Skocz do zawartości
IGNORED

let's talk about Ogórek

Tommiashi

Rekomendowane odpowiedzi

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

"- Po raz pierwszy od 1990 r. było mi po prostu wstyd. Wystawienie Laleczki ośmieszyło lewicę - tak wyniki sondażowe Magdaleny Ogórek skomentował radny SLD z Łodzi. Kandydatka Sojuszu według sondaży zdobyła tylko 2,4 proc. głosów. Łódzki działacz podkreśla, że przed wyborami parlamentarnymi potrzebna jest teraz "rewolucja"."

A mogli wystawić Urbana - miałby lepszy wynik. Ale faktycznie jest brzydszy od Barbie

Jesteś niesamowicie przebiegły - zmyliles wszystkich :)))

To był taki chłyt marketindody. Żaden stary pijaczyna by na to nie wpadł :-)

A mogli wystawić Urbana - miałby lepszy wynik. Ale faktycznie jest brzydszy od Barbie

Mogli wystawić Szmajdzińskiego - gdyby się nie pospieszyli z tym lotem do Smoleńska. Wtedy Komorowski by zszywki liczył w burze PO.

Nadal jest ładna. Nie zbrzydła po wyborach.

I dopóki będzie trzymała taką formę, będę jej wiernym i stałym elektoratem :-) Za niebagatelny udział w przyśpieszeniu agonii SLD, zajmie poczesne miejsce w historii naszego umęczonego Narodu.

W.

Za eliminacje SLD podziękuj Kaczyńskim, którzy tak sprytnie pozbyli się Szmajdzińskiego

Gdyby nie kaczki to Komorowski miał niewielkie szanse już w poprzednich wyborach. W obecnych nie miałby żadnych.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Odpowiedziałby ci coś równie dowcipnego, ale jak się gówno przylepi do buta to potem trzeba to patykiem zeskrobywać i śmierdzi.

Musiałbyś być dowcipny, ale jesteś ponury jak wszyscy sldowcy dzisiaj.

(...)

Skoro Miller wyciągnął ją z kapelusza, bez uzgodnień z partią, to nie ma się co dziwić.

(...)

To nie był pomysł samego Millera. Poza tym wyrywając zdania z kontekstu zagubiłeś sens mojej wypowiedzi. Chodziło mi o wykazanie małostkowości wszystkich krytyków SLD usadowionych w niej albo poza nią, ale wcześniej z SLD związanych. Przecież oni nie chcieli być kandydatami z SLD ze strachu przed sondażami dającymi przygniatająca przewagę Komorowskiemu.

(...)

To jest piękne w Polsce. Teraz nie pozostaje nic innego, jak po każdych przegranych wyborach czy to prawicy, czy lewicy (częściej prawicy) odtrąbić p. Ogórek z ok. 360 tys. głosów (mniej niż zebrała podpisów) moralnym zwycięzcą wyborów i ... może "moralnie" prezydentem RP?

(...)

No pięknie odczytałeś mój sarkazm. Tyle, że co najmniej w druga stronę...

(...)

Im szybciej SLD umrze, tym lepiej dla tworzenia nowej autentycznej lewicy. Miejmy nadzieję, że taka partia wreszcie powstanie.

Totalna głupota będąca skutkiem oddziaływania mainstreamu. Lewica poza (i także z wyszydzanym) SLD nie ma do zaproponowania totalnie nic - struktur, rozpoznawalnych twarzy, że o sensownym programów dla społeczeństwa.

Ta autentyczna, jak napisałeś, będzie wg michnikowskiego widzi mi się. Michnik reformował już państwo, jako b. poseł brzydzący się polityką. Kościół katolicki, jako Żyd. I SLD, jako jego największy wróg. I niczego nie zrobił jak należy i do końca. Teraz jest nadzieja,ze w obawie przed Dudą i klęska PO w wyborach parlamentarnych zrobi to, czego nie zrobił w 1968. Dla dobra tego kraju.

I dopóki będzie trzymała taką formę, będę jej wiernym i stałym elektoratem :-) Za niebagatelny udział w przyśpieszeniu agonii SLD, zajmie poczesne miejsce w historii naszego umęczonego Narodu.

W.

A czym cie tak umęczył SLD? Jakiś konkret? Czy tylko tak splunąłeś? W lewą stronę.

Za eliminacje SLD podziękuj Kaczyńskim, którzy tak sprytnie pozbyli się Szmajdzińskiego

Gdyby nie kaczki to Komorowski miał niewielkie szanse już w poprzednich wyborach. W obecnych nie miałby żadnych.

Nie mam za co dziękować braciom Kaczyńskim, a Prezydent Komorowski nie powinien wygrać poprzednich wyborów. Łudzę się, że tych nie wygra. Bronisław Komorowski to porządny człowiek ale już zmęczony. Polsce potrzebni są silni Prezydenci.

W.

Bardzo proszę, abyście wyrazy wzajemnej miłości przekazywali sobie poza wątkiem.

Wasz moderator.

Jeszcze jeden przykład na to, że moderator, jako moderator nie powinien dawać głosu w takich dyskusjach.

Rodzą się bowiem uzasadnione podejrzenia o brak jego bezstronności.

I jeszcze jaja sobie robi - podpisując tekst "wasz moderator".

Nie mam za co dziękować braciom Kaczyńskim, a Prezydent Komorowski nie powinien wygrać poprzednich wyborów. Łudzę się, że tych nie wygra. Bronisław Komorowski to porządny człowiek ale już zmęczony. Polsce potrzebni są silni Prezydenci.

BZDURĘ Z BZDURĄ wpisujesz. Dawno chyba poza krajem jesteś, bo widać ze nie masz pojęcia jakie plenipotencje na Prezydent RP. Krótko wyjaśniając - żadne!. To jest urząd stworzony tytularnie dla Jaruzelskiego.

Silnym prezydentem w Polce musiałby zostać Pudzian.

A nazwanie Komorowskiego porządnym człowiekiem jest właściwie trafne - kiedy nic dobrego się o kimś nie da powiedzieć to mówi się o nim, że jest porządnym człowiekiem.

A czym cie tak umęczył SLD? Jakiś konkret? Czy tylko tak splunąłeś? W lewą stronę.

Poważnie zadałeś mi to pytanie? Ty to dopiero jesteś zgrywus w dodatku bezczelny. Ja mam 55 lat z czego całą swą młodość poświeciłem na wykazywanie, czym mnie, oraz mnie podobnych, męczy "jedynie słuszna ideologia" głoszona przez wieszczy PZPR/LSD.

W.

A nazwanie Komorowskiego porządnym człowiekiem jest właściwie trafne - kiedy nic dobrego się o kimś nie da powiedzieć to mówi się o nim, że jest porządnym człowiekiem.

Wszyscy Prezydenci, to porządni ludzie, wszak to wybrańcy Narodu. Czyżby Naród mógł się mylić ?

W.

Jeszcze jeden przykład na to, że moderator, jako moderator nie powinien dawać głosu w takich dyskusjach.

Rodzą się bowiem uzasadnione podejrzenia o brak jego bezstronności.

I jeszcze jaja sobie robi - podpisując tekst "wasz moderator".

Daj spokój - przecież za samo nazwanie urzędującego Rezydenta "porządnym człowiekiem" powinien wylecieć z hukiem z szeregów Moderacji.

A wystarczy zadać sobie trud przeczytania jednej, jedynej książki. To nie boli...

Za zasługi Sumlińskiego w ujawnieniu prawdy o obecnym Rezydencie należy się temu dziennikarzowi śledczemu niejedna nagroda.

niebezpieczne-zwiazki-bronislawa-komorowskiego-b-iext28273195.jpg

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ja mam 55 lat

Wreszcie wypadałoby dorosnąć w tym wieku.

z czego całą swą młodość poświeciłem na wykazywanie, czym mnie, oraz mnie podobnych, męczy "jedynie słuszna ideologia" głoszona przez wieszczy PZPR

Strasznieś był zgnębionym tym wykazywaniem?

Czekałem, że przynajmniej przyznasz się do czynnej walki z komuną.

A ty tylko wykazywałeś, a potem z wolności już wyemigrowałeś.

Strasznieś był zgnębionym tym wykazywaniem?

Czekałem, że przynajmniej przyznasz się do czynnej walki z komuną.

A ty tylko wykazywałeś, a potem z wolności już wyemigrowałeś.

Czemu tak piszesz ? Nie znasz mnie ani mojego życia. Kiedyś, gdzieś na jakiejś Audio być może się poznamy i będzie ci głupio i wstyd. Po co to robisz ?

W.

Panowie Skynard i Arku - ostrzeżenia za łamanie Regulaminu i Netykiety (ataki osobiste, obraźliwe treści). Dalej będa kary regulaminowe.

Lewica poza (i także z wyszydzanym) SLD nie ma do zaproponowania totalnie nic - struktur, rozpoznawalnych twarzy, że o sensownym programów dla społeczeństwa.

Co do tego się zgadzamy.

Powrót po dłuższej przerwie...

Czemu tak piszesz ? Nie znasz mnie ani mojego życia. Kiedyś, gdzieś na jakiejś Audio być może się poznamy i będzie ci głupio i wstyd. Po co to robisz ?

Bo mam niewiele lat mniej od Ciebie i wiem jak wyglądało to gnębienie od epoki Gierka.

To był śmiech na sali a nie żaden reżim. Takie reżimy to ludzie w większej części świata po rękach by całowali z wdzięczności.

Daj spokój - przecież za samo nazwanie urzędującego Rezydenta "porządnym człowiekiem" powinien wylecieć z hukiem z szeregów Moderacji.

Ja napisałem, że Prezydent Komorowski jest porządnym człowiekiem. Ty niby cytując mnie, perfidnie zmieniłeś sens mojej wypowiedzi ujmując słowa (porządnym człowiekiem) w cudzysłów. Stwierdzenie wylecieć z hukiem z moderacji jest natomiast atakiem personalnym na moderatora.

Zgłaszam twój wpis na panel do oceny przez moderatorów.

W.

Jako użytkownik mogę sobie na to pozwolić. Dla dobra dyskusji wręcz powinienem taki być. Rozumiesz w czym rzecz?

Oczywiście, że rozumiem. Mam jednak nadzieję, że również zostanę przez Ciebie uczciwie rozumiany.

W.

Bo mam niewiele lat mniej od Ciebie i wiem jak wyglądało to gnębienie od epoki Gierka.

To był śmiech na sali a nie żaden reżim. Takie reżimy to ludzie w większej części świata po rękach by całowali z wdzięczności.

Powiedz to rodzinom, które w wyniku działalności owego słodkiego reżimu straciły bliskich, lub zostały zdegradowane moralnie i fizycznie do kategorii wrogów ustroju.

Widzę, że dla nas dwu nie istnieje wspólna płaszczyzna do dyskusji w takich tematach.

Ja bylem po przeciwnej stronie niż ty.

Pozdrawiam i dziękuję za rozmowę.

Włodek.

Stwierdzenie wylecieć z hukiem z moderacji jest natomiast atakiem personalnym na moderatora.

Zgłaszam twój wpis na panel do oceny przez moderatorów.

Strasz sobie swoją babcię.

3260324.jpg

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.