Skocz do zawartości
IGNORED

GOODMANS/CARY 300B/GRAMOFON J.SIKORA

mirek10

Rekomendowane odpowiedzi

Cóż ale mimo wszystko cena 50 tys za werk bez ramienia i brandu wydaje się przesadzona a placimy za DYI z aspiracjami, a raczej za klona Kuzmy. Faktem jest ze gra bardzo dobrze, ale odsprzedawalnosc tego żadna. Taki Amplifon analogu niby fajnie ale każdy egzemplarz inny. Sorry - marketingowo nazywa się to - twórca modyfikuje swoje dzieło :)

Technicznie wiele znanych modeli zachodnich jest podobnych do gramofonow Kuzmy i nie wiadomno tak naprawde, kto byl pierwszy,moze Kuzma wzial przyklad od kogos innego,gramofony

J.Sikory gramofon akurat tak wyglada jakby Kuzma od niego wzial przyklad na budowe tylko uszczuplajac wszystko do minimum,chyba nie musze przypominac jak te dwa gramo-

fony wygladaja.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Cóż ale mimo wszystko cena 50 tys za werk bez ramienia i brandu wydaje się przesadzona a placimy za DYI z aspiracjami, a raczej za klona Kuzmy. Faktem jest ze gra bardzo dobrze, ale odsprzedawalnosc tego żadna. Taki Amplifon analogu niby fajnie ale każdy egzemplarz inny. Sorry - marketingowo nazywa się to - twórca modyfikuje swoje dzieło :)

Amplifon jest nieodsprzedawalny ???

Ja swojego WT40 sprzedałem w 4 dni od wystawienia ogłoszenia ...

Podstawowa wersja REFERENC kosztuje z ramieniem i wkladka Kuzmy 52000zl tak ze cena super,zasilacz kazdy moze sobie kupic dowolny tak jak i przedwzmacniacz gramofonowy

tutaj jest podana cena z bardzo drogim zasilaczem tak ze cena samego gramofonu pomniejszona o ramie,wkladke i zasilacz nie jest wysoka.

WT jak każda lampa do 10 tysięcy jest dość łatwo odpsrzedawalny. Ciekawe ile byś sprzedawał monosy na 833 :). Tym niemniej bardziej chodzi mi w tym porównaniu o brak seryjnosci i powtarzalności produktu sugerującej ze to ciagle jest tylko DYI w dodatku zbyt wysoko wycenione

ale odsprzedawalnosc tego żadna

Wartość muzyczna gramofonów jest na tyle duża , aby się martwić o jego "odsprzedawalność"

Wzmacniacze lampowe Janusza można znaleźć jedynie z adnotacją "kupię"

Czyli dokładnie to samo co w przypadku większości polskich produktów... Choćby kabli typu KBL, Sulek, Verictum, itp.

Dodatkowo wystrzelenie cen w kosmos,potem drastyczny spadek o 1/3 czy 1/4 na rynku wtórnym,

powoduje,że ich "rotacja" jest słaba.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Mirek,... bardzo Cię lubię, proszę!, wylecz się, bo sama chęć posiadania jest zgubna, nie daj się nabrać, bo szkoda Twojej rodziny masz wspaniałą żonę i dziecko,... a po postawieniu w domu kilka tysięcy, które ukoją Twój słuch to nie wszystko, chyba że cię stać, kup sobie Lenco 75, lub inny i daje sobie łeb uciąć, że nie będzie słyszalna różnica.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Dodatkowo wystrzelenie cen w kosmos,potem drastyczny spadek o 1/3 czy 1/4 na rynku wtórnym,

powoduje,że ich "rotacja" jest słaba.

Ten model kształtowania kosmicznych cen, a potem sprzedaż za ich ułamek rozpoczął NBS. Przeniosło się to potem na znaczną część firm kablarskich, które w ten sposób chciały zwrócić uwagę na swoje produkty. Pamiętam jak sieciówki HG były wyceniane katalogowo na 3.000 Euro a kupowało się to u Bazunii za ułamek ceny. Na starcie było to 50%, później 33%, jeszcze później 25%. A na koniec sam Kramer wystawiał resztę drutów za 450 Euro na e-bayu. Faktycznie, jest to sposób żeby zarżnąć markę. Każdy potencjalny zainteresowany zakupem zastanawia się bowiem ile to faktycznie jest warte i za ile sam producent będzie to sprzedawał powiedzmy za rok;-)

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Mirek,... bardzo Cię lubię, proszę!, wylecz się, bo sama chęć posiadania jest zgubna, nie daj się nabrać, bo szkoda Twojej rodziny masz wspaniałą żonę i dziecko,... a po postawieniu w domu kilka tysięcy, które ukoją Twój słuch to nie wszystko, chyba że cię stać, kup sobie Lenco 75, lub inny i daje sobie łeb uciąć, że nie będzie słyszalna różnica.

Azus nie słuchałem gramofonu Sikory , ale porównanie grania Lenco 75 do najtańszej Kuzmy , Transrotora ...to jak porównanie jazdy Trabantem i BMW .

Mam nadzieję ,że Twój gramiak gra lepiej od Lenco ....;))

Ty lepiej nie wchodź w analog ;)))

Ten model kształtowania kosmicznych cen, a potem sprzedaż za ich ułamek rozpoczął NBS. Przeniosło się to potem na znaczną część firm kablarskich, które w ten sposób chciały zwrócić uwagę na swoje produkty. Pamiętam jak sieciówki HG były wyceniane katalogowo na 3.000 Euro a kupowało się to u Bazunii za ułamek ceny. Na starcie było to 50%, później 33%, jeszcze później 25%. A na koniec sam Kramer wystawiał resztę drutów za 450 Euro na e-bayu. Faktycznie, jest to sposób żeby zarżnąć markę. Każdy potencjalny zainteresowany zakupem zastanawia się bowiem ile to faktycznie jest warte i za ile sam producent będzie to sprzedawał powiedzmy za rok;-)

przepraszam ale czym piszecie w tym wątku ,

Amplifon jest nieodsprzedawalny ???

Ja swojego WT40 sprzedałem w 4 dni od wystawienia ogłoszenia ...

Przepraszam, ale to byl moj WT40:) dlatego sie szybko sprzedal...

Konto w trakcie usuwania

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Mirek przeczytaj Ty może ta recenzje na highfidelity. 49 tys za podstawę z zasilaczem. Ramie Kuzma za 34 tys nominalnie dalej w tekście wymienione jest osobno.

Cena jest chora , choć na tle " pomysłów " kablarzy to i tak pikuś .

Bardzo dobry gramofon z wkładką, ramieniem i phono to wydatek 20 - 30 tys.

Chyba , że ktoś mam resztę toru klasy Slya albo Jarka .

Zresztą i tak najważniejsza jest wkładka , ramię i phono ...sam napęd już niekoniecznie ..

Przpraszam, ale to byl moj WT40:)

To pewnie dlatego ;)))

Choć nie było na nim Twojego autografu ;))

WT jak każda lampa do 10 tysięcy jest dość łatwo odpsrzedawalny. Ciekawe ile byś sprzedawał monosy na 833 :). Tym niemniej bardziej chodzi mi w tym porównaniu o brak seryjnosci i powtarzalności produktu sugerującej ze to ciagle jest tylko DYI w dodatku zbyt wysoko wycenione

Integrę SET42, która ma w wersji Signature detal 37000 miałem jakiś czas i na moją decyzję o sprzedaży czekało w kolejce 3-4 osób... :-) Jak tylko dałem info pierwszemu oczekującemu to...jest do dziś bardzo zadowolony... :-)

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Dla mnie są to dziwne wypowiedzi typu :"nie widziałem , nie słyszałem " ale jest za drogo

Dlaczego?

Dla mnie cena za gramofon na poziomie 100-150 tys. ( napęd , ramię , wkładka i odpowiednie phono ) nieznanego szerzej producenta jest chora ....ale moim zdaniem oczywiście ..

Dlaczego?

Dla mnie cena za gramofon na poziomie 100-150 tys. ( napęd , ramię , wkładka i odpowiednie phono ) nieznanego szerzej producenta jest chora ....ale moim zdaniem oczywiście ..

Zobacz,dotknij,posłuchaj,porównaj.Potem wystaw swoją ocenę.Teraz to wygląda jak dyskusja ślepego z głuchym?!
Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Zobacz,dotknij,posłuchaj,porównaj.Potem wystaw swoją ocenę.Teraz to wygląda jak dyskusja ślepego z głuchym?!

Rozumiem , że słuchałeś i porównywałeś do innych topowych gramofonów ?

Opisz swoje wrażenia , w jakim torze ...gdzie ?

Chętnie poczytam .

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Grzegorz, sądzę że analizując brzmienie gramofonu p. Sikory, to on się broni na tle konkurentów ze zbliżonego przedziału cenowego. Przynajmniej takie wrażenie odniosłem po odsłuchach na AS, a siedziałem w tym pokoju bardzo długo. Natomiast problemem jest faktycznie to co napisałeś, czyli chęć wydatkowania sporej sumy pieniędzy na produkt z którym możemy długo się bujać, w razie chęci ewentualnej odsprzedaży.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Grzegorz, sądzę że analizując brzmienie gramofonu p. Sikory, to on się broni na tle konkurentów ze zbliżonego przedziału cenowego. Przynajmniej takie wrażenie odniosłem po odsłuchach na AS, a siedziałem w tym pokoju bardzo długo. Natomiast problemem jest faktycznie to co napisałeś, czyli chęć wydatkowania sporej sumy pieniędzy na produkt z którym możemy długo się bujać, w razie chęci ewentualnej odsprzedaży.

Pewnie tak jest , ja tutaj nie próbuję deprecjonować produktu ....ale skaczemy tutaj od Lenco za 500 zł , poprzez ramię Azusa za 600 zł do topowych gramofonów za 100 tys. i więcej ...;)))

Wiem natomiast , że w Mirka systemie tak drogi gramofon jest niepotrzebny ...zwyczajnie nie wykorzysta jego potencjału ...

Zresztą gdyby koledzy pouczający mnie ;) poczytali dokładnie .... kilkanaście wpisów wcześniej broniłem Sikorę ;))

Rozumiem , że słuchałeś i porównywałeś do innych topowych gramofonów ?

Opisz swoje wrażenia , w jakim torze ...gdzie ?

Chętnie poczytam .

Szanowni forumowicze,proponuję jeszcze raz,przeczytajcie ze zrozumieniem to co w otatnim highfidelity o gramofonie J.sikory napisał red.Pacuła,a szczególnie o jakości i perfekcji wykonania i ich stosunku do ceny.O walorach sonicznych nie wspomnę,ponieważ dla wiekszości z tego forum ,są chyba trzeciorzędne.Pozdrowienia dla ,,słyszących",ile można pisać o ,,kasie'
Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Szanowni forumowicze,proponuję jeszcze raz,przeczytajcie ze zrozumieniem to co w otatnim highfidelity o gramofonie J.sikory napisał red.Pacuła,a szczególnie o jakości i perfekcji wykonania i ich stosunku do ceny.O walorach sonicznych nie wspomnę,ponieważ dla wiekszości z tego forum ,są chyba trzeciorzędne.Pozdrowienia dla ,,słyszących",ile można pisać o ,,kasie'

Pozdrowienia dla "słuchających" recenzji ;)))

Czytaj ze zrozumieniem,również komentarze:)

Oj, mógłbym dużo napisać o recenzji polskiego wyrobu, co sam opisujący pisał;0), abym się w to nie angażował z swoimi wyrobami.

Gramofon J.Sikory w wersji basic z mniejszym talerzem i dwoma silnikami kosztuje 25 000 zł , dodając podstawowe ramię i wkładkę zapłacimy 36 000 zł, natomiast w wersji Reference 52 000 zł z podstawowym ramieniem i wkładką (42 000 zł bez ramienia i wkładki)

Kupując gramofon w wersji basic możemy go rozbudować do wersji reference, Można oczywiście zamontować inne ramię niż Kuzmy,

przez długi czas używałem ramienia tangencjalnego TransFI

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.