Skocz do zawartości
IGNORED

PARADIGM 11V7 wzmacniacz do 8 tysięcy

piotrella41

Rekomendowane odpowiedzi

Nad C375BEE Paradigm Monitor 11 v7

Tu jest opis.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Może koledzy z forum doradzą jeszcze jakieś modele kolumny.

Moją propozycję podałem i możesz ją rozważyć oczywiście po odsłuchach. Moje obecne w odróżnieniu do paradigmów kupiłem już po odsłuchach bo usłyszałem to czego szukałem :)) Dynaudio też mi sie podobały ale trochę mniej.

Powodzenia życzę w tej ciężkiej przeprawie ;))

Nie skreślam tych kolumn właśnie dlatego je pozostawiłem i jestem przekonany, że dobiorę do nich dobry sprzęt. Chcąc zdecydować się na wypożyczenie sprzętu do domu muszę troszkę poznać doświadczenia innych, nie stać mnie na wypożyczenie czterech wzmacniaczy naraz. Ale tak uczynię w kwestii odsłuchu w domu to będzie najbardziej wiarygodne.

FEZZ AUDIO TITANIA - REGA PLANAR 3 - REGA FONO MM 2017 - PIONEER UDP - LX 500 - DEFINITIVE TECHNOLOGY BP 10 - TELLURIUM Q BLUE - RCA + SPEAKER

nie jest prawdą że droższe kolumny+tańszy wzmacniacz będzie lepiej... często właśnie jest gorzej dobry wzmak wyciśnie z kolumn max a za słaby będzie miał problem z wysterowaniem i będzie kaszana zupełna..

dlatego pytający dobrze czyni stawiając na wzmacniacz..

Zgadzam się z Toba i podpisuję obiema rękoma, poszukuję prawdziwego wzmacniacza który nie pozwoli zapomnieć o potędze NADa, a wniesie do systemu średnicę, szczegóły i nie dudniącą dynamikę, stąd eksperyment z przedwzmacniaczami lampowymi na końcówkach tranzystorowych.

FEZZ AUDIO TITANIA - REGA PLANAR 3 - REGA FONO MM 2017 - PIONEER UDP - LX 500 - DEFINITIVE TECHNOLOGY BP 10 - TELLURIUM Q BLUE - RCA + SPEAKER

Prowadzę już w tym kierunku pewne rozmowy z polskim przedstawicielem. Niewielka awaryjność sprzętu jak i ręczna praca, budzi mój szacunek. To może być to w rzeczy samej. Ja idę w kierunku ATOLL In 200 konfiguracja dual-mono, to już coś na dwa kanałki osobno, można się wstępnie pokusić.

A aktywna jak dotąd branża milczy, czyżby cisza przed burzą ?

Witaj. Ja mam dwa zupełnie inne typy. Jeden to Densen drugi to Baltlab. Może masz dystrybutora w okolicy. O brzmieniu tych wzmacniaczy napisano tyle że ja nie mam nic do dodania. Mają one jednak wszystkie wymienione cechy o których wcześniej wspominałeś.

Pozdrawiam

A ja zaproponuję to co u mnie się sprawdziło; Musical Fidelity

Z używek minimum A3, A300, A308

A jak musisz nowego to M6i....

Z Paradigmem świetny duet. Wygładza za ostrą górę i poprawia średnicę. Jednak zdwojony pozytywny efekt uzyskasz zmieniając Monitor na Studio. I tę opcję najbardziej polecam.

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

Kolega ma w nadmiarze basu. Uważasz że Densen ma przesadzony bas? W porównaniu z Nadem ma świetnie kontrolowany i nie podbity bas. To że idzie do końca to jedna sprawa, dla mnie ważne jest to że robi to z dużą kulturą.

Miałem te kolumny, więc nie będę wyciągał opinii z rękawa ani powielał mitów...

Nad to najgorsze co słyszałem, miałem C356BEE.

Jak chcesz coś poprawić to najlepiej je sprzedaj. Nie istnieje do nich wzmacniacz. Albo podoba Ci się brzmienie jak pisze Q21, albo będzie odwieczny problem.

Za nieco ponad 8tyś to już kupujesz Kefa R700, a za to co dostaniesz za Paradigma 11v7 kupisz piecyk.

Brzmienie tylko wtedy się poprawi. Będziesz klęczał na kolanach i klepał się po głowie jak mogłeś męczyć tyle czasu te Paradigmy...

Prowadzę już w tym kierunku pewne rozmowy z polskim przedstawicielem. Niewielka awaryjność sprzętu jak i ręczna praca, budzi mój szacunek. To może być to w rzeczy samej. Ja idę w kierunku ATOLL In 200 konfiguracja dual-mono, to już coś na dwa kanałki osobno, można się wstępnie pokusić.

A aktywna jak dotąd branża milczy, czyżby cisza przed burzą ?

A ja proponije cos ze stajni Unisona.Unison research unico

Kolega ma w nadmiarze basu. Uważasz że Densen ma przesadzony bas? W porównaniu z Nadem ma świetnie kontrolowany i nie podbity bas. To że idzie do końca to jedna sprawa, dla mnie ważne jest to że robi to z dużą kulturą.

Kultura zgoda, dźwięk piękny i mięsisty też zgoda.. blisko lampy z nasyceniem, ale bas na pewno jest bardziej w stronę miękkości niż kontroli na każdych kolumnach.. na SF ze starych serii to było miodnie.. ale na pewno kontrola nie jest priorytetem.. Dlatego Audionet.

Ależ drogi kolego fxx wszystko kwestia gustu. Dla mnie Audionet jest pozbawionym barwy wyzutym z emocji wzmacniaczem z basem a i owszem punktualnym jak szwajcarski zegarek. Tylko że muzyki z niego nie ma. Raczej chłodem wieje jak od sprzedawcy lodów. Bezduszne to takie. Grać to dużo powiedziane-skłaniałbym się raczej do opinii że działa włączone do prądu. Z membranami Paradigmów to w średnicy susza a na wysokich krew z uszu. Czyj kompromis lepszy? To może tylko ocenić założyciel tematu.

Pozdrawiam

A tak w ogole, to nie ma jak kupić kolumny kipiace od basu i dynamiki, z brakiem środka. A potem kupować do nich 2x droższy piec i liczyc, ze zagra jak zestaw za 4k, bo nie zagra, są rzeczy których nie poprawisz, albo się podoba, albo nie. I mówi to osoba która przeżyła z nimi 500godzin.

A tak w ogole, to nie ma jak kupić kolumny kipiace od basu i dynamiki, z brakiem środka. A potem kupować do nich 2x droższy piec i liczyc, ze zagra jak zestaw za 4k, bo nie zagra, są rzeczy których nie poprawisz, albo się podoba, albo nie. I mówi to osoba która przeżyła z nimi 500godzin.

Zmień głośniki na coś co pasuje do twojego pomieszczenia a nie kombinuj z wzmacniaczem.

Powiedziałem to już autorowi tematu na początku ale widać nie takiej odpowiedzi oczekiwał i idzie zaparte będąc przekonanym (jak napisał przy braku doświadczenia) że inny wzmacniacz to jest to a my racji nie mamy (nie dosłownie). A chcieliśmy żeby wystrzegł się tych problemów co my i nie stracił kasy po czym na końcu i tak wymieni kolumny. Kolumny to wg mnie 70% brzmienia. Ale cóż kolegi kasa, czas i nerwy :))

Jeśli koniecznie wzmacniacz to wiele już słyszałem że Paradigmy strojone są na Athemach (są z jednej stajni projektowej) więc tą firmę polecam do paradigmów.

Ależ drogi kolego fxx wszystko kwestia gustu. Dla mnie Audionet jest pozbawionym barwy wyzutym z emocji wzmacniaczem z basem a i owszem punktualnym jak szwajcarski zegarek. Tylko że muzyki z niego nie ma. Raczej chłodem wieje jak od sprzedawcy lodów. Bezduszne to takie. Grać to dużo powiedziane-skłaniałbym się raczej do opinii że działa włączone do prądu. Z membranami Paradigmów to w średnicy susza a na wysokich krew z uszu. Czyj kompromis lepszy? To może tylko ocenić założyciel tematu.

Pozdrawiam

dla mnie nie ma lepszego wzmacniacza w tej cenie..

Drodzy koledzy decyzja zapadła. Atoll in 200, będzie u mnie w domciu w niedzielę. Podzielę się pierwszymi wrażeniami. Po dłuższym wygrzaniu również. Wszystkim uczestniczącym w dyskusji bardzo serdecznie dziękuję. Pozdrawiam.

Słuchałem i oglądałem tego Pana Rosjanina.

Zawsze fajnie kręci tymi kolumnami:) Zresztą lubię go oglądać, bo na tych filmikach dobrze widać prawdziwe proporcje i wielkość kolumn.

Koniecznie zapodaj swoje wrażenia po odsłuchu Atolla 200. Trochę Ci zadroszczę, zawsze takie odsłuchy nowego (teoretycznie lepszego) sprzętu to wielka frajda.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

Za 8000 to bym kupił kolumny a za paradigmy bym kupił wzmacniacz

Połowa opinii była taka jak twoja, jednak właściciel nie przyjmował tego do wiadomości, daje mu najwyżej rok i będzie nowy wątek na temat wyboru sprzętu :)

Np.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

o nowych nie wspomnę, a do kompletu z tymi głośnikami np.:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Atoll IN200 SE - 7 000 zł. (nowy)

Krall S300i - 8 500 zł. (nowy)

to powinno załatwić sprawę :)

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

No i sprzęcik jest już u mnie w domu. Atollek miał być dopiero w niedzielę, lecz nieoczekiwanie właściciel salonu audio pojawił się z nim późnym wieczorem w piątek. Wstępne wrażenia po wypakowaniu imponujące, porządna, zacna Integra z wysokiej jakości materiałów, panel frontowy gruby, solidny, pilot doskonały. Po około 1 godzinie podłączyłem Atoll in 200 pod Paradigmy 11v7 i zacząłem odsłuchy, które trwały około 3 godzin. Od początku Atoll zaimponował szczegółami, doskonałą średnicą i co najważniejsze bas przestał dominować, dudnić tak jak w przypadku mojego poprzednika NAD C 375 BEE, polecanego jako doskonały wybór w tej konfiguracji przez branże. Wierutna bzdura. Tego dźwięku właśnie poszukiwałem, dynamiki, kontrolowanego basu i poprawności brzmieniowej moich trudnych kolumienek. Dzisiaj odsłuchy trwają od samego rana, każda muzyka, każda płyta odgrywana i odczuwana na nowo. Po prostu miód dla moich uszu. Gdy będę już bardziej doświadczony w odsłuchu, a wzmak dobrze wygrzany opiszę dokładnie wrażenia przy określonych preferencjach muzycznych.

Boże gdzie ja miałem oczy i uszy jak mnie osaczono wmawiając inną prawdę. Sorki ale to tak samo z siebie.

Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie.

zawsze podkreślałem że wzmacniacz jest kluczem do sukcesu zwłaszcza dla dużych kolumn :)

W rzeczy samej, bezapelacyjnie,

Połowa opinii była taka jak twoja, jednak właściciel nie przyjmował tego do wiadomości, daje mu najwyżej rok i będzie nowy wątek na temat wyboru sprzętu :)

Ja myślę, że dobrze zrobił o ile to nie miały być jego ostatnie kolumny. Bo jeśli faktycznie to miał być zestaw na lata, to faktycznie lepiej było kupić np AA lub Minasy, Kefy, czy Dali i za Paradigmy np. Atoll in 100.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.