Skocz do zawartości
IGNORED

pcb krell ksa 50

Rekomendowane odpowiedzi

Tak chodziło mi o ten pasek.

kiedyś miałem taki problem w P1.7 przy 80W trafie!

Trafo zamocowane było w tradycyjny sposob za pomoca org. blachy dociskowej i czasami buczalo jak cholera ale chyba nawet nie samo trafo tylko jakis element obudowy wpadał w drgania.Sprawe rozwiazalem montujac je tak jakby w powietrzu na srubie przechodzacej przez zalany zywica srodek stosujac podkładki nie wieksze jak srednica tego srodka

Wojtek, jeśli chcesz, (to jak dogadasz się z samym panem Lachowskim) mogę zajechać do niego w sobotę ( w piątek jeszcze jestem w Wawie) i może ma możliwość sprawdzenia Twoich traf. Czasu masz niewiele, w piątek wyjeżdżam, więc w czwartek najpóźniej wieczorem musiałbym je od Ciebie zabrać

Dzieki Wojtek, wlasnie zamowilem radiatory w Ketach - grosze. Ceny prawie jak na Allegro za uzywane. Za 1.2m biezacego jakies 190zl+koszty wysylki. Panowie, nie myslcie za dlugo.. ;)

• 2 tygodnie później...

Dzisiaj wstępna przymiarka i... trochę się zmartwiłem...robię monobloki i wychodzą mi dosyć duże wymiary - 30cmX40cm. Przednia cześć boków (tam gdzie toroid) ma być w drewnie. Kondy 4x22000uF zajmują strasznie dużo miejsca. Myślałem, że monobloki postawię obok siebie na stoliku ale chyba ciężko będzie, bo innego pomysłu na rozmieszczenie komponentów nie mam...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

taki urok - możesz dać kondy jak w 50s

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Może mi ktoś powiedzieć jak wyliczyć rezystancje cieplną, mając geometryczne parametry radiatora?

wojtekr gdzie mozna kupić takie puszki na toroidy jakie masz na zdjęciu w swoim wzmaku?

Nie da się tak prosto wyliczyć(pomijam tu jakieś złożone pakiety symulacyjne). Trzeba odczytać z wykresu producenta lub w przybiżeniu porównać z wykresem jakiegoś innego producenta ale o identycznym kształcie.

Wijtekr

na zdjęciu wygląda jak puszki. Ładnie to zrobiłeś.

A jak z tymi radiatorami co kupiłeś na wolumenie, mają oni jeszcze ich, czy to raczej była jakaś okazja? Też bym chciałem takie dopaść. I jestem gotów przyjechać z Lublina do Wawy po te radiatorki. W ogółe to masz super obudowe. Ladnie tam wszystko poumieszczałeś. Mam nadzieje, że kiedyś też potrafie takie State of Art zrobić. U mnie właśnie przez radiatory i obudowe proekt stał w martwym punkcie. Ale jak popadsze się na takie zdjęcia to i motywacja pojawia się.

morris

A odnośnie tej rezystancji cieplnej to rozumiem, że nie jest tak prosto. Skąd wziąć te wykresy, chociaż przybliżone. Na stronie hutnika nie znalazłem. Może jakiś link na mniej-wecej standardowe kształty

Witam,

dzięki uprzejmości Nowy 11 będę zamawiał płytki w zakładzie do wykonania na podstawie jego dokumentacji.

Cena uzależniona od ilości powinna zamknąć się w granicach 35-50 zł za komplet (2 szt).

2-stronna, 2-str soldermaska, 1-str opis, wiercenie, metalizacja, cynowanie galwaniczne SnPb;

Jak ktoś jest chętny to zapraszam

>nick30

Takie radiatory można kupić bezproblemowo tutaj :

Ukryta Zawartość

To ten na samym dole-profil A4206.

Niestety trzeba pociąć samemu,ponieważ kupujesz na metry.Ja do klona Aleph 5 kupiłem 1,5 m.Cena 260 zł + przesyłka DHL 70zł.Wkurzyli mnie trochę ci z hutnika ,że wysłali w piątek a odbiór miałem w sobotę co podwyższyło koszt przesyłki o około 20 zł. z powodu weekendu.

Ukryta Zawartość

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

miałem, GC, symasyma, Alepha5, teraz ksa50 i lampę EL84.

ze względu na efekt GC pomijam- fajny na początek jak kit AVT.

Aleph grał podobnie do syma ale bardziej potężnie, czuło się w nim potencjał czy dzikość. Detal na poziomie ponad średnim, fajny bas. Ogólnie konstrukcja fajna ale ze względu na złożoność konstrukcji (pre, XLR etc) i temperaturę pracy trochę niepraktyczny. Chociaż jako konstrukcja bezkompromisowa mogła by być docelowa.

Sym jak pisałem podobnie do A5 ale trochę bardziej kulturalny, poukładany. Bas wystarczająco szybki, detale precyzyjne, trochę jak dźwięk z czerni- czysty i fajny. Może trochę zbyt grzeczny.

Krell łączy w sobie potęgę i wrażenie mocy A5, kulturę syma i niespotykane u poprzedników detale. Całość powoduje, ze ma się wrażenie znacznie szerszej skali (nie sceny), tak jak by basy, średnicę i wysokie osobno doprowadzić do perfekcji i złożyć w całość, ale bez przesady. Jest w tym harmonia, która powoduje, że efekt nie jest zbyt sterylny czy syntetyczny. Może to trochę górnolotne ale tak to widzę.

Na pewno ten egzemplarz u mnie zostanie.

Lampa EL84- na razie nie bardzo mogę się wymienić wrażeniami, za krótko ją mam. Tylko tyle, że wrażenie niespotykanej mocy może trochę kosztem detali i szybkości basu- ale to dopiero początki z tym wzmakiem. Udało mi się go pomierzyć i ma 10W :)

Wszystkie konstrukcje testowane z Kustagonem, PGA2311, mocno zmodyfikowane clony Proac 2.5

• Pokaż nowe odpowiedzi