Skocz do zawartości
IGNORED

Denon AVR-X1100W czy Denon AVR-X2000

dzinq

Rekomendowane odpowiedzi

Jest to mój pierwszy post na tym forum więc witam wszystkich!

Rozglądam się za amplitunerem i po kilkudniowym researchu zdecydowałem się na Denona tylko nie wiem który model :) X1100 czy X2000 ? Wiem że X2000 to starszy model ale zdaje się o klasę wyższy i można go znaleźć praktycznie w tej samej cenie co X1100. Tylko czy jest sens kupować starszy model?

Sprzęt będzie używany w pokoju ok 18 m2 (pół na pół do słuchania muzyki i oglądania filmów) na razie z dwoma głośnikami Dali zensor Z1, w przyszłości planuję wymianę głośników ale też na stereo nie zależy mi na 5.1 ani tym bardziej 7.1.

Chyba że proponujecie coś zupełnie innego?

Zależy mi na WiFi, BT DLNA , CEC, druga strefa

Z góry dziekuję za odpowiedzi

https://www.audiostereo.pl/topic/118272-denon-avr-x1100w-czy-denon-avr-x2000/

Od 4 lat posiadam Denona AVR2312 oraz blu-ray Denon DBP 1611UD i jestem bardzo zadowolony z tego zestawu. Kilka m-cy wstecz słuchałem oba Denony (X1100i X2000) i nie wziąłbym żadnego z nich.Poleciłbym natomiast D AVR 3312 Kosztuje coś ok 3100 zł-nowy, ale myślę ,żę jak sprzedawca będzie chciał sprzedać to i da upust ( ja na swoim utargowałem 3 stówki i 150 na b-r). Brzmi o niebo lepiej od pozostałych a funkcji ma masę.Sprzęt ten sprawdzałem na kolumnach Dali Ikon 6 i Ikon7mk2, które mam zamiar kupić.W tej chwili słucham na kolumnach ESA VIVACE 3 w bi-ampingu i nie narzekam, dorzuciłem subwoofer Velodyne i jest bajka. Wiadomo,że ze wzmacniaczem lepiej zabrzmi(słuchałem Dali ze wzmakiem Hegla H200 to bajka) ,ale nie dajmy się zwariować bo skąd brać kasę na te przyjemności.

1757

Sprzęt będzie używany w pokoju ok 18 m2 (pół na pół do słuchania muzyki i oglądania filmów) na razie z dwoma głośnikami Dali zensor Z1, w przyszłości planuję wymianę głośników ale też na stereo nie zależy mi na 5.1 ani tym bardziej 7.1.

Jak Ci zalezy na stereo to po co Ci amplituner kina domowego?

Witaj,

Pod względem muzyczny seria x2000 jest dużo lepsza od serii x1000

Zależy mi na WiFi, BT DLNA , CEC, druga strefa

Jednak w tym przypadku musiał byś uznać kompromis. X2000 nie ma BT.

Ewentualnie dobrym wyborem byłby by dla ciebie Onkyo 636, jest nieco droższy, jednak tu nie musisz się martwić o kompromisy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.