Skocz do zawartości
IGNORED

kable Argentum

pitdog

Rekomendowane odpowiedzi

jodel- napisz na priva to Ci wszystko wyjaśnię :):)

Ba! W przyszłym lub następnym tygodniu jadę z Frankiem do 3-wsi przez Szytno:):) Jest więc okazja? Zostawienia Tobie jakiegoś drucika:):) do posłuchania oczywiście:):):)

>Zydelek

w tej chwili padła mi poczta (i nie mogę wysyłać), spróbuje odezwać się w weekend ...

a swoją drogą ostatnio też często zajeżdzam do 3-wsi, he he he

kable Argentum podobają mi się z jednej strony - z wykończenia, przynajmniej ładnie wyglądają na rysunkach ;-))

ale w rzeczywistości ich jeszcze nie widziałem i a co dopiero odsłuch, hi hi hi :-0

no, no warto byłoby posłuchać :-))

Dobra Panowie, to może pytanie bardziej konkretne.

Może ktoś zdecydował się na zakup głośnikowych Argentum i pochwalił się jak mają się na tle konkurencji.

Taki kabel robi wrażenie:

i 500 zetów za metr, w tej cenie można znaleść sporo ciekawych kabli. Tylko, że nie srebrnych.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Redaktorzy

Pisałem gdzieś na forum w wątku o głośnikowych. Słuchałem swojego systemu z Audioquestem Pikes Peak, Legacy, Velum, jakimś Cardasem, VdH Breeze, VdH Revelation (czy Revolution, już nie pomnę), Supra Sword, Acoustic Zen Satori i Argentum 6/4. Trzy ostatnie kable podobały mi się najbardziej.

Witam

Jako szczęśliwy posiadacz 6/4 dopisuję się do wątku.Ten kabel naprawdę potrzebuje czasu , aby zagrać. Jestem przekonany , iż podane przez pana Ryszarda 30 godzin to za mało - dużo za mało ,no chyba żeby w piekarniku ;))).

Cierpliwość zostanie Ci wynagrodzona !!

tak czytam i czytam o tych kablach wiedząc że kabelki grają ... jedna osoba już mi poleciła aby zapoznać się z argentum głosnikowym 6/4, ponieważ kończę klony Proac'a r2.5 które napędzac będzie Aleph5 z preampem Aleph P1.7..... niemniej jednak planuje zakup porządnego kabla głosnikowego... wiem ze Argentum to znakomity stosunek jakości do ceny, w tej cenie nie dostanę SREBRA w TEFLONIE ... a wiem ze takie zestawienie GRA....

..czy Argentum w sprawdziło by się w moim systemie? ..wiem wiem pozyczyć i posłuchać, ale za to trzeba płacić gotówką, której aż tyle nie mam.. .. jak się zdecyduję to kasa się znajdzie ;)

może ktoś kto jest z Wwy i posiada głośnikowy Argentum 6/4 i nie bał by się uzyczyć na chwilkę do odsłuchów...

Pozdr

Matt

• 2 tygodnie później...
  • 6 miesięcy później...
  • 2 miesiące później...

Jestem po dwoch dniach bezposrednich porownan IC Sonus Oliva na Bulletach i Argentum 6/4, zatem pare wstepnych zdan...

Obydwa kabelki pokazuja wysoka klase, ale graja inaczej. S.O. ma w porownaniu z Argentum lekko ograniczona gore i jakby niewypelnienie na srednicy. Brakuje mi czegos w tym pasmie. Nie wiem czy tak zawsze jest i u wszystkich ale ja takie odnioslem wrazenie - jest to slyszalne szczegolnie na fortepianie... Duzym plusem Argentuma jest tez dol oraz wieksza ilosc powietrza... Ja sie sklaniam w kierunku Argentum, acz dzis jeszcze czeka mnie jeden wieczorek porownan ;-)... Argentum gra na pewno wiekszym detalem i lepszym wypelnieniem srednicy z zachowaniem kultury i kontroli basu. SO gra spokojniej i bardziej plastycznie, co dla niektorych moze byc plusem, ale po podlaczeniu zaraz po Argentum mam wrazenie lekkiej mgielki.

Opinie ta napisalem tylko i wylacznie porownujac oba kable do siebie. Porownujac do innych oba stawiam wysoko, acz Argentum wyzej...

Miałem okazję testować oba kable i wybrałem Sonus Oliwa, co nie znaczy ,że Argentum wypadł źle.

Zawsze uważałem , że nie ma zabawki doskonałej ,że zawsze pojawi się coś co zagra lepiej,

ale lubię jak w tym przypadku kabelek ma jakąś cechę wybitną.

Argentum był bardzo wyrównany, sterylny - lekko zimny ,miał wszystko na miejscu ,naprawdę trudno się do czegoś przyczepić. Jeśli teraz weźmiemy pod uwagę jego cenę ,to jest ona uczciwa - adekwatna do klasy kabla.

A Sonus Oliwa, no cóż ; u mnie ładny bas i góra, ale zostawmy to,- to nie jest jego główny atut,

ma on w sobie coś co dane jest usłyszeć w tylko bardzo drogich I.C. Cechę wybitną.

Niesamowita muzykalność, subtelność, gładkość dźwięków, w niektorych systemach z tego powodu może nie wypaść dobrze. Ale jest to jego bardzo mocna strona - muzykalność i dla tych ,

którzy nie słuchają kabla czy skrzypnięcia krzesła w czwarty rzędzie tylko muzyki ,barwy, ciepła,

tej odrobiny czaru wieczorem ,to S.O to jest to.

No i cena ;-) Naprawdę za odrobinę geniuszu - wyrafinowania częstokroć trzeba zapłacić znacznie więcej - zresztą to chyba wszyscy wiemy.

=> rafko

Masz SO na srebrnych bulletach ? W tych kablach wtyki mają kluczowe znaczenie. Ja wybrałem SO po tym jak wygrały u mnie z Cardasem Neutral Reference, który jest 6 razy droższy ;-)

wlasnie sobie siedze i testuje nadal oba IC naprzemian na dwoch roznych CDkach - jeden melodyjny z piekna barwa i scena a mniejszym detalem, a drugi zimniejszy bardziej sterylny z wieksza iloscia detalu.

nadal wygrywa Argentum..

>gutekbull

SO narzuca "swoj klimat" - na obu CDkach dodaje to swoje cos, a Argentum jest przezroczysty - gra tak jak CDek nie dodajac nic od siebie. Na tym "sterylnym" mam wrazenie ze bardziej sie sprawdza SO, bo dodaje swoja mgielke i gra troche melodyjniej, a na melodyjnym CDku gra lepiej Argentum. Najlepsze zestawienie to melodyjny CDek + Argentum. Poza tym po przelaczeniu IC z Argentum na SO scena mi sie rozjezdza na boki . Z Argentum dzwiek jest pelniejszy.... Takie obserwacje teraz po godzinie porownywania... wieczor trwa nadal ;-)

> zyzio

mam wersje na Bulletach miedzianych chyba, przynajmniej taki kolor maja RCA od wewnatrz ;-)

Pozdrawiam!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.