Skocz do zawartości
IGNORED

Tannoy M2 - delikatny upgrade

maniek21

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Doszedłem do wniosku, że nic lepszego od Tannoy nie kupię do 500 zł. W związku z tym postanowiłem przeprowadzić delikatny upgrade. Mam małe obeznanie z lutownicą, w razie czego znajomy elektronik pomoże.

Rzecz w tym, że kolumny mają popękane już w kilku miejscach plastiki, gdzie są śrubki, więc chciałbym uniknąć odkręcania głośników, żeby nie rozwalić tego jeszcze bardziej. Rozumiem, że do zwrotnicy dobiorę się od strony terminali. Chciałem zapytać czy opłaca się wymieniać sam kondensator elektrolityczny w zwrotnicy? Podobno jest bardzo niskiej jakości. Reszty nie chcę ruszać, bo sobie nie poradzę raczej z tym.

https://www.audiostereo.pl/topic/117410-tannoy-m2-delikatny-upgrade/

Umarłemu proponują też i bulion, co to i takiego postawi na nogi...;-)

A tak poważnie to chodzi o ten elektrolit od woofera, ale tam jest również góra na elektrolicie.

Masz zresztą taki wątek:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ale poczytaj go bardzo uważnie, bo może nie "OTAKE" zmiany Ci chodzi.

Do tego okablowanie itd, ale wiele zależy od Twojego systemu, czy podoła przejrzystym kolumnom, czy po prostu nie da rady i już..Rysiek.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Kolego bez zarzutów i bez urazy: gdy pytałem czy wymienić na coś innego do 500 zł

Zdecydowanie nie warto. Tannoy M2 to bardzo dobry wybór do małych pomieszczeń w cenie do 500 zł.

Bo to dobre kolumny do tanich systemów. Ale można też w podobnej cenie ustrzelić niezłe podłogówki - w tym tygodniu masz na allegro Dali 505 za 650 zł, Dali 104 za 500 zł czy Acoustic Energy Evo 3 za 599 zł - i są to kolumny o klasę lepsze. Jeżeli masz dorzucać jakieś pieniądze do Tannoyów (a tuning często sprawia że kolumny stają się nieodsprzedawalne) to może rozważyć nieco droższe kolumny wyższej klasy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.