Skocz do zawartości
IGNORED

DYNAUDIO DM 3/7 vs Paradigm Monitor 9v7 vs TANNOY REVOLUTION DC6 T

Gość aqs

Rekomendowane odpowiedzi

Gość aqs

(Konto usunięte)

DYNAUDIO DM 3/7 vs Paradigm Monitor 9v7 vs TANNOY REVOLUTION DC6 T

Które są najlepsze i które najlepiej zagrają z Rotel RA-980

słucham pop, rock, r&b, jazz

lubię mocny czysty z dobrą sceną i basem, dźwięk, nie ostry

pokój 25m

Nieostro będzie tylko z Dynaudio, później Tannoy, a do Paradigma nie podchodź.

Zresztą poszukaj na forum wątków z tymi Monitorami, a zobaczysz, o czym piszę.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Dynaudio i Paradigm brzmią zupełnie inaczej. Paradigm ma wyraźne, dość ostre wysokie tony i bas dość twardy. Z Rotelem może być słabo. Dynki maja bardzo ładną barwę i aksamitne, łagodne wysokie tony. Bas schodzi bardzo nisko, brzmienie jest gęste. Są to kolumny, które potrzebują mocnego wzmacniacza. Moim zdaniem są lepsze od Paradigm 9v7 i bardziej pasują do Rotel-a. DC6 T nie słyszałem.

Jestem właścicielem tych DC6T,

jesli szukasz kolumn o bardzo dobrej scenie i spójnym dźwięku to te są takie. Mają raczej twardy bas, choć potrafi zejść nisko, nie wysuwa się na pierwszy plan. bardzo dobry środek i super klarowną gore, absolutnie nie ostra.

mieniłem na nie z wcześniej posiadanych Dali Ikon 6 MK2.

dzięki a lepsze dynki audience 62 czy DM 3/7

obecnie mam tannoy mercury v4 grają dość dobrze ale chce żeby było bardzo bardzo dobrze

DC6T to zupełnie inny głośnik, Dual Concentric robi tutaj niesamowita robotę.

Gość aqs

(Konto usunięte)

a bas jest lepszy w wymienionych dynkach czy DC6T

Jestem właścicielem tych DC6T,

jesli szukasz kolumn o bardzo dobrej scenie i spójnym dźwięku to te są takie. Mają raczej twardy bas, choć potrafi zejść nisko, nie wysuwa się na pierwszy plan. bardzo dobry środek i super klarowną gore, absolutnie nie ostra.

mieniłem na nie z wcześniej posiadanych Dali Ikon 6 MK2.

DC6T to zupełnie inny głośnik, Dual Concentric robi tutaj niesamowita robotę.

jak DC6T wypadają w porównaniu z Dali

ciężki temat Tannoy czy Dynaudio ?

Gość aqs

(Konto usunięte)

Wiele narzekań jest ostatnio na DC6T.

Słyszałem dynaudio i miałem paradigmy. Z tych bym wybrał zdecydowanie dynaudio.

Kto narzeka i gdzie

jeśli dynaudio to które do 2500 zł używki

Wiele narzekań jest ostatnio na DC6T.

Też nie widziałem narzekań. Pokarz.

jak DC6T wypadają w porównaniu z Dali

Jeśli z Ikonami to z mojej opini była to słuszna droga wymiany.

ciężki temat Tannoy czy Dynaudio ?

Wybieram się na odsłuch 3/7 mógł bym potiwerdzic w nedługim czasie. Z tym że nie bedzie to pinia subiektywna bo pewnie podłącza je do Wzmaka za 15 000 zl.

może weźmiesz swój wzmak i porównasz z DC6T

Wątpie żeby nautilius na to poszedł. Bo u nich chce przesłuchać.

A nie bardzo mam teraz na żałożenie za nie i sprawdzenie ich w domu.

nie bardzo im wierze ale z tego opisu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wygląda że Dynaudio jest pasmem delikatnie przesunięte w dół z kolei Tannoye w górę.

Aż jestem rządny testu :)

Ukryta Zawartość

Gość aqs

(Konto usunięte)

nie bardzo im wierze ale z tego opisu http://audio.com.pl/testy/dynaudio-dm3-7:1

wygląda że Dynaudio jest pasmem delikatnie przesunięte w dół z kolei Tannoye w górę.

klient nasz pan, na pewno się zgodzą

http://www.av.com.pl/kable-glosnikowe/375-dynaudio-dm-37

fajny test, kumpel miał Kef Q700 kupił w ciemno sprzedał po pół roku stwierdził że nieporozumienie za tą kasę

Też nie widziałem narzekań. Pokarz.

Jeśli z Ikonami to z mojej opini była to słuszna droga wymiany.

Wybieram się na odsłuch 3/7 mógł bym potiwerdzic w nedługim czasie. Z tym że nie bedzie to pinia subiektywna bo pewnie podłącza je do Wzmaka za 15 000 zl.

Pierwszy raz słuchałem ich z MH 70,2 to wzmacniacz za 6000. I całkiem ladnie grało. Trzeba powiedzieć aby podłączyli jakiś budżetowy wzmacniacz.Choć jako użytkownik tych kolumn powiem, że one potrzebują lepszego od siebie wzmacniacza.

nie bardzo im wierze ale z tego opisu

Ukryta Zawartość

Kolumny kupiłem w Nautiliusie, Oni są elastyczni, idzie się z nimi dogadać.

Ukryta Zawartość

Słuchałem paradigmy na Marantz pm6005. Bas był twardy, przez co męczący. Zupełna odwrotność basu miękkiego, głębokiego. Wg. mnie idealny jest pomiędzy jednym, a drugim (miękkim, a twardym, czyli kontrolowany) ale jak dla mnie z tym 9.v7 na tym wzmacniaczu był skrajnie twardy.

Tannoy ma właśnie taki.

dzwoniłem do Nautilius Kraków, miły pan powiedział że nie ma problemu na odsłuch ze swoim wzmakiem

napisałem im maila czy moge je wypozyczyc do domu. Zrobił bym wtedy krótką recenzję

niestety ale to jest jedyny miarodajny test. W domu gra to zupełnie inaczej.

Przez lata zrozumiałem jak ważna rolę odgrywa akustyka.

To pewnie jak za młodu jedzenie oliwek i picie whiskey.

Nie dorosłem jeszcze do kabli :) i lampy :)

• 1 miesiąc później...

nie odpisali mi na maila. Troche słabo.

Wybieram sie tam do nich ale nie mam na razie czasu. Po za tym odsluch u nich nie bedzie w gole miarodajny. Jasne głosniki mozna sprawdzić ale tego dzwieku w domu nie osiagne podpinajac do 5 krotnie tanszego wzmacniacza.

nie spodziewam sie żeby to jednak był krok w przod w porównaniu do Tannoya, raczej inna trasa.

Ile dałeś i kiedy? Obawiam się że Tannoye ciężko będzie pobić

Kupiłem je we wrześniu 2013, od ceny katalogowej dostałem zwyczajowy rabat. Te kolumny pięknie grają środek. Góra i dół pozostawiają do życzenia ale to w końcu najtańsza podłogówka Dynaudio. Dla mnie to głośniki do jazzu i kobiecych wokali.
Gość aqs

(Konto usunięte)

Kupiłem je we wrześniu 2013, od ceny katalogowej dostałem zwyczajowy rabat. Te kolumny pięknie grają środek. Góra i dół pozostawiają do życzenia ale to w końcu najtańsza podłogówka Dynaudio. Dla mnie to głośniki do jazzu i kobiecych wokali.

Jak w DM 3/7 jest slaby dół to chyba masz slaby wzmacniacz, mało wydajny prądowo

Miałem 4 pary rynek i 2 pary Tannoy(obecnie lgm12) i nie bardzo da sie to porównać.rynki ciemniejsze igladsze,Tannoye bezpośrednie sprawie jak studyjne -oczywiście to bardzo ogólne podejście,ale po prostu zależy co kogo interesuje.druga sprawa to reszta toru zupełnie inna do dynek a zupełnie inna do tannoy.

I na koniec to nie jest tak ze te lepsze od tamtych etc.,trzeba koniecznie posłuchać.

Ogólnie to Tannoye mniej wymagające.

Pozdro

Rs

Jesli jesteś zadowolony to chyba o to chodzi :)

Z czym u Ciebie grają?

Tak z ciekawości spytam co oznacza zwyczajowy rabat?

Grają z H160. A rabat niewielki bo trzymają bardzo ceny.

Jak w DM 3/7 jest slaby dół to chyba masz slaby wzmacniacz, mało wydajny prądowo

Mało precyzyjnie napisałem. Miałem na myśli, że słaby w takim sensie, że troszkę słabo kontrolowany. Tak jednak jest w podstawowych kolumnach. Aby było bardzo dobrze trzeba wspiąć się dwa szczebelki wyżej do grupy focus F160, F260. Prądu im nie brakuje, wzmacniacz H160 ma spore rezerwy.

Również posiadam Tannoye DC6T i polecam z czystym sercem! Bardzo dobre kolumny do wskazanej przez Ciebie muzyki :) PO prostu w tej cenie nie znajdziesz nic lepszego, a nawet wygrywają znacznie w konkurencji z droższymi kolumnami. Oczywiście, w zależności, czego kto słucha...

Gość aqs

(Konto usunięte)

Grają z H160. A rabat niewielki bo trzymają bardzo ceny.

Mało precyzyjnie napisałem. Miałem na myśli, że słaby w takim sensie, że troszkę słabo kontrolowany. Tak jednak jest w podstawowych kolumnach. Aby było bardzo dobrze trzeba wspiąć się dwa szczebelki wyżej do grupy focus F160, F260. Prądu im nie brakuje, wzmacniacz H160 ma spore rezerwy.

Noto masz bardzo porządny piecyk, teraz to mam wrażenie że dynki są mocno przereklamowane za takie pieniądze tannoye potrafią naprawdę więcej, przeczytajcie test tannoy revolution xt6f na wathhifi za 6tyś można mieć rewelacyjne kolumny jakimi są wyżej wymienione tannoye

Z czytania wybrałbym jednak Dynki, większe i potężniejsze głośniki niskotonowe no i ta ogromna cewka też wzbudza zaufanie.Jednak bez posłuchania czytanie jest mało przydatne przy wyborze. Moja opinia jest subiektywna bo mi bardzo odpowiada dźwięk Dynek. Jak będę zmieniał to na Dynki tylko wyższy model.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.