawartość

Powrót po dłuższej przerwie...

• Moderatorzy

nasz łaskawy rząd może przecież zmniejszyć akcyzę, vat , jakieś tam kosmiczne podatki kopalniane czy nie zmuszać do utrzymywania słupów z nadania zasiadających w zarządach czy radach nadzorczych.

....... i Kowalski zapłaci mniej za drogi polski węgiel

<br />Dziw że żaden polski milioner nie dorobił się na węglu majątku.<br />

Poczytaj

Ukryta Zawartość

lub tutaj

Ukryta Zawartość

<br />Byli tacy którzy chcieli systemowo wyeliminować "darmozjadów". Nazywali się komuniści - to twoi polityczni poprzednicy.<br />

Nie nawet nie próbowali dali im czystą i pozwolili zacząć działać od nowa .

Jedyne co przejęła Solidarność i wolna Polska to długi gierka oraz niewydolne Państwo i możliwość zbudowania czegoś pozytywnego na czymś rozpierdo...ym.

Ale ktoś wpadł na pomysł że mamy być państwem usługowym .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nasz łaskawy rząd może przecież zmniejszyć akcyzę, vat , jakieś tam kosmiczne podatki kopalniane

Oraz wysokość emerytur i liczbę szkół.

Jedyne co przejęła Solidarność i wolna Polska to długi gierka oraz niewydolne Państwo i

Brawo! Zjadłeś łebki od śledzi?

Nadchodzi ratunek:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy

Oraz wysokość emerytur i liczbę szkół.

może wyciągam błędne wnioski, ale idąc dalej Twoim tropem to może likwidacja całego przemysłu(do którego czasem trzeba dołożyć inwestycje.chude lata ) powinna doprowadzić nadwiślański kraj do największej swietności.

Owszem co nie rokuje należy zamknąć, ale oszczędności i racjonalizację kosztów należy robić w miejscach najbardziej sensownych , oraz kierować się zdrowym rozsądkiem i interesem.

nasz łaskawy rząd może przecież zmniejszyć akcyzę, vat , jakieś tam kosmiczne podatki kopalniane czy nie zmuszać do utrzymywania słupów z nadania zasiadających w zarządach czy radach nadzorczych.

....... i Kowalski zapłaci mniej za drogi polski węgiel

Dzisiaj ktoś powiedział(nie pamiętam kto)w TV,że na jednego pracującego górnika przypada czterech darmowzjadów.

Nic więc dziwnego,że górnictwo upadnie.Chyba,że trzech wywalą,to może być OK.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.