Skocz do zawartości
IGNORED

pcb krell ksa 50

Rekomendowane odpowiedzi

Widzę że nikt nie chce odsprzedać kondensatorów, to dobry objaw. Wybór Rify to wg. mnie jedyna słuszna droga. Mała dygresja. Moja A5 miała na początku zaaplikowane w zasilaniu no name capacitors i odparowały po kilku miesiącach:)))

W takim razie otwieram zbiorowe zamówienie w Elfie na kondensatory RIFA 47000uF/63V, 67-662-65

1. hi_aro - 4 szt.

wojtekr

nie ma sensu otwierać już otwartych drzwi, jeżeli Twoja propozycja jest nadal aktualna to będę (będziemy) wdzięczny za pomoc w realizacji.

Pozdrawiam

hi_aro

No i stało się, odpaliłem na 2SA i 2SC (po trzy pary)... gra ale nie ma rewelacji jeśli chodzi o górę (metaliczna) a im niżej tym bliżej oryginału, to fakt ft 30MHz robi swoje i skompensować się za bardzo nie da.

vuy - cz masz jeszcze te MJty?

Pogrzej troche wzmacniacz. Kolega Adik po odpaleniu te znie był zachwycony. Po uruchomieniu miał podobne odczucia do Twoich. Jak wygrzał wzmak to doszedł do wniosku że to najlepszy wzmacniacz jaki kiedykolwiek słyszał. Ustawiłeś klasę A czy AB?

Aha, bo bym zapomniał, doświadczalny rozruch wykonałem na zasilaczu z kondami nichicona (8x10000uF/63v) po 4 na gałąź (to raczej na górę nie rzutuje). Kolega hi_aro zaproponował zakup RIFA 47000uF/63v chętnie dołącze do listy.

1. hi_aro - 4 szt.

2. Peter_ - 4 szt.

Pzdr.

>piotr_37

ok 0,63A co daje 1,89A na gałąź +/- 10% uwzględniając błąd pomiarowy miernika :)

Wygrzewam go teraz i sprawdzę czy po czasie poprawi się góra pasma.

Ciekawe czy można kupić ten radiator tak z "ulicy", czy może jest to wzór zastrzeżony.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z przyjemnością stwierdzam, iż po kilku dniach wygrzewania, góra pasma zaczyna się uspokajać i brzmieć :)!! (na 2SA/2SC) Jestem cały w skowronkach, jeszcze tylko kondy RIFA i powinno być miodzio :)

Pzdr.

a czy ten brak entuzjazmu to nie sprawa:

1. slabe zasilanie

2. inne tranzystory wyjsciowe

3. brak parowania tranzystorow ?

chyba juz lepiej czekac cierpliwie na i skladac dedykowanych komponentach

Ja już dla siebie mam aloe chętnie pomogę. Jak by się zebrało z 50 sztuk to ewentualnie mógłbym rozmawiać na temat ceny 85, 90 zł brutto.

Natomiast co do realizacji zamówienia to proponuję aby ktoś z listy kto jest z w-wy zebrał kasę, wpłacił za fakturę, którą dostanę. Wtedy nie będę musiał zbierać kasy a Wy kupicie taniej.

>andrejos1

Nie występuje u mnie brak entuzjazmu :) nie będę pisał opowiadań pochwalnych bo juz jest cacy.

Czyli niniejszym:

Zasilanie - fakt brak RIFA drażni,

tranzystory parowane i okazały się dobre do tego projektu.

Zamawiam teraz obudowę od makaroniarzy bo jest obecnie na pająku.

A tak poza w/w - miodzio :)

• Pokaż nowe odpowiedzi