Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana amplitunera na nowy.

Krzychu72

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję za pomoc. Zdecydowałem się na amplituner Anthem. Wezmę chyba model 310. Mam nadzieję że w 25 m kw. sobie poradzi z moimi głośnikami. Jeżeli będzie za mało basu to zacznę rozglądać się za subem. Później pomyślę o wzmacniaczu stereo i powinno być ok. Mam też nadzieję że będzie duży skok do przodu w porównaniu z obecnym amplitunerem.

Bravo , na pewno nie będziesz żałował w 25 metrach Anthem spokojnie da radę gwarantuje że nie przekroczysz na skali głośnosci 0 db,

powodzenia

Cześć

Kupując zawierzyłem dystrybutorowi Panu Grzegorzowi że najnowszy wrzut na rynek po aktualizacji nie powinien mieć problemów z którym borykały się poprzednie serie..

Ale niestety był w stanie dekodować dzwięk 5 kanałowy na tylko na przednich kanałach-reset dawał szansę na powrót do 5,1, problem z wyłączeniem,

,wolno przełączał miedzy żródłami,druga strefa czasami działała a czasami nie itd.

natomiast w stereodzwięku najlepszy na rynku amplitunerów a wiele wzmacniaczy stereo miałoby z nim problem:-), pięknie zagrał np . lampizatorem po tuningu bazodruta.

750 sie nie zawiesza , w kinie lepsza , w stereo kiepska, ale dobry pre ma, czyli trzeba zapiąć końcówkę mocy i jest ok.

za 16k w stereo kiepska? to jaki jest sens kupowania tego...złomu? Było kupic najnowsze Primare, przynajmniej dobre jest we wszystkim.

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

• 1 rok później...

Witaj

Najlepszą jakość osiągniesz kupując amplituner z dobrym pre np. Arcam, nim napędzisz tyły i centralny głośnik oraz sub, kupisz końcówkę mocy która napędzi przody :prawy i lewy, sterownana z pre arcama.

W stereo będziesz słuchał z pre arcam +końcówka , a w kinie pełne zestawienie.

Ja tak mam i dzwięk z kina mam poza zasięgiem jakiegokolwiek kina komercyjnego!

Jedyne ograniczenie jakościowe znajduje sie w masteringu materiału ścieżki dzwiękowej na blu ray itp.

Witam. Sam chce wykorzystać takie rozwiazanie. Posiadam Arcama 380, kolumny to zestaw Focali Aria. Chce fronty zasila poprzez pre out i jakaś końcówkę mocy, tylk jaką. Ewentualnie przez wzmacniacz stereo

Bravo , na pewno nie będziesz żałował w 25 metrach Anthem spokojnie da radę gwarantuje że nie przekroczysz na skali głośnosci 0 db,

powodzenia

Witam. Jestem przed zakupem anthem 510 i mam pytanie jak się podłącza ten cały system kalibracyjny do laptopa. Czytałem że za pomocą kabla z końcówką rs232 ale laptop takowej nie posiada? Jest jakaś przejściówka w zestawie?

Instalujesz program na laptopie który jest podłączony od sieci domowej, wpinasz anthema w tą samą sieć (skrętką do routera). Program na lapku sam odnajduje ampli w sieci, robi pomiar i korekcję, po zatwierdzeniu wszystko ładuje do ampli automatycznie (również przez sieć). Jedyne co podpinasz do laptopa to mikrofon na czas pomiaru.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

• 4 tygodnie później...

Koledzy może ktoś się skusi na mojego Arcam AVR 450 ?

Warto i można się dogadać :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 9 miesięcy później...

Witam. Sam chce wykorzystać takie rozwiazanie. Posiadam Arcama 380, kolumny to zestaw Focali Aria. Chce fronty zasila poprzez pre out i jakaś końcówkę mocy, tylk jaką. Ewentualnie przez wzmacniacz stereo

Hej

Mam pytanie : czy udało Ci sie skompletować sprzęt w tej konfiguracji? Wlasnie zastanawiam sie na kupnem P35 do 380 Arcama. Zastawiam sie czy warto.... bede wdzięczny za podzielenie sie doświadczeniem w tej kwestii

a jak ma byc, jest pieknie hehehe, mam nadzieje ze bedzie sluzyl lata bo na razie nie zamierzam nic zmieniac w systemie, dla mnie jest ok i to najwazniejsze, rz900 sluchalem juz wczesniej stad i jego zakup, idealnie sie zgrywa z klipschami a w porownaniu z wczesniejszym 636 to przepasc wiec nawet nie ma co komentowac, dzieki jeszcze raz

maly ale wariat sunfire

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) przy tych gabarytach i tej mocy to na nic bym go nie wymienil :)

Ukryta Zawartość

Czytam czytam i aż chciałbym porównać taki np Onkyo 905 z takim Athemem bo oczywiście parametry na papierze to nie wszystko .. ale że ten podstawowy Athem gra lepiej od kiedys flagowego 905 ?

Osobiście jestem fanem modelu 905 i szkoda że sprzedałem to co miałem. Mógł do tej pory pracować jako wzór. Lubiłem bardzo to brzmienie.

Jak masz możliwość to odsłuchaj u kogoś na rynku wtórnym uważaj, to jednak sprzęt mocno się grzejacy i troszkę wiekowy. Kupił bym tylko po uprzednim dokładnym sprawdzeniu.

Ryback te dwie 30tki na pewno dobrze potrafią zatrzasnąć.

juz sie tu rozpisywalem o tym moim subie jak go kupilem, wczesniej mialem go na 10m2 i popekal mi podwieszany sufit :D

w nowym mieszkaniu niestety tak nie odkrecam bo slychac go az pod winde, a sam widziales jaki dlugi mam korytarz :D

a i sasiedzi nowi to nie chce sie narazac hehe

Czego brakuje Ci w dźwięku że szukasz końcówki? Jakie masz kolumny?

Kolumny z Arcamem 380 to Kef R500. Zastanawiam sie nad końcówką mocy, chcę poprawić dynamikę przy niskich głośnościach i zniekształcenia przy wyższych . Czy to coś da? Jakiś testów trzeba ...

Koniecznie musiał byś to sprawdzić wypożyczając końcówkę.

Bo z ogólnego rozumowania to właśnie przesiadka na końcówkę poprawi Ci

dynamikę przy niskich głośnościach i zniekształcenia przy wyższych

czyli to czego szukasz. Słuchasz na tym muzyki? Czy typowo kino?

Osobiście jestem fanem modelu 905 i szkoda że sprzedałem to co miałem. Mógł do tej pory pracować jako wzór. Lubiłem bardzo to brzmienie.

Właśnie takowy posiadam i to pewny ,, ale zastanawiam sie jakby tak coś chcieć za jakiś czas poprawić to chce mieć chociaż kierunek w którym mam iść.

Jak czytam że podstawowy ampli dobrego producenta ale podstawowy wymiata takiego 905 to trochę chciałbym jednak mieć dowód.

Koniecznie musiał byś to sprawdzić wypożyczając końcówkę.

Bo z ogólnego rozumowania to właśnie przesiadka na końcówkę poprawi Ci

czyli to czego szukasz. Słuchasz na tym muzyki? Czy typowo kino?

Głównie muzyka, może Arcam p35/38, myślałem tez o integrze z opcja pracy jako końcówka mocy.

Cartman to sprawdź bo żaden Denon, Yamaha harman na pewno nie "wymiata" tego modelu.

Jeśli sprawdzisz Cambridge, arcam najwyższe modele to może zagrają nieco lepiej. Ale czy warte inwestycji? To już inna sprawa.

Bardziej bym obstawial kestie końcówki jak mówi Andrew.

Andrew, opcja integry pracująca jako końcówka to dobra droga. Tu polecam bym lampę cayin a55tp, denona pma 2020, czy musical fidelity m5si.

Końcówka arcama zachowa barwę, przy dużo lepszej kontroli kolumn. Pytanie na czym Ci zależy.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.