Skocz do zawartości
IGNORED

LEKTOR GRAND firmy Ancient Audio

tomek7776

Rekomendowane odpowiedzi

Na niczym.

Pierwszy zestaw wkręcili mi sprzedawcy z TOPHIFIFIFIFI, jak zacząłem słyszeć to wycisnąłem z niego max.

A potem zacząłem budować od nowa, w sposób przemyślany ale i trochę szczęśliwy: źródło, wzm., kolumny, następnie metodą pucharową kable (interkonekt, głośnikowe i sieciówki - kablarsko przesłuchałem praktycznie wszystko z akceptowalnego nierozsądnego przedziału cenowego). Do tego platforma TROCKS kolce SOUNDCARE, standy, ustawianie kolumn (malowanie znaków na podłodze), poprawa akustyki pomieszczenia.

W efekcie powstał system marzeń i już go z niczym nie porównuję ale wiedząc jak długą drogę przeszedłem i że diabeł tkwi w szczegółach szkoda mi trochę niedowiarków kablowych z przekonaniem pakujących kasę w kolejne monobloki i przetworniki nie wiedząc nawet jak ich system może zagrać jeśli dostarczy mu się co trzeba.

Dlaczego "dał d..." ??? Może akurat pokazał to co Bandridge skrzętnie ukrywał? Napewno to można tylko stwierdzić (jak zwykle zresztą) że w danym systemie się nie sprawdził.

Pzdr.

felix

znalazlem inne ceny na DAC NAGRY,

10400 euro,na stronie belgijskiej,

oraz 10000-12000 dolarow chyba amerykanskich na innych stronach.

wiec moze on kosztowac w przeliczeniu na zlotowki od 33,9tys zl.

Cena którą podałem była z cennika jedynego oficjalnego przedstawiciela Nagry w Belgii (przynajmniej jedynego wymienionego na stronie Nagra Audio). Nie przeczę że może da się znaleźć taniej ale ja nie znalazłem - podaj linka jeśli możesz. Poza tym tak jak napisałem wcześnie - weź pod uwagę to, że do Nagra DAC i tak potrzebujesz jeszcze dobry transport więc cena odpowiednio rośnie.

Kiedy zobaczylem dzis minimonitory Goldmunda za $27,000

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , cena GL wydaje sie w sumie dosc niska ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wracajac do kabelkow: wczoraj w TVP1 ok. 16.00 wyemitowali jakis francuski film omawiajacy dzialanie zmyslow czlowieka. Byla tam jedna genialna scena. Zaproszono kiperow do opisania cech wina. Najpierw nalano im w kieliszki biale wino. Kiperzy zaczeli opisywac jego cechy: slomkowe, lekki zapach cytryny, sloma, melissa. Wszystkie cechy odnosily sie do swierzosci, barw jasnych. Nastepnie w tajemnicy przed kiperami zabarwiono to samo biale wino na czerwono uzywajac barwnika absolutnie neutralnego w smaku, zapachu i nie zmieniajacego cech wina.

Kiperzy opisali tak cechy "nowego", "czerwonego" wina: glebokie, posmak porzeczek, malin, posmak tostowy, tytoniowy (sic !) - wszystkie cechy odwolywaly sie do barw glebokich, ciemnych.

Ot i ocena ! W przypadku kabli osmiele sie stwierdzic, jest identycznie. Bandridge musi zagrac gorzej.

• Redaktorzy

Przepraszam za opóźnienie: co do systemu, to był nietypowy. Gramofon DIY, wkładka Benz Micro 20, "pregram" prototyp Amplifikator (z natury raczej miękki dźwięk), wzmacniacz McIntosh 275, kolumny Phonar Credo.

Nawiasem mówiąc, widzę że tomek się uaktywnił. Stara się wyraźnie znaleźć Nagrę za 5 kUSD. Ja mogę podać cenę za Stereophile - 12 kUSD. Anyway - to jest drogi klocek, tak że teza że inni dostarczają nieskończenie bardziej zaawansowany produkt za nieskończenie mniejsze peiniądze upadła. Co można było od początku przewidzieć. Teraz jeszcze powinien pojwwić się Andrzej i skrytykować Nagrę i AA z punktu widzenia budżetowego playera DVD.

Krytykując DAC Nagry naraził by sie na śmieszność......

================================================================================

Jaka kolwiek manufaktóra wyceniająca swój DAC czy cedek sumą kilkudziesięciu ZŁ musi być narażona na często uzasadnione drwiny.

Witam !

Długo nie zabierałem głosu w tej interesującej dyskusji, ale teraz muszę: Darkul ma rację - Nagra to jeden z kilku ( lub nawej jedyny ) absolutny top w przetwarzaniu D/A i jego cena jest uzasadniona ( doświadczenie, zaplecze badawcze itd - choć oczywiście obudowa mogłaby być z granitu :-))) ). Ale nie ma wejścia optycznewgo ST ! Choć może go nie zauważyłem.. Aha, ja też znalazłem Nagrę za 10 k dolarów.

Pozdr.

• Redaktorzy

Nagra to coś więcej niż normalny DAC, jest to bowiem również ADC, oraz pozwala na liczne manipulacje na sygnale cyfrowym. Wynika to z profesjonalnego rodowodu urządzenia i powoduje, że Nagra ma dość szerokie zastosowanie, niekoniecznie w domowym odtwarzaniu muzyki. Dlatego mam wrażenie że w ogóle nie jest to za dobry przykład do porównań. A zresztą, co to za porównania...

Przepraszam, ale czy ktoś słyszał ten DAC Nagry? A może prównywał go bezpośrednio do Lektora G.? Bo narazie odnoszę wrażenie że tak sobie tutaj kwasicie na temat która firma ma lepszy brand.

Co do jakośći jak i solidnośći produktów Nagra Kudelski świadczy fakt użytkowania urzadzen tej marki przez NASA , oraz praktycznie wszystkie służby na świecie specjalne jak i wywiadowcze.Pomine juz firmy związane z produkcją filmową!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.