Skocz do zawartości
IGNORED

kable Argentum

pitdog

Rekomendowane odpowiedzi

gutekbull> miało być XLO reference 2. Ktoś wcześniej napisał że lepiej jest inwestowac w przewód z lepszego materiału niz z tego samego ulepszonego i bardziej wyszukanej geometrii. Przesiadka z miedzi daje znaczne zmiany na plus.

proxima

' Ktoś wcześniej napisał że lepiej jest inwestowac w przewód z lepszego materiału niz z tego samego ulepszonego i bardziej wyszukanej geometrii. Przesiadka z miedzi daje znaczne zmiany na plus'

To zależy z jakiej miedzi i w jakim systemie . Gdyby sama zamiana miedzi na srebro powodowała każdorazowo zmianę , to nikt by nie kupował interkonektów miedzianych droższych niż 300-400 zł (bo za tyle można chyba już kupić najtańsze srebro) .Posłuchaj choćby wspomnianego XLO Reference 2 lub Cardasa Neutrala i wtedy feruj wyroki o wyższości srebra . Ale mam nadzieję , że kable Argentum są dobre (choć dla mnie porównanie z Siltechem nie napawa optymizmem ; ale już srebrne Albedo są moim zdaniem - przy porównywalnej cenie znacznie ciekawsze niż Siltech)

• 4 tygodnie później...

Mogę się mylic ale podobieństwo chyba nieprzypadkowe:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zapewne gorzej niż "zwykły" Klotz czy Gotham - o takiej samej budowie. Róznica to tylko ta kolorowa, nylonowa koszulka ;) Koszt takiej zabawki to ok. 40zł.

Rany! Ile tu jeleni do ustrzelenia :)))

Qubric

Argentum są produkowane z czystego srebra,dla niedowiarków producent dołacza 1cm próbkę swego wyrobu,by niedowiarki mogły pójść do jubilera sprawdzić czystość kruszcu.

Klotz i Gotham to wyjątkowo gówniane druty,przeważnie dla marzycieli sądzących ,że za parę złotych można osiągnąć hi-end.

Frank - a "próbka" jest tego kabla?

Podaj nazwę, adres, regon i NIP tego producenta. Wtedy porozmawiamy na temat "niedowiarków".

Ja widze na rysynkach budowę GAC-4. Są nawet żyły nylonowe stosowane w przewodach mikrofonowych i zwykła izolacja z PE - obleczona w jakąś gównianą koszulkę nylonową.

Ten z E-Baya to śmiech na torach - zwykły kabel koncentryczny prawdopodobnie do transmisji cyfrowej. obleczony w kolorowa plecionke i wrzucony w woreczek od slipów - pakowanych tak po trzy sztuki za 12zł. w Tuszynie :)))

> Frank

"Klotz i Gotham to wyjątkowo gówniane druty,przeważnie dla marzycieli sądzących ,że za parę złotych można osiągnąć hi-end."

Hehe, bo Ty oczywiście na swoich srebrnym drucie usłyszysz to, czego nie usłyszeli realizatorzy nagrań w studio nagrywający właśnie na Klotzu... O słodka naiwności!

Krzemien

Żadne porządne studio nagrań kabli typu Gotham nie stosuje.Podawanie w nazwie "studyjny" nie oznacza automatycznego wejścia do renowowanych studiów nagrań.

Niekiedy na okładkach płyt są podawane dane dotyczące okablowania użytego do nagrania.

Polecam poczytać,bo to bardzo interesujące jakich firm wyroby są wykorzystywane.

Qubric

Argentum to jak najbardziej oficjalna firma,rusz swe leniwe dupsko i zadzwoń do producenta.

Na drugi dzień otrzymasz bardzo wyczerpujący informator + cdrom dotyczący wyrobów.

Pozbądz się w końcu syndromu rycerza(Z.Ł.) i zanim zaczniesz znowu ganić kablową szarlatenerię wpierw poczytaj, a najlepiej posłuchaj.

>Frank

"Żadne porządne studio nagrań kabli typu Gotham nie stosuje."

A czy ja pisałem o kablach Gotham? Spójrz proszę jeden wpis wyżej...

Niekiedy na okładkach płyt są podawane dane dotyczące okablowania użytego do nagrania."

Polecam poczytać,bo to bardzo interesujące jakich firm wyroby są wykorzystywane."

Tak się jakoś często składa, że im więcej takich danych dotyczących sprzętu, kabelków i innych dupereli, tym mniej zajmujący i ciekawy wykonawca... Przerost formy nad treścią?

Krzemien

Gotham czy Klotz co za różnica?

G jest G i G pozostanie,oczywiście można je stosować w tańszych systemach i być może będą konkurencją dla gotowych drutów w ok.50-100 pn i to wsio.

Pisząc o kiepskich wykonawcach jakie studio miałeś na myśli?

Obecnie korzystam z kabla z miedzi,miedzi posrebrzanej,ale kto wie ?

Interesującą propozycję jednego z forumowiczów znalazłem na allegro,drut własnej konstrukcji,niedrogo z możliwością wypożyczenia.

Znając wypowiedzi tego forumowicza mam pewność ,że drut jest zbudowany z porządnego materiału a nie typu Gotham,Klotz czy też Cordial(S.P).

Frank - a ja Ci radzę pierdnij sobie zdrowo żeby się pozbyć zadęcia i pocztaj (bo posłuchać pewnie nie będziesz chciał jak każdy Z.Ł.) recenzję kabli Gotham i Klotz - przekonasz sie z jakimi cenami rywalizują.

Nie mam zamiaru niczego szukać. Jeżeli ktoś ma cos do sprzedania to sam powinien zabiegac o klienta.

Podaj nazwę, adres, regon i NIP producenta - wtedy (byc może) zmienię zdanie. Na razie widzę że jest to kolejne g.... w kolorowej koszulce i sprzedawane w woreczku od majtek z bazaru :))

pozdr.

PS - jedyna firma o nazwie "Argentum" jaką znam to producent srebrnej biżuterii z Płocka.

> Frank

Właśnie oglądam sobie stronę Ultralinka (ma chyba coś wspólnego z Argentum, jak wnioskuję po informacjach, którę znalazłem przy pomocy Google'a) i np. zaintrygowały mnie dedykowane kable Subwooferów. Pomijając sensowność takich rozwiązań zaciekawiły mnie kable typu "Y" czyli inaczej mówiąc zwykły igrek, który w pewnych gremiach nazywany jest także jako 'polsatowskie portki'. Ciekawe, czy wiesz co takie połączenie powoduje i jak to się może (choć przy zachowaniu pewnych standardów nie musi) objawiać dźwiękowo...

Tę informację znalazłem tutaj:

Ukryta Zawartość

A dokładnie:

"These cables are brand spanking new from a company recently created to market the Argentum Acoustics line of products. Argentum functions under the umbrella of Ultralink Products Inc., which is known to most consumers for the introduction of a cost-efficient line of connecting cables."

Ukryta Zawartość

• 3 miesiące później...
  • 10 miesięcy później...

dopisawszy sie do wątku chcialbym zapytać czy nie zauważyliście lekkich wyostrzeń górnej średnicy w argentum 6/4, może to kwestia wygrzania - bo testuje je na zestawie jak w o mnie i brakuje troche perlistości samej góry, którą znam z albedo

• Redaktorzy

Chodzi cały czas o sieciówkę? Bo ja używam głośnikowych 6/4, z powodzeniem. Aha, na wypadek gdyby Qubrikowi wybiło: ARGENTUM, Ryszard Szafraniec, 33-300 Nowy Sącz, Polska, NIP 734-131-91-95, REGON 49290881 (dane dostępne w internecie).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.