Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do Roth Oli40

tkamicki5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.chce.sie przesiasc z amplitunera(pioneer vsx421) na wzmacniacz stereo,zapewne w stereo wiekszosc wzmacniaczy zagra o niebo lepiej od tego ampka al chcialbym żebyście mi doradzili,pomieszczenie w ktorym bedzoe.to gralo to ok 25m/kw lubie czysty,wyrazny dzwiek ale tez z mocnym uderzeniem jak jest,kolumny to roth oli 40 i mam tez suba jamo 210 i chcialbym tez go uzywac.na.wzmacniacz moge przeznaczyc ok 1500zl.z gory dzieki i pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/118088-wzmacniacz-do-roth-oli40/

Ostatnio mieliśmy bardzo zadowolonego klienta, który do takich kolumn (teraz to Melodika BL40) dokupił Indiana Line Puro 500

http://sklep.rms.pl/indiana-line-puro-500-wzmacniacz-stereo-2x50w

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Witaj,

biorąc pod uwagę konfigurację, wielkość pomieszczenia odsłuchowego oraz preferencje brzmieniowe, sugerowałbym zwrócić uwagę na wzmacniacz NAD C326 BEE. To wystarczająco wydajne urządzenie, które bardzo dobrze zasili kolumny Roth Audio, gwarantując świetną dynamikę, przestrzeń i szczegółowość czyli cechy, z których słyną kolumny Roth Audio.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy. W przypadku pytań oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Ten NAD C326 BEE taki jeszcze gustowny,żebym miał bliżej to i na odsłuchy bym przyjechał...podobają mi sie ogólnie pioneery z wyglądu najbardziej ale zapewne nie bedzie takiego jak bym chciał tak?

Z nowych do 1,5k Nad 326 będzie niezłym rozwiązaniem. Posłuchałbym również Xindak A-06. Oli40 dobrze zgrywają się z wzmacniaczami Music Hall-a. Bas jest lepiej kontrolowany i brzmienie trochę jaśniejsze niż w przypadku Nad-a.

Witam.chce.sie przesiasc z amplitunera(pioneer vsx421) na wzmacniacz stereo,zapewne w stereo wiekszosc wzmacniaczy zagra o niebo lepiej od tego ampka al chcialbym żebyście mi doradzili,pomieszczenie w ktorym bedzoe.to gralo to ok 25m/kw lubie czysty,wyrazny dzwiek ale tez z mocnym uderzeniem jak jest,kolumny to roth oli 40 i mam tez suba jamo 210 i chcialbym tez go uzywac.na.wzmacniacz moge przeznaczyc ok 1500zl.z gory dzieki i pozdrawiam

Witam u mnie olki40 grają w 25m2 z Marantzem PM700+NA7004 i dzwiek jest właśnie taki jakiego oczekujesz,wcześniej były wpięte w amplituner Sony ale kiepsko to grało

no chyba ten NAD bedzie mi sie wydaje najlepszym rozwiązaniem...ale poczekajmy może jeszcze ktoś coś poradzi :) fajnie ze każdy daje coś od siebie,a ja sie wogóle nie znam i to mi potrzebne :)

a Yamaha R-N500 to co to dokładnie jest?możecie mi podpowiedzieć,byłbym wdzięczny

U mie Oli 40 grały kiedyś z Nadem 355 ,w/g mnie było to trochę "przebasowane" brzmienie ,Nada zamieniłem na Marantza 7003,i to było zdecydowanie lepsze połączenie,uspokoił sie dół /choć basu wcale nie brakuje/ dźwięk jest bardziej detaliczny i szczegółowy ,jest to w/g mnie dużo lepsze połączenie.A o aspektach wizualnych też warto pomyśleć.

Rozumiem,zadam pytanko tylko jeszcze jedno,jest różnica między wzmacniaczem stereo a ampli stereo? bo najbardziej podobają mi sie yamaha r-n500 lub harman kardon 3490. jakby to grało wtedy z tymi kolumnami?czy lepiej nie zawracać sobie głowy?

brat ma yamahe r840 bodajze,kupił ode mnie dwie kolumny pioneera es 3tb i u niego grają o niebo lepiej,wyraźniej i głośniej niż na moim ampli...dziwiło mnie to i to bardzo,ze taki mały sprzęt a tak ładnie grał

przepraszam nie hk 3490 tylko hk 3770

odsłuchiwałem kolumny na yamaha as500 i powiem ze bardzo bardzo mi sie podobało i chyba ją wybiore,ale mam pytanko jeszcze jedno czy yamaha r-n500 zagrałaby tak samo? bo jeśli tak to wolałbym dołożyć i mieć tuner itp.

• 1 miesiąc później...

Witam.chce.sie przesiasc z amplitunera(pioneer vsx421) na wzmacniacz stereo,zapewne w stereo wiekszosc wzmacniaczy zagra o niebo lepiej od tego ampka

czy yamaha r-n500 zagrałaby tak samo? bo jeśli tak to wolałbym dołożyć i mieć tuner itp.

Musisz się zastanowić co chcesz ?

jak już chcesz dokładać do tunera to lepiej kup wzmacniacz yamaha as700 w tej samej cenie miej więcej zwłaszcza że 500 ci się podobała

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.